SSD de 1 TB la doar 600 USD de la Crucial

crucial-1tb-ssdPrețurile pentru tehnologie scad pe măsură ce produsele noi sunt adoptate mai larg și producătorii îndrăznesc să investească în tehnologie și să treacă la producția de masă. Și de data asta lucrurile s-au întâmplat foarte repede, iar cei de la Crucial au reușit să vină cu un preț de 600 USD pentru un SSD drive de 1TB.

Seria Crucial M500 este disponibilă la capacități de 120GB, 240GB, 480GB și 960GB , și prețuri între $129.99 și $599.99, adică 62 cenți per GB pentru modelul de 960GB.

Trebuie să ținem cont însă că modelul de 120GB din seria M500 are viteza declarată de scriere de doar 130MBps, cel de 240GB ajunge la 250MBps, deci sunt totuși suficient de rapide pentru a înregistra formatul CinemaDNG RAW de la BMCC, una din principalele aplicații ale acestor drive-uri fiind zona multimedia și emebeded devices, unde e nevoie de capacitate mare, fiabilitate și cost bun per Gb.

Dimensiune mai mare, viteză mai mare…

Vestea bună este că SSD-urile de 480GB și de 960GB sunt capabile de o rată de scriere de 400MBps care este suficientă pentru înregistrări RAW.

Dacă aveați vreun dubiu, oricare dintre aceste hard-uri, chiar și cele mai lente, reprezintă un upgrade semnificativ de viteză față de hard-disk-urile pe care probabil le aveți acum pe computerul vostru. Și sunt semne că nu va dura mult până când vom vedea array-uri RAID de 4TB cu SSD și pe care le poți lua cu tine într-un singur buzunar. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 15 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.