Căutare vocală Google acum în Română

Pentru cei care nu au observat încă, căutarea vocală pe telefoanele Android e disponibilă de mai bine de 2 săptămâni și în limba română. Alături de română au mai primit acces nativ la google search alte 12 limbi, crescând la 42 numărul de limbi în care este disponibil Google Voice Search. Limbile nou introduse sunt:

  • Bască
    Bulgară
    Catalană
    Portugheză europeană
    Finlandeză
    Galiciană
    Maghiară
    Islandeză
    Norvegiană
    Română
    Sârbă
    Slovacă
    Suedeză

Cu Voice Search, aveți posibilitatea să vorbiți în telefonul dvs. pentru a obține rezultate de căutare rapid și ușor.

Fiecare nou limbaj, de obicei, necesită ca Google să colecteze enunțuri de la sute de mii de voluntari.

În timp ce limba română are niște reguli simple de respectare a regulilor previzibile ale pronunției, altele, cum ar fi suedeză, au necesitat recrutarea de vorbitori nativi pentru a oferi pronunții pentru mii de cuvinte.

Această actualizare este deja aproape finalizată. Cum să începeți cu Google Voice Search depinde de ce tip de telefon aveți. Dacă telefonul execută Android 2.2 sau mai nou, veți vedea pictograma microfon pe widgetul de căutare Google de pe ecranul de start, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pictograma pentru a începe o căutare vocală. În caz contrar, puteți instala aplicația Voice Search de la Google Play. Rețineți că puteți vorbi o singură limbă în aplicație la un moment dat, și este necesar să modificați setările de limbă pentru a utiliza una dintre aceste limbi noi.

Unul din principalele avantaje ale modelului distribuit de căutare vocală este că pe măsură ce crește numărul utilizatorilor, fidelitatea este din ce în ce mai mare. Pot să vă spun că deja erorile de recunoaștere atunci când am folosit noi aplicația au fost aproape inexistente. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.