iPad HD sau iPad 2 HD cu ecran tip Retina la toamnă

Pentru ca pretenţiile lui Steve Jobs ca anul 2011 să fie anul iPad 2 să se şi împlinească, Apple ar putea să lanseze în curând o nouă versiune de iPad 2 cu un ecran mult mai clar. Utilizatorii „profesionişti” ar putea spera la un ecran de 2048×1536 pixeli de 9.7 inch care ar putea veni pe noul gadget cu nume de cod iPad HD.

Tocmai în idea că anul acesta să fie anul iPad 2, noul gadget ar fi doar un iPad 2 revizuit şi nu un device complet nou care să fie denumit iPad 3. Având în vedere că display-urile Retina produse de LG au o densitate de 326 pixeli per inch, obiectivul nu pare deloc nerealist, singurele aspecte care mai rămân de rezolvat fiind legate de puterea de calcul necesară unei tablete pentru a folosi eficient toţi pixeli obţinuţi pe noua platformă. LG a prezentat deja modele experimentale ale acestui display cu mai multe luni în urmă, deci tehnologia ar putea deja să fie la nivelul producţiei de masă.

Apple trebuie să mai urmărească şi aspectul preţului, fiindcă vremurile în care idea că preţul nu contează, cumpărătorii vor veni oricum a cam început să treacă, odată cu concurenţa acerbă venită din partea altor platforme, cea mai notabilă fiind Android.

Totuşi avantajele unui nou display sunt evidente, în special când vine vorba de aplicaţii cum ar fi afişarea paginilor web, eBooks, reviste digitale sau documente PDF, care ar fi benefice pentru orice utilizator. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.