iPad sau iPhone: unul sau amândouă?

Ginny Mies de la PCWorld vine cu o întrebare interesantă: sunt într-adevăr cele două device-uri asemănătoare. Concluzia este destul de rapidă şi simplă: nu, sunt 2 bestii cu roluri şi scopuri diferite. Chiar dacă sunt lucruri pe care le fac-satisfac amândouă: navigare web, jocuri, trimis emailuri, urmărit clipuri video şi ascultat muzică.

Ai deja un iPhone şi te întrebi dacă îţi trebuie un iPad? Păi e simplu: te uiţi la multe clipuri video, joci o mulţime de jocuri? Dacă da, şi dacă nu-ţi va lipsi faptul că nu poţi face apeluri de telefonie mobilă, ai nevoie de un iPad.

Câteva concluzii interesante din articolul lui Ginny pe aceeaşi temă, pe care vi-l recomand în întregime, ar fi următoarele:

  • pentru ambele îţi trebuie buzunare adânci, preţurile la iPad sunt destul de mari şi vor rămâne mari
  • iPad este destul de mare, trebuie să ai în vedere cum îl vei căra după tine
  • aplicaţiile sunt mai bune pe iPad, inclusiv jocurile care sunt mult peste cele de iPhone.
  • aplicaţii mai cool, aplicaţiile de iPad fiind gândite şi construite să impresioneze. aplicaţia de tweeter ca exemplu are mult mai multe facilităţi, având în vedere şi ecranul mult mai mare disponibil.

Bottom line: chiar dacă eu personal sunt încă mobil doar pe un Nokia E71, planul meu este să migrez destul de curând către o altă platformă, după anunţul Nokia cu privire la parteneriatul cu Microsoft, dar preferinţele mele se vor îndrepta către un Android, un OS deschis şi gratuit, abordare care în opinia mea are un viitor mult mai strălucit indiferent cât de mari sunt eforturile curente de marketing a la Steve Jobs. 

0 raspunsuri

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] oarecum implicit riscul ca ele să fie maliţioase. Acelaşi principiu este folosit de Apple pentru iPhone şi iPad, dar nu şi de Google pentru […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.