Articole

Google Talk actualizat cu Video Chat pe Android

Dacă aveţi un telefon Android, folosiţi Google Talk şi aveţi un abonament decent de date sau acces la o reţea wireless, vă recomandăm să actualizaţi aplicaţia Google Talk şi să beneficiaţi de noua facilitate de Video Chat pe care o oferă acum Google. Asta practic înseamnă că atunci când aveţi la îndemână o reţea wireless puteţi să staţi de vorbă folosind atât audio cât şi video cu amicii voştri care au aceleaşi dotări sau care se află la un calculator fără să mai plătiţi costul apelului, mai ales că vorbim de un apel video.

Toate telefoanele Android vor putea fi folosi Google Talk cu video dacă şi conexiunea de date o permite. Trebuie menţionat că este vorba de telefoane care rulează Gingerbread 2.3+, opţiunea urmând să fie activată automat odată cu update-ul la Gingerbread 2.3.4.

Cei care au alte versiuni mai vechi vor primi de asemenea această facilitate, dar Google nu a menţionat încă un calendar.

RE-35, cardul ar transforma aparatul foto analogic în digital

Iată că cineva s-a gândit şi la toţi fotografii care au investit în super-scule clasice de fotografii. Dacă producătorul camerei tale foto nu s-a încumetat să migreze către zona digitală, astfel încât lada de obiective profesionale să funţioneze perfect pe o cameră digitală nou nouţă, acum se pare că există opţiunea de a captura digital imaginea formată într-o cameră foto clasică, de tip analog.

Cardul RE-35 are un senzor digital în loc de film, şi odată amplasat în locul filmului într-o cameră analogică nu face altceva decât să captureze imaginile care altfel s-ar forma pe clasicul film foto. Ulterior cartela se poate conecta la PC sau la un Mac pentru a transfera pozele. Desigur, dacă speri la mai mult decât 12 megapixeli şi erai obişnuit cu nivelul de calitate pe care-l obţineai doar de la film, acest card nu te poate satisface, dar nu strică să-l ai la îndemână pentru momentele în care ai rămas în pană de filme sau ai nevoie să transferi rapid nişte fotografii în mediul digital.

Următorul pas, pe care-l aşteptăm cu mult interes, este senzorul capabil să capteze şi film.

Până atunci, va trebui să ne mulţumim cu variantele de 4, 8 şi 12 megapixeli de la RE35 care vor fi lansate în toamnă.

Sau, dacă aţi ajuns până aici cu citirea acestui articol, aţi aflat că de fapt e vorba de o glumă întârziată de 1 aprilie, despre care ştim la data scrierii acestui articol, dar ne-am decis totuşi să o preluăm datorită modului exemplar în care a fost executat site-ul dedicat acestei glume. Vizitaţi deci http://re35.net/index.html şi spuneţi-ne ce părere aveţi. Toată povestea a fost inventată ca un exerciţiu de design de identitate, şi se pare unul foarte reuşit.

Samsung Galaxy S II şi gesturi neobişnuite

Androidul Samsung Galaxy S II a fost gândit să folosească optim funcţia giroscopică a telefonului. De exemplu, dacă ţii două degete pe ecran şi muţi telefonul înainte şi înapoi obţii funcţia de zoom pe orice pagină web. O alternativă interesantă pentru opţiune de ciupire pe care o ai acum pentru a face zoom într-o pagină web.

În demo-ul video puteţi vedea şi cum puteţi muta widget-uri dintr-un ecran în altul prinzând widget-ul în stilul tradiţional şi apoi mişcând telefonul la stânga şi la dreapta. Credem că iniţial aceste noi mişcări nu vor părea prea intuitive, însă având în vedere că multe dintre opţiuni sunt greu de utilizat în alte moduri, credem că aceste noi gesturi vor prinde bine la public.

Mai multe informaţii despre Samsung Galaxy S 2 am găsit cu câteva zile în urmă la Edwin.

Recenzii Panasonic Lumix GH2, înregistrare video de calitate

Panasonic a venit recent cu o cameră foto-video mirrorless, Lumix GH2, iar din recenziile de până acum s-ar părea că ar trebui să o denumim mai degrabă cameră video-foto, fiindcă înregistrarea video, chiar şi la 1080p, în format AVCHD, adică full-HD la o compresie foarte bună care păstrează calitatea imaginii, pare să fie punctul forte al acestei camere, şi nu fotografia, unde imaginile sunt destul de slabe pentru o cameră care vine cu un senzor de 16 MegaPixeli şi un preţ de 900USD în US.

Dar fiindcă încă nu am pus mâna pe această cameră ne vom rezuma la aceste mici concluzii şi vă îndemnăm să citiţi recenziile specialiştilor. Am înşirat mai jos câteva dintre site-urile care au publicat deja câte un review pentru această cameră, cu link-uri directe către recenzii.

Read – Digital Photography Review
Read – Digital Camera Resource Page
Read – Photography Blog
Read – Let’s Go Digital
Read – Camera Labs

Aveţi în plan o astfel de cameră, sau poate o aveţi deja? Oricum, nu ezitaţi să ne împărtăşiţi impresiile voastre.

5 locuri de unde să faci video streaming live gratuit

Ai fost aseară la concertul AB4 reunion şi ţi-ai fi dorit să poţi să faci mai mult decât să faci poze cu telefonul mobil? Ai fi vrut să filmezi cu noul tău telefon Android şi să faci streaming în acelaşi timp pentru ca şi amicii tăi din Galaţi şi din Roma să simtă că sunt la eveniment? Ei bine s-ar putea să nu fie atât de imposibil pe cât părea ultima dată când te-ai gândit la asta.

Sanjeev Mishra de la Internet Techies a compilat o listă cu câteva servicii online care îţi permit să îţi urci materialele video direct de pe telefoane şi camerele portabile, dar mai important, servicii care îţi permit să faci streaming live de la diverse evenimente.

Şi cum Google şi Apple au intrat pe piaţa de web TV şi par să se înfigă destul de bine, am putea anticipa că live video streaming-ul ar putea fi următoarea marea şmecherie în materie de ce e cool pe net. Poţi să faci streaming direct, cu o cameră legată la net, sau să îţi faci propria emisiune tv, chiar live, dacă investeşti un pic mai mult. Şi se pare că poţi începe să faci stream live fără prea mari investiţii. Cu un telefon care are o cameră bunicică şi hardware mai serios pe partea de compresie video, mai ai nevoie de internet 3G sau Wi-Fi dacă e disponibil în locaţie, şi eşti pregătit să faci streaming.

www.ustream.tv

Cu cea mai mare bază de utilizatori şi cele mai multe afişări, USTREAM este printre leaderii de azi ai domeniului. Ai opţiuni de social networking şi o platformă pentru sharing de video live.

www.livestream.com

Un alt serviciu bine construit şi întreţinut de unde poţi emite live video. În plus, poţi vedea live câţi spectatori ai.

Justin.tv

Serivicu folosit de multe posturi de radio şi de canale video particulare.

Qik.com

O platformă pentru live video streaming şi pentru video chat, funcţională atât pe telefoane Android cât şi iPhone

Stickam.com

CES 2011 e unul din evenimentele care a avut stream live pe stickam. Tot acolo poţi merge şi pentru a-ţi seta stream-uri pentru propriile evenimente.

Alte 5 site-uri cu aceleaşi facilităţi sunt BambuserFixwagonBlogTVMyshowroom.tvVokle , site-uri care îţi oferă posibilitatea să faci live video streaming dacă ai un calculator cu o cameră conectată sau chiar de pe telefoane mobile.

Eşti printre cei care a încercat una dintre aceste platforme sau una despre care nu am discutat aici? Dacă da, împarte informaţia cu noi pentru un viitor review al celor mai importante facilităţi ale acestor platforme.

Sony SR32E, o cameră video uşoară şi dotată

Această cameră relativ nouă de la Sony are un hard-disk de 30 Gb care permite înregistrarea a 20 până la 50 de ore de materiale fără a fi nevoie de casete sau alte metode suplimentare de stocare. Camera are un zoom optic potent, de 40x pe o lentilă Carl Zeiss Vario-Tesar, care permite o captură foarte fidelă a imaginilor video. Zoom-ul 40x este un zoom optic care permite obţinerea unei imagini foarte bune şi pentru subiecţii îndepărtaţi.

Printre facilităţile oferite de camere se mai numără:

  • tehnologie super SteadyShot
  • Smart Protection System
  • HandyCam Station
  • Ecran touch-Panel LCD de 2.5″

Găsiţi camera în România începând cu preţuri de la 1669 Lei.

Nikon D700 – recenzie minimalistă

D7000 de la Nikon este un DSLR cu senzor de 16.1 megapixeli şi facilităţi de Live View şi filmare. Camera are o performanţă excelentă pentru clasa ei, un viewfinder foarte bun, amplasare a controalelor şi butoanelor optimizată faţă de versiunile Nikon anterioare şi sloturi de card dublu compatibile SDXC. Camera e o variantă acceptabilă pentru profesioniştii care caută o cameră mai ieftină şi pentru entuziaştii Nikon, dar n-ar fi fost rău dacă ar fi oferit şi filmare 1080p la 30 de frame-uri, opţiune care chiar dacă e dedicată în fapt utilizatorilor de peste ocean, e o opţiune utilă şi pentru prelucrarea video din Europa.