Articole

MyShoebox, un startup cool cu o soluție utilă

MyShoebox este un startup recent care a venit cu o idee interesantă. Nu nouă, nu extraordinară, nu gratis, dar e combinație de factori din care a ieșit o soluție practică pentru anumite nevoi.

MyShoebox oferă o soluție de stocare pentru toate pozele tale. Aplicație e utilizabilă pe Android, Windows, Mac sau iPhone, și este practic o interfață pentru un motor de stocare în cloud.

Ce face MyShoebox special? Îți permite să stochezi toate pozele, în număr nelimitat, prin sincronizare cu orice device pe care-l deții, și ți le pune apoi la dispoziție într-o interfață simplă, care oferă câteva idei noi dar care pare să fie încă în dezvoltare. Am uitat să menționez că aplicația este într-un pseudo-closed beta.

Să vedem și ce nu face? Pentru versiunea gratuită nu îți permite să stochezi decât poze screen-size, nu la rezoluție maximă, deci dacă te gândești să îl folosești ca sistem de backup e ok, cu condiția să scoți cam 60 de dolari pe an sau să te mulțumești cu o variantă redusă a fiecărei poze, disponibilă pe MyShoebox în cazul în care ți-ai pierdut colecția de fotografii din cauza unui rateu de hard-disk.

Ce ne-a plăcut? Grupează pozele pe luni, pe anotimpuri, pe evenimente (nefuncțional) și chiar și în funcție de camera cu care a fost făcută poza, un feature super deștept. Așteptăm posibilitatea de tagging, ca să putem face gruparea pe evenimente.

Nu mi-a fost clar dacă în cazul în care folosești varianta gratuită și la un moment faci upgrade la varianta Pro vei găsi pozele stocate la rezoluția originală sau trebuie să le resincronizezi?!

Concluzia: un serviciu foarte util dacă vrei să ai mereu la îndemână o copie redusă a fiecărei fotografii pe care ai făcut-o vreodată, sau extrem de util dacă ești dispus să dai 60USD pe lună ca să ai un backup complet, securizat, al tuturor pozelor pe care le deții, cu condiția să nu fie mai mari de 20Mb, dar mă aștept ca această limită să fie crescută odată cu evoluția aparelor foto profesionale.

Ce mi-a plăcut în mod special a fost că poza demonstrativă utilizată în exemplu este o poză de pe Transfăgărașan, din România. Way to go guys!

Puteți să vă înscrieți pentru a testa deja varianta beta, care nu ne-a creat probleme. Invitația a venit în mai puțin de 24 de ore de la cerere.

Pozele pierdute pot fi recuperate

Pozele de familie, cele realizate în excursii și nu numai, sunt de multe ori cel mai important conținut de pe calculatorul nostru. În comparație cu documentele care pot fi create din nou, pozele odată pierdute nu pot fi recreeate. Din fericire există metode de recuperare a acestora de pe orice dispozitiv de stocare a datelor, fie că e vorba de carduri de memorie, stick-uri USB, HDD, DVD, etc.

Dispozitivele de stocare a datelor din prezent sunt foarte fiabile și pot stoca un număr mare de fotografii, dar există și situații în care acestea devin inaccesibile. În cazul camerelor și a aparatelor foto care utilizează carduri de memorie, se întâmplă destul de des coruperi la nivelul sistemului de fișiere FAT care nu mai permit accesul la date. Un exemplu de acest gen este acela în care cardul de memorie este conectat la un PC, iar acesta din urmă nu este detectat de calculator sau pe ecran apare mesajul de formatare.

Un alt mesaj de eroare des întâlnit în cazul cardurilor de memorie este „Memory Card Error”. În general acest mesaj este afișat de camera foto sau video în momentul în care cardul nu mai este detectat.

În cazul acesta chiar și reintroducerea cardului în aparatul de fotografiat sau într-un alt dispozitiv de citire nu va rezolva problema.

Printre cauzele care pot duce la apariția mesajului „Memory Card Error”:

  • Eroare de citire/scriere a cardului;
  • Introducerea/scoaterea incorectă a cardului;
  • Oprire bruscă a aparatului foto/calculatorului;
  • Îndoiri ale cardului de memorie sau rupere fizică;
  • Virus, etc

În cazul acesta dacă nu există o copie a datelor de pe card, este necesară recuperarea acestora. Recuperarea fotografiilor și a fișierelor de tip video se realizează în mod diferit în funcție de problema cardului:

  • Dacă problema este logică, recuperarea datelor se va face cu ajutorul unor softuri speciale de recuperare date;
  • Dacă problema este fizică, recuperarea se face cu ajutorul unor echipamente de citire a flash-urilor de memorie în cadrul unor centre specializate de recuperare a datelor

Informaţiile publicate în acest material sunt oferite de Bit Data Recovery, care oferă soluții de recuperare pe site-ul recuperaridate.ro pentru orice gen de problemă ar avea cardul. Șansele de recuperare a datelor cresc dacă procedurile de recuperare sunt efectuate de către personal cu experiență în recuperarea datelor și cu ajutorul unor echipamente corespunzătoare. În cazul în care sunteți în situația în care nu vă mai puteți accesa fotografiile de pe cardul de memorie sau de pe un alt dispozitiv de stocare, BIT Data Recovery va asigura o diagnosticare gratuită în urma căreia veți primi detaliile necesare recuperării acestora.

LG Optimus Black cu Windows Phone 7?

Cei de la GsmArena au publicat câteva poze cu ceea ce pare să fie un LG Optimus Black care rulează ceva ce seamănă cu WP7, versiunea de Windows utilizată pe terminale mobile touch-screen.

Ei spun că ar putea fi ori o fotografie a unei noi versiuni de LG Optimus Black pe o platformă identică vizual cu versiunea Android a lui LG Optimus Black, ori cineva a reuşit să ruleze WP7 pe hardware de Android.

Noi spunem că mai există câteva variante. Una ar fi ca cineva să fi customizat interfaţa de Android să arate ca WP7, o alta ar fi ca toate pozele să fie nişte falsuri ordinare, mai ales că din pozele disponibile butoanele par să fie cele standard, de Android.

Probabil vom vedea destul de curând (la toamnă?!) şi un LG Optimus Black sau ceva similar care va rula Windows Phone 7, dar deocamdată nu cred că suntem atât de aproape.

Pentru orice eventualitate, vă prezentăm şi pozele.

 

 

iPhone 5 prezentat într-un posibil design de Gizmodo

Site-ul de gizmo-uri si tehnologie Gizmodo a publicat recent câteva imagini și poze despre cum ar putea arăta viitorul iPhone 5

În opinia unora, marginile și colțurile ilustrate nu sunt tocmai o caracteristică Apple, în timp ce alții consideră că variantele de design iPhone 5 prezentate în acele imagini aduc foarte bine cu design-ul de la MacBook, Nano 2 și MacBook Air.

După ce noutățile despre iPhone 5 s-au cam învechit, acestea sunt singurele informații noi mai incitante pe frontul iPhone 5.

Voi ce părere aveți, ce v-ați dori să aducă nou și cum v-ați dori să arate iPhone 5?