Articole

Valve își propune să dezvolte hardware pentru jocuri

Pe baza unor informații credibile publicate pe site-ul publicației electronice IGN, se speculează cu destul de multă credibilitate faptul ca și compania Valve, cunoscută pentru jocurile lansate pe piață, (cel mai recent fiind jocul Portal) își promovează noua inițiativă prin frustrarea de a nu vedea niciun fel de inovație în domeniul hardware pentru calculatoare.

Un anunț de job publicat pe site-ul companiei confirmă informația, iar detalii suplimentare menționează interesul pentru a inova atât platforma de rulare a jocului cât și partea de controlere, țintind în primul rând consacratele periferice tastatura și mouse-ul.

Dacă sunteți interesat de jobul postat de Valve, iată chiar aici anunțul, dar probabil va trebui să vă îndreptați spre site-ul Valve pentru a aplica pentru acest job.

Steam pentru Linux în 2012

Se pare că platforma Linux va beneficia de un ajutor neaşteptat şi foarte sănătos din parte comaniei Valve. Gabe Newell a răspuns la un email care întreba dacă Steam pentru Linux va fi disponibil în acest an foarte simplu: Da. Asta înseamnă că în curând orice utilizator de Linux Desktop va putea descărca şi rula Steam şi va putea să joace un număr oarecare de jocuri care vor fi portate deja pe Linux la momentul respectiv, inclusiv unele din titlurile Valve, cel mai probabil Left 4 Dead 2, după care probabil şi Half-Life şi Portal.

Evident, asta va crea un interes suplimentar pentru dezvoltatori să îşi porteze jocurile şi pe Linux, mai ales că portarea nu reprezintă un efort aşa mare cum ar putea părea la prima vedere. Numeroase jocuri de foarte bună calitate, inclusiv Vendetta-Online sunt disponibile direct pentru Linux.

Team Fortress 2, un MMORPG de clasă, acum gratuit

Odată cu oferirea Team Fortress 2 „la liber”, cei de la Valve au relansat practic jocul, disponibil cu adevărat gratuit prin intermediul platformei de gaming Steam. Singura sursă de venit rămasă activă pentru producător au rămas micro-transacţiile din interiorul jocului, dar comunicatul de presă dă de înţeles că obiectele pentru care poţi plăti în joc nu sunt determinante pentru rezultatul jocului şi pentru experienţa pe care o aveţi jucând Team Fortress 2.

Idea celor de la Valve a fost ca schimbând modelul de joc să facă o schimbare semnificativă şi în modelul de business folosit pentru acest joc. Faptul că dezvoltatorul continuă să câştige de pe urma jocului fără ca asta să îi împiedice pe cei care joacă gratuit să se distreze este un lucru cât se poate de bun, fiindcă este motorul principal de continuare a dezvoltării jocului şi de suport tehnic pentru utilizatori.

Cei de la Steam promovează şi ei jocul în super-prim-plan după această relansare, aşa că probabil nu există un moment mai bun să intraţi şi voi în horă.

Chiar dacă e vorba de o descărcare de mai mulţi gigabytes, jocul se instalează rapid şi fără surprize. Imediat după crearea unui cont gratuit şi intrarea în joc, sunteţi întâmpinaţi de câteva tutoriale, pe care vă recomandăm să le parcurgeţi pentru a avea o idee cât de cât vagă despre modul în care poate fi mânuit jocul.

 

Valve: mai productivi decat Apple si Google per angajat

Gabe Newell, detinatorul companiei estimate intre 2 si 4 miliarde  controleaza peste 50% din piata online de jocuri pentru PC. Acest lucru se datoreaza in mare parte serviciului Steam Online, care printr-o interfata „user friendly” a vandut foarte bine titluri precum: Half-Life, Left 4 Dead, and Portal. Newell a declarat pentru Forbes Magazine ca Valve este o companie mai profatabila per angajat decat Apple si chiar Google.

Valve va lansa in aprilie Portal 2, un titlu care s-a bucurat de un succes enorm in randul gamerilor. Jocul va avea atat un mod pentru single player cat si o campanie separata pentru 2 jucatori, care promite sa aduca actiune intensa fara ajutorul armelor sau a varsarii de sange.