Articole

Zvonuri despre iPhone 6 înainte de lansarea iPhone 5

Chiar dacă zvonurile despre iPhone 5 nu s-au terminat, fiindcă iPhone 5 n-a fost încă lansat, se pare că multe site-uri s-au apucat să vorbească deja despre iPhone 6. Dacă despre iPhone 5 se zvoneşte că va avea un nou ecran şi că este mai subţire, haideţi să vedem ce se zvoneşte despre iPhone 6.

Publicaţia WSJ pretinde deci că o persoană care este la curent cu planurile Apple afirmă că viitorul iPhone 6 ar avea o nouă metodă de încărcare a bateriei. Asta ar putea însemna ori că încărcarea s-ar putea face prin inducţie, ca la unele modele HP, ori că Apple a venit cu o invenţie atât de genială încât nimeni nu-şi poate măcar imagina despre ce poate fi vorba. Cum ar fi de exemplu ca noul iPhone 6 să vină cu o mică manivelă pe care să o roteşti pentru încărcarea bateriei, sau cu un panou dorsal de celule lunare (fiindcă celulele solare sunt deja învechite) care nu vor mai depinde de lumina zilei.

Terminând cu glumele, dacă zvonurile sunt cât de cât adevărate, noul iPhone 6 ar ateriza pe piaţă nu mai devreme de 2012.

Wii 2, o consolă HD de la Nintendo?

În condiţiile în care pe piaţa de console nimeni nu a mai lansat o platformă nouă din 2006, vestea că Nintendo ar putea lansa (chiar dacă doar în 2012) următoarea ediţie a mult-apreciatei console Nintendo Wii ar putea genera destul de multă agitaţie pe piaţa jocurilor de consolă.

Într-adevăr, Microsoft a reuşit să mai anime lucrurile şi să mai fure din piaţă odată cu lansarea Kinect pentru Xbox 360, iar Playstation 3 pare că abia a fost lansată, dar Wii are totuşi o vârstă venerabilă, iar Nintendo pare că va scădea preţurile luna viitoare, deci zvonul ar putea fi destul de adevărat. Mai mult, în piaţă se vehiculează informaţia că dezvoltatorii de jocuri deja au avut sneak-peak la facilităţile noi console, astfel încât la lansare să existe deja un număr rezonabil de jocuri disponibile.

Nu este deloc clar cum va fi denumită consola (Wii 2, Wii HD, Wii 360 sau poate chiar Wii NT sau Wii NG) dar ne aşteptăm ca detalii mai amănunţite să apară chiar mai devreme de iunie. Pe piaţa liberă a zvonurilor se mai vorbeşte de integrarea unui sistem Blu-Ray în noua consolă, dar ne aşteptăm ca Nintendo să vină cu o nouă surpriză inovativă.

Între timp, nu ezitaţi să ne spuneţi în comentarii care este consola voastră favorită şi jocurile pe care le-aţi jucat cel mai des.

Detalii secrete despre iPhone 5 de la CEO-ul Sony

Într-un interviu pe care l-a acordat Wall Street Journal, Howard Stringer, șeful mare al Sony, a menționat că evenimentele recente din Japonia au creat probleme în producția unor senzori pentru camere video care trebuiau livrați către Apple. Stringer n-a spus clar că e vorba de un senzor de 8 megapixeli care va fi incorporat în telefoanele iPhone, dar din moment ce în prezent Sony nu produce niciun fel de componente pentru Apple, se confirmă astfel că Sony urmează să furnizeze aceste componente pentru iPhone 5.

Zvonul acesta ar putea confirma un alt zvon care menționa că senzorii de 5 megapixeli de la iPhone 4 nu vor avea un moștenitor de 8 megapixeli pentru iPhone 5 fiindcă OmniVision nu ar putea avea pregătiți acești senzori pentru presupusa lansare (din nou presupusă pe bază de zvonuri) din această vară a lui iPhone 5.

Puse cap la cap, informațiile conduc totuși către un alt zvon care pare să se confirme, acela că Apple nu va lansa totuși iPhone 5 la conferința dezvoltatori Apple din prima parte a lui 2011.