Articole

Protecţie PC cu Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials este o soluţie anti-malware nouă, gratuită, pentru calculatoarele voastre care rulează Windows. Cu puţin noroc veţi fi mai bine protejaţi faţă de viruşi, spyware şi alte programe maliţioase. Softul este disponibil gratuit pentru orice Windows XP SP2 sau ulterior, cum sunt  şi Windows 7.

Putem să vă confirmăm că detecţia euristică funcţionează, şi că softul a detectat nişte instrucţiuni de criptare ciudată din câteva scripturi php care aveau instrucţiuni de encoding.

Principalele 3 motive pentru care Microsoft vă sugerează să folosiţi această soluţie anti-malware ar fi:

  • Protecţie extinsă – spyware, viruşi, viermi, troieni şi alte tipuri de programe mailiţioase
  • Uşor de obţinut şi uşor de utilizat – Disponibil fără costuri şi fără înregistrare direct de pe site-ul Microsoft.
  • Protecţie silenţioasă – Programul nu intră peste tine decât dacă îţi doreşti asta special.

Iată şi o poză cu interfaţa de bază a aplicaţiei, ca să o recunoaşteţi când o vedeţi.

De asemenea, Microsoft mai pune la dispoziţia noastră şi Microsoft Safety Scanner, un alt software gratuit care face o scanare detaliată on-demand atunci când suspectaţi o infecţie recentă. Softul este util cam 10 zile după descărcare şi nu rămâne instalat pe sistem. Vă recomandăm o scanare ocazională, în special dacă antivirusul vostru a mai dat rateuri din când, dar nu renunţaţi la o soluţie antivirus fiindca Safety Scanner nu înlocuieşte antivirusul tradiţional, aşa cum o poate face Microsoft Security Essentials.