Articole

2012 are un Black Friday cu reduceri la electronice, parfumuri și câte și mai câte

Vinerea neagra 2012, parfumuri, cosmetice si alte produseNici în 2012 nu scăpăm de tentația pe care o aduce Black Friday, sărbătoarea reducerilor și cumpărăturilor, consacrată anul trecut și la noi de demersul câtorva comercianți, în special din zona IT, care au reușit să își blocheze serverele web cu ajutorul ofertelor anterioare.

Anul acesta toată lumea se pregătește pentru Black Friday, și cunoaștem deja numele câtorva participanți datorită campaniilor în care participăm cu diverse site-uri sau proiecte, dar deocamdată nu vă putem dezvălui decât câteva.

În schimb putem să vă spunem că cele (deocamdată) 2 recomandări pe care vi le facem pentru vinerea neagră sunt site-uri verificate și testate chiar de noi, în calitate de clienți, deci puteți face liniștiți cumpărături acolo, în general, dar și special de acest Black Friday prelungit, fiindcă se anunță a fi de fapt un Black Friday Weekend.

Prima recomandare este pentru un site de cosmetice și parfumuri, singurul pe care l-am folosit pentru toate comenzile noastre de parfum și cosmetice, pentru că gamă foarte variată de produse dar în primul rând e printre puținele site-uri care are implementată plata cu cardul, iar asta ne aduce o garanție suplimentară cu privire la calitatea și autenticitatea produselor comercializate. Vizitați deci http://ParfumeriaMea.ro dacă pentru voi este important să aveți și un Black Friday de parfumuri și cosmetice.

Pe partea de electronice, site-ul pe care vi-l recomandăm deja este ESal, furnizorul oficial de hardware, software și laptop-uri pentru Zona.Ro.

[UPDATE 2]

Reacțiile la articol au fost aproape imediate. Vă putem confirma că pregătirile pentru Black Friday se desfășoară și pe domeniul cărților și pe fotografie, și mai nou și pe articole pentru bebeluși.

Lista magazinelor confirmate participante la Black Friday s-a mărit deci la:

Dacă aveți ponturi verificate și despre alte site-uri care vor intra în promoție în următorul weekend vă invităm să ne povestiți despre ele în comentarii.Black Friday Weekend la IT, parfumuri si cate si mai cate

Poze mereu în focus, cu noua tehnologie din Lytro

Un tânăr inginer de la Universitatea Stanford, Ren Ng, se pregăteşte să răstoarne conceptele legate de fotografie. El este proiectantul camerei Lytro, care permite capturarea de fotografii fără să fie nevoie de focus.

Camera Lytro este foarte diferită de camera obişnuită de fotografiat, fiindcă nu capturează un unghi, un efect de lumină sau un anumit plan de focusare. Ea capturează într-o singură fotografie totul deodată. Imaginea poate fi manipulată pentru a schimba focalizarea pe un element din fundal sau din primplan în timp real. Planurile sunt ca această cameră să fie lansată spre sfârşitul anului şi ar putea să coste sub 500 USD dacă Ng reuşeşte să pună toate aspectele tehnice şi de finanţare cap la cap.

Puteţi să testaţi pe un demo tehnologia Lytro. Faceţi click pe diferite părţi ale pozei şi spuneţi-ne dacă aţi fost sau nu complet impresionaţi (joc de cuvinte intenţionat).

 

Hugin – un soft pentru crearea de poze panoramice

Am descoperit recent un soft interesant, gratuit, disponibil pentru Windows, care vă permite să folosiţi o serie de poze pentru a crea o vedere panoramică. Aplicaţia Hugin, care se află acum la versiunea 2010.4.0 a fost lansat pe 1 ianuarie 2011 şi e bazat pe un alt set de componente disponibil gratuit: Panorama Tools.

Cu Hugin poţi să asamblezi un mozaic de fotografii pentru a obţine o panoramă imersivă completă, cu condiţia să ai mai multe fotografii care au suprafeţe comune, pentru a permite softului să le asambleze automat. Aplicaţia face mult mai multe, însă aceasta este funcţia ei de bază.

Aplicaţia este deja disponibilă în mai multe limbi: Brazilian Portuguese, Bulgarian, Catalan, Chinese Simplified, Chinese Traditional, Czech, Dutch, English, French, German, Hungarian, Italian, Japanese, Korean, Polish, Russian, Slovakian, Slovenian, Spanish, Swedish şi Ukranian, printre care din păcate încă nu face parte şi Româna.

Super Zoom – recenzie Nikon Coolpix P500

Sau mai bine zis: Mega Zoom, aşa cum denumesc cei de la Nikon această gamă, al cărei proaspăt membru este Nikon Coolpix P500, care vine cu o lentilă echivalentă unui 800mm: un 36x optical zoom de f3.4-5.7 21.5-800mm. Camera anterioară din aceeaşi serie avea o lentilă de „numai” 26x, adică echivalentă (pe 35mm) unui zoom de 678mm, iar camera concurentă de la Canon, PowerShot SX30 IS avea un factor de zoom de 35x (dar 840 mm în echivalenţă pe 35mm), cu diferenţa că lentila de la Canon pleacă de la un zoom mai mare, deci poza efectivă va fi şi ea mai „zoomată” pe Canon decât pe Nikon. Totuşi asta probabil nu va conta prea mult pentru cei care se vor uita la specificaţiile de zoom şi atât.

Acest p500 are senzor CMOS iluminat din spate de 12 Megapixeli şi un procesor de imagine Expeed C2 Dual. Am remarcat capacitatea de a trage 5 frames pe secundă la rezoluţie maximă, ceea ce poate fi util, şi are diverse setări programate, de exemplu pentru portrete în scene slab iluminate. Nu e de uitat nici opţiunea de high dynamic rage (HDR) disponibilă pentru fotografii landscape.

Pentru cei care vor să filmeze cu această cameră, e de remarcat că filmează în full-HD la 30 fps, dar, mult mai important şi mai remarcabil, poate trage în high-speed până la 240 fps, ceea ce poate ajuta la o captură foarte interesantă pentru evenimente care se desfăşoară foarte rapid.

Nikon D700 – recenzie minimalistă

D7000 de la Nikon este un DSLR cu senzor de 16.1 megapixeli şi facilităţi de Live View şi filmare. Camera are o performanţă excelentă pentru clasa ei, un viewfinder foarte bun, amplasare a controalelor şi butoanelor optimizată faţă de versiunile Nikon anterioare şi sloturi de card dublu compatibile SDXC. Camera e o variantă acceptabilă pentru profesioniştii care caută o cameră mai ieftină şi pentru entuziaştii Nikon, dar n-ar fi fost rău dacă ar fi oferit şi filmare 1080p la 30 de frame-uri, opţiune care chiar dacă e dedicată în fapt utilizatorilor de peste ocean, e o opţiune utilă şi pentru prelucrarea video din Europa.

Recenzie Canon EOS 5D MkII (review)

EOS 5D MkII de la CANON e un DSLR cu Live View şi înregistrare de film, cu o rezoluţie de 21.1 megapixeli şi cu senzor full-frame. Aşadar, un aparat profesional la un preţ acceptabil pentru amatori. Performanţele şi specificaţiile sunt excelente, captura video este de foarte bună calitate, iar fotografiile sunt la standardulul cu care Canon ne-a obişnuit.

Am remarcat lipsa unui controler intern wireless, lipsa flash-ului integrat, sistemul de autofocus relativ demodat şi nu ne-ar fi deranjat dacă accesul la anumite funcţii ar fi fost ceva mai simplu şi mai direct.

În concluzie, acesta este aparatul pe care să vi-l cumpăraţi dacă bugetul vă permite şi dacă sunteţi pregătiţi pentru lumea exclusivistă a digitalelor full-frame.