Articole

Windows XP expiră abia în 2014

Dacă aţi citit în ultima vreme diverse anunţuri alarmiste despre cum sunteţi în pericol datorită faptului că Windows XP se apropie de sfârşitul ciclului de viaţă şi ar putea cauza probleme serioase de securitate ca urmare a lipsei update-urilor şi patch-urilor de securitate, puteţi să vă relaxaţi. Cel puţin pentru încă aproximativ 3 ani.

Mai precis, data la care Microsoft se va opri din a mai acorda atenţie acestui sistem de operare încă foarte răspândit cel puţin în România, este 8 aprilie 2014. În plus, diverşi alţi furnizori de programe vor înceta de asemenea să mai ofere suport pentru utilizarea altor produse pe Windows XP, lucru care se traduce prin riscuri suplimentare de securitate şi stabilitate pentru sistemele care vor rula încă Windows XP.

Dacă sunteţi genul care uită repede, puteţi să descărcaţi de aici un gadget care face un countdown până la data fatidică când Microsoft implementează end of support pentru Windows XP.

CoreTemp: Utilitar gratuit de monitorizare a temperaturii procesorului

Fiindcă vine weekendul şi veţi avea mai mult timp la dispoziţie, m-am gândit să vă sugerez un mic utilitar gratuit care ocupă foarte puţin atât pe disc cât şi în memorie şi care vă monitorizează temperatura fiecărui core al procesorului.

Aplicaţia se cheamă CoreTemp şi poate fi descărcată gratuit, şi apoi rulată chiar şi fără să fie instalată, având în plus versiuni separate pentru windows pe 32 şi pe 64 de biţi (x86 respectiv x64). Mai mult, aplicaţia funcţionează pe orice sistem indiferent de placa de bază, atâta vreme cât este rulată sub Windows. Pentru o listă completă a procesoarelor suportate puteţi merge direct aici.

Folosind acest mic progrămel puteţi vedea cum variază temperatura fiecărui core al procesorului în funcţie de task-urile la care supuneţi calculatorul. Un alt rezultat util este că pentru laptop-uri, pe baza rezultatelor vă puteţi da seama dacă calculatorul necesită o binemeritată curăţare internă, mai ales că laptopurile au tendinţa să se încingă din ce în ce mai tare pe măsură ce acumulează praf între diverse componente interne, în special în zona ventilatorului.

Aplicaţia are şi facilitatea de logging, astfel încât puteţi vedea şi cum se comportă sistemul pe o perioadă mai îndelungată, identificând astfel şi valorile minime la care poate fi adus procesorul.

O facilitate nou lansată pentru posesorii de Windows 7 şi Windows Vista este Gadgetul disponibil pentru desktop-ul acestor versiuni de sisteme de operare.

HTC Inspire 4G şi HTC Desire HD cu 8 ore în plus de baterie

PowerSkin este o husă de telefon care conţine o baterie suplimentară care poate oferi celor două modele de telefon 8 ore suplimentare de funcţionare mulţumită celor 1500mAh pe care îi promite acest gadget. Având în vedere că funcţionalitatea era disponibilă pentru iPhone, nu poate decât să ne bucure că cei de la HTC au mers pe aceaşi idee, mai ales că device-urile mobile actuale sunt foarte nesătule când vine vorba de utilizarea bateriei.

Carcasa PowerSkin este disponibilă deocamdată doar peste ocean şi vă va face o gaură de 60USD, dar pentru cei care folosesc intensiv telefonul nu este totuşi o investiţie atât de costisitoare.

De la CATV la IPTV cu Motorola Televation

Televation, descrisă ca un „Live Streaming Device” este un produs nou lansat de Motorola pentru a uşura vizionarea programelor TV recepţionate prin cablu pe toate calculatoarele din casă. Practic Motorola Televation preia semnalul TV digital, recepţionat ca MPEG-2 şi îl transformă în stream-uri IP de tip MPEG-4 pe care le pune la dispoziţie celorlalte device-uri din reţeaua locală, cum ar fi tablete Android sau iOS, televizoare conectate prin ethernet sau calculatoare personale.

Nu vom intra în foarte multe detalii despre acest produs fiindcă el nu este disponibil încă pe piaţa din România, singurele rezultate obţinute la o căutare pe domenii .ro cu termenii cheie fiind câteva rezultate spam-ate de nişte pseudo-bloguri de IT care nu sunt altceva decât site-uri fantomă.

Vom mai menţiona că înainte de a vă aventura să achiziţionaţi un asftel de gadget ar trebui să verificaţi cu operatorul vostru de cablu că veţi putea înlocui settop box-ul vostru existent cu o sculă de acest gen.

Pe pagina următoare puteţi citi, în engleză, comunicatul de presă complet al celor de la Motorola.

Citește mai mult

Preţuri IPAD 64Gb în România – Street Price

IPad-ul de 9.7 inch cu 64 GB şi modul 3G integrat şi-a făcut apariţia şi în România. Gadgetul este ultraslim, la numai 1.3 cm grosime, are o greutate de 730 grame şi până la 10 ore autonomie. Procesorul este un Apple A4 1 Ghz care oferă o putere bună de calcul şi un consum de energie redus.

Displayul este de 9.7″ LED Touchscreen glossy cu 1024 x 768 rezolutie şi vine cu tehnologia IPS (in-plane switching) care permite unghiuri bune de vizualizare chiar şi la 178 grade înclinaţie, imaginea fiind clară indiferent de poziţia în care este ţinut device-ul.

Acest model de IPad are difuzoare şi microfon încorporate discret, conectivitate wireless 802.11 a/b/g/n şi Bluetooth v2.1 + EDR. Porturile disponibile sunt clasicul Jack de 3.5mm şi un Conector Dock. Pe partea de senzori acest gadget vine cu binecunoscutul deja Accelerometru şi un senzor de lumină ambientală. Acumulatorul este un Li – Polimer cu o autonomie bunicică.

În ciuda facilităţile care rivalizează cu un netbook decent, nu prea înţelegem de ce şi-ar dori cineva să cheltuiască 725 de Euro pe un astfel de Gadget, acesta fiind preţul „de stradă” la care poate fi achizionat în acest moment acest device.