Windows XP expiră abia în 2014

Dacă aţi citit în ultima vreme diverse anunţuri alarmiste despre cum sunteţi în pericol datorită faptului că Windows XP se apropie de sfârşitul ciclului de viaţă şi ar putea cauza probleme serioase de securitate ca urmare a lipsei update-urilor şi patch-urilor de securitate, puteţi să vă relaxaţi. Cel puţin pentru încă aproximativ 3 ani.

Mai precis, data la care Microsoft se va opri din a mai acorda atenţie acestui sistem de operare încă foarte răspândit cel puţin în România, este 8 aprilie 2014. În plus, diverşi alţi furnizori de programe vor înceta de asemenea să mai ofere suport pentru utilizarea altor produse pe Windows XP, lucru care se traduce prin riscuri suplimentare de securitate şi stabilitate pentru sistemele care vor rula încă Windows XP.

Dacă sunteţi genul care uită repede, puteţi să descărcaţi de aici un gadget care face un countdown până la data fatidică când Microsoft implementează end of support pentru Windows XP.

 

5 raspunsuri
  • coco
   coco says:

   Daca ai citit cu atentie articolul, era vorba de momentul la care expira suportul tehnic si nu se mai furnizeaza update-uri.

   „neam” documentat, si atunci si acum, si asa cum am promis, windows xp a expirat deja, dovada cea mai simpla e pe site-ul microsoft: http://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/end-of-support.aspx

   E vorba de varianta consumer, exista intr-adevar un workarround prin care mai poti obtine cateva update-uri critice de securitate, dar sunt unsupported si nu au nicio legatura cu varianta oficiala de windows xp. Poate vom posta un articol separat despre cum se poate obtine asta…

   Răspunde
 1. kesh
  kesh says:

  Suport-update-Windows-XP-2019 Windows Registry Editor Version 5.00
  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
  “Installed”=dword:00000001

  Răspunde
 2. madalin
  madalin says:

  parca si vad vor aparea articole cu litere mari WINDOWS 12 VR valabil pe pc-uri din genaratia 7 sau 8 iar din ce am vazut pe siteul de la microsoft se va publica in 2019 dar nu se stie data exacta parca si vad ca despre windows 7 este vulnerabil exact ca windows xp imi vine sa va dau in cap de incompetenta si desteptaciune imbecila nu degeaba sintem o natie de tigani corupti vad ca cu vorba buna nu merge. link https://windowsreport.com/microsoft-windows-12/ sau pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=MhEm_7dfyDA

  Răspunde
 3. Erko
  Erko says:

  Eu inca mai sint pe windows xp reactualizat gen win 7 plus iam adus îmbunătățiri si licență expira in 2100 re- editat de mine in Reg.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.