Articole

RE-35, cardul ar transforma aparatul foto analogic în digital

Iată că cineva s-a gândit şi la toţi fotografii care au investit în super-scule clasice de fotografii. Dacă producătorul camerei tale foto nu s-a încumetat să migreze către zona digitală, astfel încât lada de obiective profesionale să funţioneze perfect pe o cameră digitală nou nouţă, acum se pare că există opţiunea de a captura digital imaginea formată într-o cameră foto clasică, de tip analog.

Cardul RE-35 are un senzor digital în loc de film, şi odată amplasat în locul filmului într-o cameră analogică nu face altceva decât să captureze imaginile care altfel s-ar forma pe clasicul film foto. Ulterior cartela se poate conecta la PC sau la un Mac pentru a transfera pozele. Desigur, dacă speri la mai mult decât 12 megapixeli şi erai obişnuit cu nivelul de calitate pe care-l obţineai doar de la film, acest card nu te poate satisface, dar nu strică să-l ai la îndemână pentru momentele în care ai rămas în pană de filme sau ai nevoie să transferi rapid nişte fotografii în mediul digital.

Următorul pas, pe care-l aşteptăm cu mult interes, este senzorul capabil să capteze şi film.

Până atunci, va trebui să ne mulţumim cu variantele de 4, 8 şi 12 megapixeli de la RE35 care vor fi lansate în toamnă.

Sau, dacă aţi ajuns până aici cu citirea acestui articol, aţi aflat că de fapt e vorba de o glumă întârziată de 1 aprilie, despre care ştim la data scrierii acestui articol, dar ne-am decis totuşi să o preluăm datorită modului exemplar în care a fost executat site-ul dedicat acestei glume. Vizitaţi deci http://re35.net/index.html şi spuneţi-ne ce părere aveţi. Toată povestea a fost inventată ca un exerciţiu de design de identitate, şi se pare unul foarte reuşit.

Detalii secrete despre iPhone 5 de la CEO-ul Sony

Într-un interviu pe care l-a acordat Wall Street Journal, Howard Stringer, șeful mare al Sony, a menționat că evenimentele recente din Japonia au creat probleme în producția unor senzori pentru camere video care trebuiau livrați către Apple. Stringer n-a spus clar că e vorba de un senzor de 8 megapixeli care va fi incorporat în telefoanele iPhone, dar din moment ce în prezent Sony nu produce niciun fel de componente pentru Apple, se confirmă astfel că Sony urmează să furnizeze aceste componente pentru iPhone 5.

Zvonul acesta ar putea confirma un alt zvon care menționa că senzorii de 5 megapixeli de la iPhone 4 nu vor avea un moștenitor de 8 megapixeli pentru iPhone 5 fiindcă OmniVision nu ar putea avea pregătiți acești senzori pentru presupusa lansare (din nou presupusă pe bază de zvonuri) din această vară a lui iPhone 5.

Puse cap la cap, informațiile conduc totuși către un alt zvon care pare să se confirme, acela că Apple nu va lansa totuși iPhone 5 la conferința dezvoltatori Apple din prima parte a lui 2011.