Lenovo va lansa tableta LePad in Iunie


Producatorul chinez Lenovo planuieste sa lanseze tableta LePad in intreaga lume in Iunie, dar va lansa device-ul mai intai in China la sfarsitul lunii Martie, conform purtatorului de cuvant al firmei, Jay Chen. LePad-ul, prima tableta pc de la Lenovo, a fost dezvaluita in Ianuarie in cadrul ” Consumer Electronics Show” in Las Vegas. Calculatorul are un ecran de 10.1 – inch si ruleaza sistemul Android 2.2 pe un procesor Snapdragon Qualcomm de 1.2 GHz.

Lenovo anuntase ca noul device va costa intre 400$ si 450$, dar la acea vreme, compania nu avea siguranta ca va comercializa acest produs in afara Chinei.  Desi acum acest plan a fost confirmat, Jay Chen nu a putut spune ce piete vor fi targetate.

Lenovo este al patrulea cel mai mare producator de PC-uri, dominand piata din China. Recent, are produse in curs de dezvoltare in zonele tabletelor si smartphone-urilor. In urma cu o luna, compania a infiintat o noua unitate de afaceri concentrata pe dezvoltarea acestor tipuri de gadget-uri.

Conform firmei de cercetare Gartner, vanzarile tabletelor vor creste cu 181% in 2011 fata de anul precedent, numarul estimat fiind de 54.8 milioane de unitati. Alti producatori PC cum ar fi Hewlett-Packard, Dell si Acer isi muta atentia spre dezvoltarea tabletelor. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + sixteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.