Cercetatorii Stanford dezvolta o noua tehnologie wireless

O noua tehnologie care permite semnalelor wireless sa fie trimise si receptionate simultan pe un singur canal a fost dezvoltata de cercetatorii de la Stanford. Cercetarile acestora ar putea ajuta la dezvoltarea unei retele de comunicare mai rapide si mai eficiente, reusind sa dubleze viteza retelelor existente.
Traficul radio poate circula intr-o singura directie la un moment dat pe o frecventa specifica, acesta fiind motivul pentru nasterea expresiei „Over!” folosita pentru a semnala sfarsitul transmisiei.  Dar acum, cercetatorii Stanford au dezvoltat prima retea wireless care poate transmite dar si receptiona semnale in acelasi timp. Acest lucru face ca tehnologia sa fie de doua ori mai rapida decat cea existenta, iar cu alte modificari  va duce la retele care vor creste semnificativ in viteza si eficienta.
Philip Levis, profesor asistent in cadrul catedrei de Stiinta si Inginerie Electrica, a spus: „Manualele spun ca nu poti face asa ceva. Noul sistem rastoarna complet toate presupunerile noastre despre cum retelele wireless pot fi proiectate.”
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.