Articole

Descarcă Windows 8 Gratuit

Windows 8, în versiunea Consumer Preview, este disponibil oficial pentru download. Există cel puțin 2 metode prin care îl puteți obține oficial. Puteți descărca imaginile ISO Windows 8, pe care le puteți apoi scrie pe DVD-uri, sau puteți descărca un installer Windows 8 de 5MB care verifică și compatibilitatea sistemului.

Evident, cu installer veți rezolva mai repede și veți descărca mai puțin, dar dacă aveți de gând să instalați pe mai multe calculatoare sau să reinstalați ulterior, probabil versiunea ISO e cea recomandată.

Pentru cei care vor să testeze și opțiunile avansate de rețea ale lui Windows 8 există și versiunea Windows 8 Server beta disponibilă la download, deasemenea în format ISO.

Pentru cei care vor să se apuce de dezvoltarea de aplicații pentru Windows 8, există la download Visual Studio 11 Express, și Visual Studio 11 Ultimate.

DSLR-ul Nikon D5100 vine cu efecte speciale

Nikon a clasificat această cameră în categoria „advanced beginner” şi a gândit-o ca un înlocuitor actualizat pentru venerabilul D5000. În ciuda faptului că o rezoluţie de 16megapixeli, înregistrare video la 1080p şi un ecran rabatabil LCD nu mai constituie o surpriză în gama camerelor foto sub 1000USD, Nikon D5100 care câţiva aşi în mânecă.

Principala surpriză vine de la câteva „efecte speciale” care pot părea interesante:

  • modul monocrom night-vision, care împinge senzorul camerei de la plaja standard ISO 100-6400 la un ISO de 102.400, ca aceea ed la D3s.
  • o facilitate integrată HDR, care asigură capturarea a 2 fotografii la distanţă de 3 stopuri şi apoi le combină. Din primele impresii se pare că e totuşi nevoie de un trepied pentru a folosi cât mai bine această funcţie.
  • un mod miniatural tilt-shift care funcţionează atât pe fotografii cât şi pe video.

Un alt lucru interesant este microfonul ataşabil dedicat pe care Nikon l-a creat pentru această cameră.