PS3 controller

Cum să foloseşti controlerul PS3 ca joystick pe PC

PS3 controllerAmicii de la HowToGeek au publicat un howto interesant în care explică cu multe detalii cum trebuie să procedezi ca să foloseşti un controller de consolă Sony PS3 ca şi joystick pentru PC. Materialul ni se pare foarte util, în condiţiile în care mulţi dintre voi au deja o consolă şi s-au obişnuit cu folosirea acesteia în jocuri, aşa că pare destul de natural să folosiţi acelaşi controler şi pentru jocurile pe care le jucaţi pe PC.

Articolul conţine informaţii complete şi un tutorial pas cu pas care include:

 • instalarea driverelor necesare de pe site-ul MotionInJoy, atât pentru windows 32bit cât şi pentru windows pe 64 de biţi.
 • accesarea control panel, a aplicaţiei asociate controlerului PS3 şi toate dialogurile pe care le deschide Windows pentru finalizarea instalării.
 • instalarea unui profil de controler şi calibrarea acesteia
 • asignarea butoanelor şi a tuturor opţiunilor disponibile pentru controler
 • instalarea şi configurarea (folosind acelaşi driver) a unui controler USB dar şi a unui eventual controller BlueTooth

Driverele de la MotionInJoy sunt făcute să faciliteze folosirea controlerelor de PlayStation în orice joc care este prevăzut să funcţioneze cu Joystick, şi a fost testat cu nenumărate jocuri care funcţionează ireproşabil.

Dacă reuşiţi să efectuaţi instalarea, sau dacă aveţi probleme cu driverele sau cu utilizarea controlerului pe PC lăsaţi-ne un mesaj şi vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi. 

8 raspunsuri
  • Lucian Ruda
   Lucian Ruda says:

   Salut, incearca si urmareste articolul, si daca te incurci undeva scrie-ne si incercam sa te deblocam. Apoi asteptam confirmarea ca merge ;)
   Succes!

   Răspunde
 1. cosmin
  cosmin says:

  eu am instalat MotionInJoy, si cand sa deschid DS_Tool.exe , imi da eroare „The application failed to initialize properly (0xc0000135). Click OK to terminate the application.”

  Răspunde
 2. Catalin
  Catalin says:

  Am un controller wired pentru PS3, de la EA Sports (Official wired controller limited edition 2013), functioneaza prin cablu cu mufa mini USB si am incercat FIFA si nu functioneaza analogul din dreapta (in joc), ce pot face?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.