Vom avea transfer paralel de fişiere în Windows 8

Titlul poate la fel de bine să fie citit ca o întrebare, având în vedere că una din cele mai enervante caracteristici ale sistemului de operare Windows este transferul secvenţial de fişiere.

Alex Simons de la Microsoft a prezentat pe blogul ingineresc al Microsoft dedicat lui Windows 8 câteva informaţii despre cum plănuieşte Microsoft să rezolve această problemă.

Mai mult chiar, pe lângă posibilitatea de a realiza transferuri de fişiere în paralel, utilizatorii de Windows 8 vor putea să vizualizeze şi un grafic al performanţei transferurilor pe parcursul executării operaţiunilor.

Deşi nu a fost gândită pentru a face benchmarkuri de performanţă, facilitatea de mapare grafică a performanţei de transfer va include destul de multe informaţii utile: viteza de tranfer pentru fiecare proces de transfer, trendul ratelor de transfer şi câtă informaţie mai este de transferat.

Inevitabil, atunci când transferurile se fac între aceleaşi medii de stocare, orice transfer nou iniţiat va încetini considerabil transferurile aflate deja în curs. Mai precis, la adăugarea unui nou transfer suplimentar, viteza primului transfer scade la 25%, iar la adăugarea unui nou transfer, viteza primului va scădea la 8%.

Dacă la un alt feature anunţat recent, referitor la reducerea timpului de boot pentru Windows 8, am fost foarte încântaţi de ceea ce am văzut în teste, aici verdictul, până la un test efectiv de performanţă pe care să-l facem singuri, pentru transferul paralel de fişiere pe Windows 8 este: INUTILIZABIL.

Fiindcă în trecut aţi venit cu informaţii suplimentare foarte interesante, vă aşteptăm să vă spuneţi părerea şi să ne convingeţi că ne-a scăpat nouă ceva şi de fapt facilitatea descrisă nu e complet inutilă. 

4 raspunsuri
 1. valy
  valy says:

  Sincer daca asa arata interfata doar pentru transferul de fisere ma gandesc cum o sa mai arate widget_ul cpu_ului,ram_ului si cel al net_ului :)Asa cum este in forma actuala in W7 este suficient ai strictul necesar de informatie mai cu seama ca doare este un transfer de fisere pe care dupa comanda il ignori facand alceva in acelasi timp.Un pas ar fi un transfer mai cursiv la sute sa mii de fisere si ma refer la mb/sec care scad cand este sesizata o doza masiva de fisere.Trecand un pic si fac un offtopic pun si eu o intrebare:cum ramane cu RIBBON_ul? ;)

  Răspunde
  • Lucian Ruda
   Lucian Ruda says:

   Mda, ai dreptate. S-ar putea fi sa fie o optiune gen „show details”, altfel o sa fie cam aglomerat.
   In ce priveste transferul, nu prea au ce sa faca cu privire la viteza la cantitati mari de informatie. Transferul va incepe intotdeauna rapid pana cand se umple buffer-ul, apoi va fi limitat de viteza mediilor de stocare pe care le folosesti. Vrei viteza mai mare -> investesti in hardware, treci pe ssd, cumperi ram, etc…
   Pe mine sincer sa fiu acel RIBBON ma enerveaza groaznic la office. Microsoft inca n-a inteles ca pe un ecran HD, unde inaltimea ecranului e foarte mica, orice spatiu castigat pe verticala e o MARE realizare.

   Răspunde
 2. valy
  valy says:

  Foarte corect la capitolul transfer in ce priveste limitarea mediilor s.a.m.d. insa vreau sa enunt ceva aici:sunt si utilizator de linux si din curiozitate am facut un transfer de aproximativ 3000 de fisere foto pe un stick bun (fara reclama ;))si am avut constant 30mb/sec in schimb in W7 21…deci managerierea unui astfel de proces din partea OS_ului era „spilul” ;)dat fiind cunoscut ca in XP este un mare OFF la genul asta de transferuri.Cat despre RIBBON fiind deja familiarizat cu el din office eu nu am fost atent sa specific de ACEL ribbon :) explore.e(cs)e http://www.engadget.com/2011/08/29/microsoft-details-windows-8-explorer-tweaks-adds-ribbon-ui/ Cred ca ne pregatim antinevralgicul deja pisat pentru o „liniutza” :) ;)

  Răspunde
 3. Gabriel Linuxro
  Gabriel Linuxro says:

  Testul suprem in versiunea „tot degeaba” ar fi asa :
  Se copie de la Prestashop ultima versiune ( arhiva zip) direct pe Desktop si se incearca una bucata dezarhivare.
  Se ia aceeasi arhiva si facem acelasi lucru in versiunea „linux”.

  Ca sa nu fiu acuzat de subiectivism , va las pe voi sa faceti acest test si sa postati rezultatele.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.