Articole

Review LG Optimus Black – negru, dar de supărare

Vishal Mathur a postat recent o recenzie pentru LG Optimus Black, un telefon pe care l-am băgat și noi în seamă destul de recent. Principalele aspecte pe care le-a remarcat sunt legate de o performanță generală bună a sistemului, o construcție solidă și un display LCD IPS de calitate. Însă LG Optimus Black dezamăgește pe partea de durată de viață a bateriei, sistemul de operare, care este un Android Froyo deja considerat vechi, întârzieri sensibile la declanșarea camerei foto și probleme de precizie în utilizarea touchscreen-ului atunci când aparatul este folosit în poziție verticală.

Pentru mai multe detalii va trebui să vă deplasați pe site-ul Think Digit, însă dacă sunteți un fan al lui Optimus Black trebuie să vă prevenim că recomandarea lor se îndreaptă în final către Google Nexus S sau Samsung Galaxy S.

Gingerbread pentru Samsung Galaxy S

Samsung s-a ţinut de cuvânt şi a dat drumul al update-uri pentru Android-ul de pe Samsung Galaxy S, care acum poate rula Android 2.3.3 Gingerbread. Şi cum Aprilie e lună la fel de bună ca oricare alta pentru acest gen de noutăţi, cei de la HTC se pregătesc şi ei să dea drumul la Gingerbread pentru familia de telefoane Android HTC Desire.

Serverele Kies de la Samsung au fost deja pornite, iar Gingerbread a fost deja făcut disponibil pentru ţările nordice, Olanda şi Germania, cu celelalte ţări din Europa, incluzând Europa de Est şi România programate pentru următoarele zile.

Samsung are peste 10 milioane de terminale Galaxy S vândute în întreaga lume, şi având în vedere ştirile recente despre fratele mai tânăr cu dual-core al lui Galaxy S, care se pregăteşte de lansare, acest update nu face altceva decât să mai dea un mic avânt acestui telefon atât de răspândit la nivel mondial.

Nu avem încă nici o confirmare că Gingerbread pentru Android 2.3.3 se propagă în România, dar aşteptăm de la voi să ne confirmaţi când se întâmplă.

Samsung I9100 Galaxy S II cu CPU dual-core la 1.2Ghz

De parcă Samsung I9100 Galaxy S II nu ar fi fost suficient de puternic cu chipset-ul Exynos pe care rulează un procesor dual-core Cortex-A9 şi procesorul grafic Mali 400, Samsung s-a decis că 1Ghz nu mai e suficient pentru nava amiral din oceanul Android, aşa că această mică bestie va avea un procesor de 1.2 Ghz, şi nu 1Ghz aşa cum se anunţase iniţial.

Ce nu poate fi estimat în acest moment este cum concurează acest nou procesor cu noul Qualcomm Snapdragon, care vine cu un procesor dual-core Scorpion. Însă cu siguranţă vom putea vedea testele comparative în câteva luni, când vom avea pe piaţă atât acest nou Galaxy S II cât şi HTC EVO 3D.