Opera 11 poate rula ca browser full-desktop pe Android

Ultimul browser lansat de Opera pentru Android este Opera Mobile 11 şi este unul din cele mai bune browser-e pentru Android, atât în ceea ce priveşte performanţa cât şi uşurinţa în utilizare. Cu toate acestea, voi, cei care folosiţi deja acest browser v-aţi lovit deja de o problema cel puţin ciudată. Anumite site-uri depistează browser-ul folosit pe baza unui parametru transmis de browser către site-ul accesat denumit „user agent”. Acest user-agent comunică site-ului că vă aflaţi pe un browser Opera de Android, iar o mare varietate de site-uri (inclusiv al nostru) sunt setate să afişeze o versiune limitată din punct de vedere al „amenajării” grafice, gândită specific pentru browser-ele mobile.

Uneori însă, iar acesta este cazul Opera 11, atât browser-ul cât şi sistemul de operare Android, funţionează atât de bine încât puteţi dori să vedeţi varianta obişnuită a site-ului, aşa cum apare ea pe un PC.

Iată deci paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a schimba parametrul de user-agent al Opera 11:

  1. În bara de adresă tastaţi opera:config
  2. Mergeţi în jos până la rubrica User preferences şi faceţi clic.
  3. Mergeţi în jos până la custom user agent
  4. Scrieţi următoarele în căsuţa respectivă Opera/9.80 (Linux; en) Presto/2.7.81 Version/11.00
  5. Salvaţi setările.
  6. Reporniţi aplicaţia

Având în vedere că mai toată lumea are acum rate de transfer foarte bune pe mobile, asta dacă nu sunteţi oricum conectaţi mai mereu pe o conexiune wi-fi, caz în care oricum nu vă prea pasă ce transfer faceţi, sperăm ca acest material să vă fie de ajutor, iar dacă încă nu aţi testat Opera Mobile 11 probabil acum e momentul. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.