Articole

Cele mai aşteptate jocuri: Dead Island

Imaginaţia industriei de jocuri a fost stimulată de trailer-ul incredibil al jocului Dead Island. Lansarea jocului a devenit astfel unul din cele mai anticipate evenimente din industria jocurilor pe calculator.

Presa care se ocupă de jocurile pe calculator, în special cea străină, s-a ocupat foarte mult de acest joc, mai ales că e un joc cu zombi iar oameni sunt întotdeauna încântaţi de jocurile cu zombi.

Ce a părut ciudat în toată povestea a fost faptul că Deep Silver, care este publisher-ul acestui joc, a anunţat că el va fi distribuit în America de Nord de către Square Enix, un alt publisher şi distribuitor de jocuri.

Într-un interviu cu directorul de marketing şi PR al Deep Silver, Ars Technica a încercat să lămurească acest subiect. Dacă sunteţi pasionaţi de industria jocurilor pe calculator şi prin asta eu înţeleg mai mult decât să testaţi fiecare joc nou apărut, materialul publicat de Ars Technica ar putea să fie foarte interesant.

Ca să nu îi lăsăm totuşi în ceaţă (fiindcă din ceaţă apar tot felul de zombi) pe pasionaţi de jocuri, trebuie să spunem că Dead Island este un FPS create pentru PlayStation 3 cu versiuni pentru PC şi Xbox 360, în care treaba ta este să supravieţuieşti pe o insulă pe care ai ajuns pentru o vacanţă tropicală. Evident, lucrurile au luat-o razna în acest paradis în urma unei epidemii, iar acum trebuie să te descurci pe o insulă plină de zombi.

Jocul este un first person care permite jocul coop cu alţi 3 jucători, permite customizarea armelor, are elemente de RPG pentru a asigura evoluţia personajelor şi, nu în ultimul rând hoarde de zombi enervaţi.

Jocul nu este încă disponibil dar poate fi comandat anticipat pe Amazon, deci nu mai e mult până la lansare. Te lăsăm cu câteva imagini din joc.

Wii 2, o consolă HD de la Nintendo?

În condiţiile în care pe piaţa de console nimeni nu a mai lansat o platformă nouă din 2006, vestea că Nintendo ar putea lansa (chiar dacă doar în 2012) următoarea ediţie a mult-apreciatei console Nintendo Wii ar putea genera destul de multă agitaţie pe piaţa jocurilor de consolă.

Într-adevăr, Microsoft a reuşit să mai anime lucrurile şi să mai fure din piaţă odată cu lansarea Kinect pentru Xbox 360, iar Playstation 3 pare că abia a fost lansată, dar Wii are totuşi o vârstă venerabilă, iar Nintendo pare că va scădea preţurile luna viitoare, deci zvonul ar putea fi destul de adevărat. Mai mult, în piaţă se vehiculează informaţia că dezvoltatorii de jocuri deja au avut sneak-peak la facilităţile noi console, astfel încât la lansare să existe deja un număr rezonabil de jocuri disponibile.

Nu este deloc clar cum va fi denumită consola (Wii 2, Wii HD, Wii 360 sau poate chiar Wii NT sau Wii NG) dar ne aşteptăm ca detalii mai amănunţite să apară chiar mai devreme de iunie. Pe piaţa liberă a zvonurilor se mai vorbeşte de integrarea unui sistem Blu-Ray în noua consolă, dar ne aşteptăm ca Nintendo să vină cu o nouă surpriză inovativă.

Între timp, nu ezitaţi să ne spuneţi în comentarii care este consola voastră favorită şi jocurile pe care le-aţi jucat cel mai des.

Captain America: Super Soldier

Sega a anuntat ca va lansa Captain America: Super Soldier pe data de 19 Iulie, exact cu o saptamana inainte de lansarea filmului Captain America: The First Avenger. Jocul va fi disponibil pe platformele Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii si DS. De asemenea, desi anuntase ca va produce si o varianta pentru PSP, Sega a ales in cele din urma sa produca o versiune pentru Nintendo 3DS.
Sega a colaborat cu casa de productie a filmului astfel incat storyline-ul jocului va fi original dar in acelasi timmp bazat pe povestea filmului al carui actori principali sunt: Chris Evans (Fantastic 4), Tommy Lee Jones si Samuel L. Jackson.

Captain America este un super soldat dar care se incadreaza in limitele normalului, deci nu va asteptati la fulgere, tunete, zbor sau alte super puteri. In schimb personajul este unul de tip „Batman”, indicat celora carora le place sa loveasca cu pumnii si picioarele in diferite combo-uri, singura abilitate fiind cea de a arunca un scut imens in inamici sai.
Un alt lucru ce face acest joc interesant este faptul ca arata, se simte si este un joc complet diferit in functie de fiecare platforma. Asa ca, in functie de consola pe care o aveti in casa sau in buzunar, Captain America va aduce placere sau disconfort.

Cum să foloseşti controlerul PS3 ca joystick pe PC

PS3 controllerAmicii de la HowToGeek au publicat un howto interesant în care explică cu multe detalii cum trebuie să procedezi ca să foloseşti un controller de consolă Sony PS3 ca şi joystick pentru PC. Materialul ni se pare foarte util, în condiţiile în care mulţi dintre voi au deja o consolă şi s-au obişnuit cu folosirea acesteia în jocuri, aşa că pare destul de natural să folosiţi acelaşi controler şi pentru jocurile pe care le jucaţi pe PC.

Articolul conţine informaţii complete şi un tutorial pas cu pas care include:

  • instalarea driverelor necesare de pe site-ul MotionInJoy, atât pentru windows 32bit cât şi pentru windows pe 64 de biţi.
  • accesarea control panel, a aplicaţiei asociate controlerului PS3 şi toate dialogurile pe care le deschide Windows pentru finalizarea instalării.
  • instalarea unui profil de controler şi calibrarea acesteia
  • asignarea butoanelor şi a tuturor opţiunilor disponibile pentru controler
  • instalarea şi configurarea (folosind acelaşi driver) a unui controler USB dar şi a unui eventual controller BlueTooth

Driverele de la MotionInJoy sunt făcute să faciliteze folosirea controlerelor de PlayStation în orice joc care este prevăzut să funcţioneze cu Joystick, şi a fost testat cu nenumărate jocuri care funcţionează ireproşabil.

Dacă reuşiţi să efectuaţi instalarea, sau dacă aveţi probleme cu driverele sau cu utilizarea controlerului pe PC lăsaţi-ne un mesaj şi vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi.

L.A. Noire şi realismul expresiei faciale

Los Angeles, 1940. Crimă, drame, thrileer. Cam ăsta este decorul lui L.A. Noire, ultimul release de la Rockstar Games. Să nu credeţi că e un lucru rău. Rockstar Games şi-a câştigat reputaţia venind mereu cu inovaţii în domeniul jocurilor iar LA Noire nu face excepţie.

În ciuda caracteristicilor care fac un joc să fie apreciat şi de succes, de data asta principalul actor al performanţei jocului este tehnologia MotionScan. Pentru prima dată pe parcursul acţiunilor din timpul jocului, sistemul MotionScan oferă caracterelor expresii faciale cu adevărat şocante, iar jocul este construit de aşa natură încât atenţia să fie mereu îndreptată către acest aspect, pentru a-l pune cât mai bine în evidenţă.

Acţiunea jocului aşa cum o descrie Brendan McNamara, unul din fondatorii distribuitorului TeamBondi, se concentrează  asupra unor investigaţii la locul unor crime, identificarea dovezilor şi indiciilor, intervievarea martorilor şi a supecţilor. Jucătorul trebuie să urmărească atent fiecare interacţiune şi să decidă pe cine crede şi pe cine nu. Aceste interogatorii vor dicat cursul acţiunii în LA Noire, asta însemnând că există o serie largă de opţiuni şi de trasee pe care jocul poate avansa.

În descrierea jocului McNamara a menţionat deja Xbox 360 şi PlayStation 3 ca platforme, iar produsul final, din ce am văzut din trailerele de până acum, pare impresionant. Pentru platformele menţionate jocul ar trebui să ajungă pe rafturi la mijlocului lui Mai 2011.