Articole

Fanii Nokia sunt în doliu. Ovi Share e în comă.

 

Nokia a notificat ieri toţi (cei 14) posesorii de conturi de pe Ovi Share că pozele şi clipurile pe care (eventual) le-au încărcat pe platforma de sharing pusă la dispoziţie pentru posesorii de telefoane Nokia, se închide.

După ce mi-am oprit lacrimile care curgeau nestăpânit am vrut să intru să văd dacă nu cumva am şi eu (din greşeală) vreo poză urcată pe Ovi Share.  Din fericire n-a fost cazul, dar mi-a luat ceva timp să îmi aduc aminte credenţialele contului pe care sunt sigur că îl foloseam probabil zilnic ca să împart materiale video cu prietenii.

În anunţul Nokia, pe care vi-l reproduc mai jos, nu există prea multe informaţii cu privire la această decizie, menţionându-se doar că vor să se concentreze pe servicii mobile şi de localizare. Un deziderat lăudabil, mai ales că Nokia nu mai e demult standardul de referinţă când vine vorba de telefoane mobile sau servicii de localizare. Din păcate, de la mişcarea super-inspirată de adoptare a platformei Windows, eu deţin acum ultimul telefon Nokia (cu Symbian) pe care îl voi mai avea probabil vreodată.

Asta dacă nu cumva voi primi în curând un email similar cu cel de mai jos în care mi se va comunica că în încercarea în formă continuată de a se concentra pe servicii mobile şi de localizare, Nokia renunţă la serviciile Microsoft şi Windows Mobile.

Citește mai mult