Articole

LG Optimus Black cu Windows Phone 7?

Cei de la GsmArena au publicat câteva poze cu ceea ce pare să fie un LG Optimus Black care rulează ceva ce seamănă cu WP7, versiunea de Windows utilizată pe terminale mobile touch-screen.

Ei spun că ar putea fi ori o fotografie a unei noi versiuni de LG Optimus Black pe o platformă identică vizual cu versiunea Android a lui LG Optimus Black, ori cineva a reuşit să ruleze WP7 pe hardware de Android.

Noi spunem că mai există câteva variante. Una ar fi ca cineva să fi customizat interfaţa de Android să arate ca WP7, o alta ar fi ca toate pozele să fie nişte falsuri ordinare, mai ales că din pozele disponibile butoanele par să fie cele standard, de Android.

Probabil vom vedea destul de curând (la toamnă?!) şi un LG Optimus Black sau ceva similar care va rula Windows Phone 7, dar deocamdată nu cred că suntem atât de aproape.

Pentru orice eventualitate, vă prezentăm şi pozele.

 

 

iPad HD sau iPad 2 HD cu ecran tip Retina la toamnă

Pentru ca pretenţiile lui Steve Jobs ca anul 2011 să fie anul iPad 2 să se şi împlinească, Apple ar putea să lanseze în curând o nouă versiune de iPad 2 cu un ecran mult mai clar. Utilizatorii „profesionişti” ar putea spera la un ecran de 2048×1536 pixeli de 9.7 inch care ar putea veni pe noul gadget cu nume de cod iPad HD.

Tocmai în idea că anul acesta să fie anul iPad 2, noul gadget ar fi doar un iPad 2 revizuit şi nu un device complet nou care să fie denumit iPad 3. Având în vedere că display-urile Retina produse de LG au o densitate de 326 pixeli per inch, obiectivul nu pare deloc nerealist, singurele aspecte care mai rămân de rezolvat fiind legate de puterea de calcul necesară unei tablete pentru a folosi eficient toţi pixeli obţinuţi pe noua platformă. LG a prezentat deja modele experimentale ale acestui display cu mai multe luni în urmă, deci tehnologia ar putea deja să fie la nivelul producţiei de masă.

Apple trebuie să mai urmărească şi aspectul preţului, fiindcă vremurile în care idea că preţul nu contează, cumpărătorii vor veni oricum a cam început să treacă, odată cu concurenţa acerbă venită din partea altor platforme, cea mai notabilă fiind Android.

Totuşi avantajele unui nou display sunt evidente, în special când vine vorba de aplicaţii cum ar fi afişarea paginilor web, eBooks, reviste digitale sau documente PDF, care ar fi benefice pentru orice utilizator.

LG Optimus Black, dar alb şi denumit LG Optimus White

Dacă aţi fi persoana care trebuie să aleagă numele pentru noua versiune a lui LG Optimus Black, dar telefonul ar avea carcasa albă, l-aţi boteza LG Optimus Black White sau aţi opta pentru varianta scurtă? Se pare că telefonul LG Optimus Black, care pare să fie destul de interesant pentru publicul şi clienţii din România, dar în varianta cu carcasă albă, este deja disponibil la vânzare în Olanda, ceea ce înseamnă că sunteţi printre cei care, cu un efort minim, s-ar putea lăuda destul de curând cu un LG Optimus Black, dar alb.

Lăsând glumele la o parte, LG Optimus White este aproape identic cu LG Optimus Black, cu excepţia carcasei. În Olanda telefonul poate fi obţinut şi gratuit împreună cu un abonament la unul din operatorii locali de telefonie mobilă. Întrebarea care apare totuşi, mai ales pentru cei care sunt fani ai fotografiei şi televiziuni în culori, este dacă LG plănuieşte cumva să lanseze şi Optimus Turcoaz, Optimus Maroniu, Optimus Roz-Bombon sau chiar Optimus Verzuliu, caz în care poate ar fi bine să mai aşteptăm un pic şi să ne decidem unde vrem să ne amplasăm în paleta completă de culori, înainte să exclamăm „Oh my God, it’s a double rainbow – What does this mean???”. Ideal ar fi totuşi ca LG să nu scoată un LG Optimus Black cu un nume diferit pentru fiecare culoare de carcasă.

Review LG Optimus Black – negru, dar de supărare

Vishal Mathur a postat recent o recenzie pentru LG Optimus Black, un telefon pe care l-am băgat și noi în seamă destul de recent. Principalele aspecte pe care le-a remarcat sunt legate de o performanță generală bună a sistemului, o construcție solidă și un display LCD IPS de calitate. Însă LG Optimus Black dezamăgește pe partea de durată de viață a bateriei, sistemul de operare, care este un Android Froyo deja considerat vechi, întârzieri sensibile la declanșarea camerei foto și probleme de precizie în utilizarea touchscreen-ului atunci când aparatul este folosit în poziție verticală.

Pentru mai multe detalii va trebui să vă deplasați pe site-ul Think Digit, însă dacă sunteți un fan al lui Optimus Black trebuie să vă prevenim că recomandarea lor se îndreaptă în final către Google Nexus S sau Samsung Galaxy S.

Sharp Aquos SH-12C are camere 3D pe rezoluţie qHD

Şi rulează Gingerbread? Cam asta e întrebarea zilei pentru orice nou smartphone anunţat pentru perioada următoare. Oricum, LG Optimus 3D şi HTC EVO 3D, celelalte 2 telefoane de pe piaţă desemnate 3D, au primit un nou partener în domeniu.

Procesorul Qualcomm MSM8255 de 1.4GHz din interior va avea destul de mult de lucru cu cele 2 camere de 8 megapixeli fiecare, iar rezoluţia qHD (540×960) nu face altceva decât să ţină pasul cu ultimul model de la HTC, cu toate că ecranul de 4.2inch capabil de afişare 3D oferă o densitate mai mare a pixelilor şi mai puţin spaţiu efectiv pentru atingere.

Sistemul de operare va fi Android 2.3 cu câteva customizări specifice, iar pe partea de 3D telefonul se laudă cu înregistrare video la 720p.

Sharp a planificat lansarea pentru Japonia, pe 20 Mai 2011, în timp ce restul lumii poate să mai aştepte.

PQI prezintă cel mai mic Flashdrive USB 3.0 din lume

Probabil nu va mai intra în cartea recordurilor, așa cum a reușit LG să strecoare primul telefon smartphone dual-procesor prin Ianuarie, dar cu siguranță acest mititel de la PQI poate fi o soluție bună atunci când ai de transferat o arhivă mare sau pozele din ultima călătorie unui prieten sau coleg de birou și nu mai are rost să te folosești de internet sau de alt gen de storage online pentru a transfera fișierele.

Tehnologia USB 3.0 a ajuns deja și pe desktop-uri, așa că acest USB 3.0 ar putea fi destul de căutat în magazine și asta destul de curând. Prin USB 3.0 se pot transfera date cu o viteză de până la 10 ori mai mare decât pe versiunea anterioară a standardului USB, o diferență semnificativă și o viteză care depășește chiar și standardul SATA.

Nu am putut obține un stick pentru teste, însă dacă vom putea povesti despre performanțe vom reveni.

Gadget-ul de la PQI se numește Intelligent Drive U819V și se folosește de tehnologia SuperSpeed USB 3.0 care permite un transfer de date de până la 5Gbps. Nu se cunoaște încă prețul sau data lansării, dar având în vedere că hard-disk-urile portabile cu USB 3.0 sunt deja pe rafturi în magazinele din România, nu vedem de ce nu am vedea mai mulți producători lansând astfel de stick-uri cât de curând.

LG Optimus 2X dual-core în magazine

Probabil cele mai importante caracteristici ale acestui nou Android sunt exact cele prezentate în reclamă, şi anume: e primul smartphone dual-core, ceea ce îi conferă o capacitate supliementară de procesare care face multitasking-ul cât se poate de real, posibilitatea de a înregistra şi a reda materiale HD la 1080p şi nu în ultimul rând, posibilitatea de funcţionare în standard DLNA prin wireless, care înseamnă că într-o configuraţie cu un televizor DLNA acest smartphone devine un player multimedia cât se poate de capabil.

V-am dat toate informaţiile dintr-o suflare dar merită să mai menţionăm că în Europa Vodafone e unul din operatorii care are acest telefon la promoţie cu abonamente de voce şi date, deci sunt şanse bune ca acest smartphone basat pe Tegra 2 să-şi facă apariţia cât de curând şi în România.

 

Primul telefon Android 3D fara ochelari de la LG

Nintendo 3DS nu va mai fi singurul device de gaming portabil care poate produce efecte 3D fara a necesita ochelari speciali. Urmatorul telefon Optimus 3D, care ruleaza pe sistem Android, va reusi sa ofere un afisaj similar device-ului de la Nintendo, si deja a semnat cu marele publisher de jocuri Gameloft.

Optimus 3D va fi unul din primele smartphone-uri  care va incorpora aceasta tehnlogie cunoscuta ca 3D autostereoscopic.  In loc sa prezinte doua imagini alaturate pe ecran ce pot fi privite printr-o lentila speciala a ochelarilor, tehnologia foloseste oglinzi de dimensiuni reduse, creand impresia ca ecranul plat are profunzime.

Gameloft, un publisher prolific in domeniul gaming-ului, va lansa versiuni speciale in 3D pentru deja-existentele titluri compatibile cu Optimus: N.O.V.A., Asphalt 6, si Let’s Golf 2. In paralel, cei de la LG pregatesc si o tableta 3D ce nu va necesita ochelari: G-Slate.

Telefonul va fi lansat in Marea Britanie pe data de 25 Aprilie si va costa £514.99 la liber.