Articole

Galaxy Tab-urile de la Samsung mai subţiri ca iPad 2

Samsung i-a luat în serios (şi pe bună dreptate) pe cei de la Apple şi au răspuns provocării cu tablete mai subţiri şi mai puternice decât cele de la Apple, astfel încât Samsung va lansa în curând nu doar Samsung Galaxy Tab 8.9 ci şi Galaxy Tab 10.1, complet refăcut. Cu toate că specificaţiile tehnice sunt foarte bune, ambele tablete sunt incredibil de subţiri.

Mai mult, ambele tablete vor fi primele tablete bazate pe HoneyComb care vor avea şi interfaţa specifică de la Samsung, TouchWiz UX şi TouchWiz 4.0.

Cei de la Engadget au pus deja mână pe noile produse Samsung şi au publicat materiale detaliate legate de specificaţii şi de performanţele celor două tablete, şi multe poze din toate poziţiile posibile, atât cu exteriorul cât şi cu interfaţa grafică a tabletelor.

MSI lanseaza 3 tablete touchscreen in Iunie

Micro Star International (MSI) a anuntat lansarea a 3 versiuni ale tabletei touchscreen cu ecranul de 10.1 inchi pe data de 1 Iunie. Doua dintre acestea vor rula cu Windows 7 iar una va folosi Google Honeycomb OS.

Tableta WinPad care ruleaza cu Honeycomb foloseste un procesor Nvidia Tegra 2, cea de-a doua ruleaza cu un procesor AMD Brazos iar cea de-a treia este dotata cu un procesor mobil Intel Atom.

Varianta Android va costa 400$, cea cu procesor Intel va incepe de la 550$,  iar tableta cu procesor AMD va avea pretul cuprins in acest interval.  Touchscreenul Android va fi printre primele care foloseste Honeycomb si este mai ieftin decat Ipad-ul. Motorola a lansat de curand tableta proprie Xoom care costa 800$.

Cand toate cele 3 variante vor fi lansate, MSI spera sa atraga clienti din domeniul afacerilor care prefera sistemele de operare Windows in favoarea Apple. „Daca iti place Mac OS vei alege Ipad, dar daca esti fan Windows 7 sau Android, vei alege tableta noastra. Oamenii de afaceri care au mai folosit Windows pana acum vor descoperi ca aceasta interfata este una familiara.”(Luc Liao, marketing manager)

Lenovo va lansa tableta LePad in Iunie


Producatorul chinez Lenovo planuieste sa lanseze tableta LePad in intreaga lume in Iunie, dar va lansa device-ul mai intai in China la sfarsitul lunii Martie, conform purtatorului de cuvant al firmei, Jay Chen. LePad-ul, prima tableta pc de la Lenovo, a fost dezvaluita in Ianuarie in cadrul ” Consumer Electronics Show” in Las Vegas. Calculatorul are un ecran de 10.1 – inch si ruleaza sistemul Android 2.2 pe un procesor Snapdragon Qualcomm de 1.2 GHz.

Lenovo anuntase ca noul device va costa intre 400$ si 450$, dar la acea vreme, compania nu avea siguranta ca va comercializa acest produs in afara Chinei.  Desi acum acest plan a fost confirmat, Jay Chen nu a putut spune ce piete vor fi targetate.

Lenovo este al patrulea cel mai mare producator de PC-uri, dominand piata din China. Recent, are produse in curs de dezvoltare in zonele tabletelor si smartphone-urilor. In urma cu o luna, compania a infiintat o noua unitate de afaceri concentrata pe dezvoltarea acestor tipuri de gadget-uri.

Conform firmei de cercetare Gartner, vanzarile tabletelor vor creste cu 181% in 2011 fata de anul precedent, numarul estimat fiind de 54.8 milioane de unitati. Alti producatori PC cum ar fi Hewlett-Packard, Dell si Acer isi muta atentia spre dezvoltarea tabletelor.