Bilanturi Black Friday 2014 la noi.

Pe măsură ce vom primi comunicatele de presă și informații directe, vom actualiza acest material cu informații despre performanțele realizate de retaileri, în special online, cu ocazia acestui Early Black Friday 2014.

Elefant.ro

Conform unei informări de presă, în acest an, de Black Friday, elefant.ro a înregistrat peste 35.000 de comenzi, cele mai cerute produse fiind ceasurile, parfumurile, produsele home-deco și jucăriile. Cartea Președintelui Klaus Iohannis, Pas cu pas, a înregistrat și ea un record absolut în vânzări, peste 2.000 de exemplare digitale fiind achiziționate de români.

Traficul mall-ului online a crescut de peste șase ori față de 2013, când în aceeași perioadă s-au înregistrat aproximativ 300.000 de vizite. În momentul lansării campaniei de Black Friday peste 20.000 de vizitatori unici erau online așteptând reducerile.

Doar în ziua de 21 noiembrie, în cele 24 de ore de Black Friday s-au vândut peste 5.000 de ceasuri, cel mai apreciat de doamne fiind modelul Fossil Georgia, în timp ce preferatul domnilor a fost Perigaum Ceramic.

Mii de parfumuri în toate variantele de gramaj s-au comandat de Black Friday de pe elefant.ro, chiar și la prețuri mai mici de 100 de lei. Brandurile preferate au fost Bvlgari și Cerruti, iar cel mai vândut parfum a fost Cerruti 1881.

În aceeași zi s-au vândut pe elefant.ro mai mult de 100 de canapele și mii de accesorii de bucătărie, cele mai apreciate produse fiind din gama Mobexpert Outlet.

Din catalogul de genți și accesorii s-au vândut peste 1.500 de produse, iar în fiecare minut de Black Friday, pe elefant.ro s-au comandat peste 1.000 de cărămizi LEGO. În afară de LEGO, jocurile de societate au fost și ele printre preferințele amatorilor de reduceri.

Într-o singură zi, pe elefant.ro s-au vândut mai mult de 100.000 de cărți tipărite și Mâine, 25 noiembrie 2014, ultima comandă plasată de Black Friday va pleca din depozitul elefant.ro către destinatar.

De asemenea, în perioada 22-30 noiembrie, campania de Black Friday continuă cu Black Week. Astfel, peste 10.000 de produse pot fi găsite în continuare la reducere.

 

QuickMobile expediază Galaxy S4, n-au aflat?

Dintr-un comunicat de presă (printre puținele primite pe adresa noastră corectă de comunicare) de la QuickMobile aflăm că se expediază deja Samsung Galaxy S4 în România. Ne bucurăm să aflăm că unul din cele mai noi telefoane de pe piață e disponibil în România (probabil tot vreo versiune asiatică, dar cine mai stă să verifice?).
Mă scuzați pentru miștocăreala discretă, dar trebuia să remarc această lansare, chiar dacă QuickMobile par să nu fi aflat încă despre HTC One, care chiar este, după mine, cel mai interesant smartphone al momentului. Asta ca să nu îl punem și pe Sony Xperia Z înaintea lui Galaxy S4 fără să ne gândim de 2 ori…

cover_640x360

Comunicatul de presă integral după reclame:

Citește mai mult

ABBYY FineReader Touch pentru Windows 8

Iată că încep să apară aplicații specifice pentru platforma Windows 8 care beneficiază de avantajele touch-screen native ale platformei.

ABBYY Finereader e un nume cu care s-ar putea să fiți familiari, iar ABBY FineReader Touch este un soft de recunoaștere optică a caracterelor dedicat pentru tablete și desktop-uri ce rulează Windows 8 cu interfață touch.

Acum câteva luni aplicația era singura de acest gen în Win 8 Store. Modul în car e funcționează de fapt aplicația este în cloud, apelând la FineReader Online care este serviciul online de la ABBYY pe care îl puteți depista și utiliza separat.

Pentru curioși, aplicația este disponibilă la http://finereader.abbyy.com/touch/ și da, funcționează în 42 de limbi între care și limba română.

 

 

 

Pozele pierdute pot fi recuperate

Pozele de familie, cele realizate în excursii și nu numai, sunt de multe ori cel mai important conținut de pe calculatorul nostru. În comparație cu documentele care pot fi create din nou, pozele odată pierdute nu pot fi recreeate. Din fericire există metode de recuperare a acestora de pe orice dispozitiv de stocare a datelor, fie că e vorba de carduri de memorie, stick-uri USB, HDD, DVD, etc.

Dispozitivele de stocare a datelor din prezent sunt foarte fiabile și pot stoca un număr mare de fotografii, dar există și situații în care acestea devin inaccesibile. În cazul camerelor și a aparatelor foto care utilizează carduri de memorie, se întâmplă destul de des coruperi la nivelul sistemului de fișiere FAT care nu mai permit accesul la date. Un exemplu de acest gen este acela în care cardul de memorie este conectat la un PC, iar acesta din urmă nu este detectat de calculator sau pe ecran apare mesajul de formatare.

Un alt mesaj de eroare des întâlnit în cazul cardurilor de memorie este „Memory Card Error”. În general acest mesaj este afișat de camera foto sau video în momentul în care cardul nu mai este detectat.

În cazul acesta chiar și reintroducerea cardului în aparatul de fotografiat sau într-un alt dispozitiv de citire nu va rezolva problema.

Printre cauzele care pot duce la apariția mesajului „Memory Card Error”:

  • Eroare de citire/scriere a cardului;
  • Introducerea/scoaterea incorectă a cardului;
  • Oprire bruscă a aparatului foto/calculatorului;
  • Îndoiri ale cardului de memorie sau rupere fizică;
  • Virus, etc

În cazul acesta dacă nu există o copie a datelor de pe card, este necesară recuperarea acestora. Recuperarea fotografiilor și a fișierelor de tip video se realizează în mod diferit în funcție de problema cardului:

  • Dacă problema este logică, recuperarea datelor se va face cu ajutorul unor softuri speciale de recuperare date;
  • Dacă problema este fizică, recuperarea se face cu ajutorul unor echipamente de citire a flash-urilor de memorie în cadrul unor centre specializate de recuperare a datelor

Informaţiile publicate în acest material sunt oferite de Bit Data Recovery, care oferă soluții de recuperare pe site-ul recuperaridate.ro pentru orice gen de problemă ar avea cardul. Șansele de recuperare a datelor cresc dacă procedurile de recuperare sunt efectuate de către personal cu experiență în recuperarea datelor și cu ajutorul unor echipamente corespunzătoare. În cazul în care sunteți în situația în care nu vă mai puteți accesa fotografiile de pe cardul de memorie sau de pe un alt dispozitiv de stocare, BIT Data Recovery va asigura o diagnosticare gratuită în urma căreia veți primi detaliile necesare recuperării acestora.

7 tutoriale și ceva în plus

Cu câteva zile înainte de lansarea unui nou site de tehnologie şi IT am primit acces demo la platforma web demonstrativă. Între timp, site-ul a fost deja lansat şi poate fi deja accesat la www.7tutoriale.ro.

Impresia pe care am avut-o noi a fost de conţinut util, bine documentat cu exemple şi screenshots, cu un nivel de detaliu suficient şi pentru începători. Trebuie menţionat că articolele sunt traduceri ale unor articole publicate în engleză, deci dacă preferaţi materialele în original aveţi şi această opţiune de lectură.

Proiectul este realizat de 3 autori, dar o să îi lăsăm să se prezinte reproducându-vă mai jos comunicatul de presă.

Ciprian este blogger și autor de carte cu multă experiență în lumea IT. 7 Tutoriale este al treilea sit de tehnologie lansat, după www.vista4beginners.com și www.7tutorials.com.

Primul sit (Vista 4 Beginners) a fost creat în 2007 și vândut în 2009, moment la care avea aproximativ 400.000 de vizualizări pe lună. Situl încă mai există însă are alt administrator. Situl a avut mult succes, crescând foarte repede și fiind mentionat de nume mari precum: Wired Magazine, New York Times, Ars Technica, Lifehacker și How-To Geek.

7 Tutorials este un sit ce dorește să devină una din locațiile de top pentru utilizatorii Windows de limbă engleză. În prezent are aproximativ 250.000 de vizualizări pe lună și a fost menționat pe situri mari gen Lifehacker, How-To Geek, ZDNet, The Official Windows Magazine, Hacker News (prima pagină) ori eHow.com. Conținutul publicat pe acest sit stă la baza cărților lui Ciprian.

7 Tutoriale dorește a fi primul site cu conținut premium din România, destinat utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8. Marea majoritate a conținutului publicat va fi preluat de pe 7 Tutorials și adaptat în limba română, pentru utilizatorii români ai sistemului de operare Windows 7 și Windows 8.

Echipa 7 Tutoriale crede că există destui utilizatori de Windows care au nevoie de ghiduri/tutoriale de calitate, în limba română. Ne gândim în primul rând la oameni care nu sunt neapărat fluenți în utilizarea limbii engleze dar care folosesc Windows. Ei sunt ținta principală. Aici intră oameni precum părinții nostri care au ajuns, vrând nevrând, să folosească calculatoarele. Dar și oameni care nu sunt neapărat pasionați de tehnologie dar vor să o folosească. Vom încerca să publicăm și articole mai avansate, pentru oameni familiarizați cu Windows, dar ei nu vor fi ținta noastră principală. De obicei, aceștia își iau informațiile de pe siturile de limbă engleză. Pe ei vrem totuși să îi convingem să împărtășească adresa sitului nostru celor care le cer ajutorul de fiecare dată când au probleme.

Echipa 7 Tutoriale
Echipa din spatele sitului are în prezent trei oameni, ce sunt prieteni de pe băncile liceului. Ciprian se ocupă cu coordonarea proiectului și politica editorială iar editorii sunt:

  • Codruț Neagu – a studiat informatică, telecomunicații și apoi drept. Este foarte pasionat de tehnologie și este fluent în utilizarea și administrarea mai multor sisteme operare.
  • Crina Ludu – este un psiholog cu studii în informatică. Pasiunea ei este aceea de a îi ajuta pe cei din jur, iar 7 Tutoriale este o oportunitate de a oferi ajutor și din punct de vedere tehnic, nu numai psihologic.

Cărți publicate ori în lucru 
Ciprian este primul autor român ce a publicat o carte despre Windows împreună cu Microsoft Press și și O’Reilly Media. Ea se numește Network Your Computers & Devices, Step By Step și este destinată utilizatorilor de Windows ce au ori doresc să își creeze acasă propria lor rețea de calculatoare. Mai multe detalii despre carte și cum poate fi comandată (inclusiv în România), se găsesc aici: How & Why to Purchase Network Your Computers & Devices Step by Step.

În prezent, Ciprian lucrează la a doua sa carte – Windows 8 Step by Step – manualul oferit de Microsoft Press utilizatorilor obișnuiți de Windows 8. Cartea va fi lansată odată cu sistemul de operare Windows 8, cel mai probabil în toamna lui 2012.

Centrală telefonică IP de la NetCom: Snom Plus

Centralele telefonice clasice au cablări dedicate, echipamente sofisticate şi terminale business costisitoare, incompatibile cu alte sisteme. În cazul centralelor telefonice full IP sunt necesare doar trunchiuri SIP de la orice furnizor de internet, care costă doar o fracţiune din abonamentele de telefonie clasică. Prin rutări IP-IP (procesul de alegere a căii prin care un pachet este transmis de la sursă la destinaţie sau destinaţii, prin intermediul Internetului) si utilizarea de softclient pentru terminalele mobile, se pot genera economii de până la 90% din facturile de telefonie.

NetCom a lansat pe piaţă o platformă modernă de comunicaţii business care permite optimizarea semnificativă a costurilor de telefonie. Este vorba despre gama de centrale telefonice full IP bazate pe standardul deschis: SIP (Session Initiation Protocol), centrale produse de compania SNOM,  deţinătorul celui mai bogat portofoliu de telefoane IP-SIP din lume.

Gama de centrale telefonice IP SNOM cuprinde 3 modele, destinate companiilor în funcţie de mărimea acestora, cu opţiuni adaptabile:

  • One Yellow, pentru companii cu până la 20 posturi;
  • One Plus, pentru firme cu până la 150 de posturi;
  • One Blue, pentru organizaţii cu peste 150 de angajaţi.

 

Soluţia ePayment de la Gecad devine PayU România

Gecad a remis un comunicat prin care ne informează că soluţia de plăţi online ePayment a fost integrată în grupul regional PayU, un integrator de plăţi online deţinut de group Naspers şi care operează în regiune. Gecad ePayment va trece printr-un proces de rebranding (şi bănuim noi că şi de repoziţionare), soluţia având câteva alternative pe piaţa românească, cea pe care am descoperit-o cel mai recent, şi care oferă condiţii standard mai bune de afaceri fiind cea oferită de EuroPayment Services SRL prin intermediul site-ului euplatesc.ro.

Puteţi citi pe pagina următoare comunicatul de presă al Gecad.

Citește mai mult

De la CATV la IPTV cu Motorola Televation

Televation, descrisă ca un „Live Streaming Device” este un produs nou lansat de Motorola pentru a uşura vizionarea programelor TV recepţionate prin cablu pe toate calculatoarele din casă. Practic Motorola Televation preia semnalul TV digital, recepţionat ca MPEG-2 şi îl transformă în stream-uri IP de tip MPEG-4 pe care le pune la dispoziţie celorlalte device-uri din reţeaua locală, cum ar fi tablete Android sau iOS, televizoare conectate prin ethernet sau calculatoare personale.

Nu vom intra în foarte multe detalii despre acest produs fiindcă el nu este disponibil încă pe piaţa din România, singurele rezultate obţinute la o căutare pe domenii .ro cu termenii cheie fiind câteva rezultate spam-ate de nişte pseudo-bloguri de IT care nu sunt altceva decât site-uri fantomă.

Vom mai menţiona că înainte de a vă aventura să achiziţionaţi un asftel de gadget ar trebui să verificaţi cu operatorul vostru de cablu că veţi putea înlocui settop box-ul vostru existent cu o sculă de acest gen.

Pe pagina următoare puteţi citi, în engleză, comunicatul de presă complet al celor de la Motorola.

Citește mai mult

MSI Afterburner pe Android pentru GPU overclocking

În ultima perioadă MSI s-a concentrat destul de tare pe simplificarea operaţiunilor de overclocking la produsele pe care le-a lansat pe piaţă. Nu numai că operaţiunea de overclocking nu mai necesită niciun pic de tupeu, dar în momentul în care producătorul îţi pune la dispoziţie o unealtă de overclocking, cam dispar orice fel de riscuri. Ani în care discutam de „prăjit” procesorul au cam trecut, iar acum poţi să faci operaţiunea cât se poate de „casual” între două reboot-uri sau chiar fără.

MSI a lansat în anii trecuţii OC Genie (Overclocking Genie) şi un update la BIOS-ul Wind, exact cu scopul de a facilita accesul la opţiunile de overclocking.

Săptămâna trecută, cei de la MSI au mers un pas mai departe şi au lansat aplicaţia pentru Android denumită Afterburner. Scopul ei este să permită monitorizarea temperaturii, a voltajului şi a vitezei ventilatorului pentru GPU printr-o conexiune WiFi de pe un PC, şi dacă aveţi nervi tari, inclusiv modificarea acestor parametrii pentru a mai stoarce un pic de viteză din procesorul grafic.

Nu numai că MSI se gândeşte să facă aplicaţia funcţională şi pe procesoare grafice de la alţi vendori, dar se pare că există şi o versiune pentru iOS în lucru.

Procesoare Snapdragon dual şi quad pentru Windows8

Platformele ARM și x86 sunt confirmate ca valide pentru Windows 8, după mai multe luni de zvonuri și speculații. Acum Qualcomm a venit cu informații despre cum compania de procesoare plănuiește să susțină noul sistem de operare de la Microsoft.

Primul procesor despre care se discută este Snapdragon MSM8960, un dual-core care are integrat un modem 3G/LTE capabil de viteze de până la 2.5GHz, urmat la începutul lui 2012 de un alt procesor, quad-core de data aceasta, Snapdragon APQ8064.

Este de la sine înțeles că acele companii care furnizau tradițional procesoare pentru Windows vor continua să o facă, Texas Instruments și NVIDIA fiind printre cei care trebuie menționați, însă deocamdată aceștia nu au oferit încă nici măcar detaliile pe care le-a distribuit Qualcomm.

Puteți citi întreg comunicatul de presă pe pagina următoare.

Citește mai mult

România susţine dar nu promovează open-source software

Într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti de ministrul român al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, acesta a afirmat că autorităţile publice ar trebui „să folosească sisteme informatice bazate pe software gratuit şi open-source atunci când o evaluare corespunzătoare arată că aceasta este soluţia corectă”.

Valerian Vreme a mai spus că nu va susţine o lege care să impună autorităţilor de stat şi guvernamentale să utilizeze open-source software, şi că treaba ministerului în acest domeniu se limitează la a prezenta avantajele şi dezavantajele acestui concept.

Ministrul a mai făcut un apel la furnizorii de software gratuit şi open-source să facă aceste proiecte relevante şi accesibile administraţiei publice înscriindu-le în Biblioteca de Aplicaţii, un software repository care este administrat de Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Informatică.

Vodafone lansează o serie de programe pentru SME-uri

Vodafone lansează în România un program de video-conferinţe dedicate identificării de resurse de consultanţă pentru companii mici şi mijlocii (Small and Medium Enterprises) pentru ca acestea să îşi dezvolte afacerile.

Companiile mici şi mijlocii sunt un segment de piaţă relevant pentru Vodafone, aşa că acest gen de conferinţe, care vor fi începute cu un seminar despre accesarea fondurilor nonbancare, din fonduri europene, ar putea fi de un ajutor real pentru mici întreprinzători privaţi.

Primul speaker va fi Radu Onofrei de la RomActiv pe tema „Interpretarea şi aplicarea codului muncii pentru spre propriul avantaj”.

Sursa: Wireless Federation

Filmare 1080p cu deschidere mare, cu Contour+

Dacă eşti un iubitor de acţiune, indiferent că asta înseamnă sporturi extreme sau plimbări în natură, acum ai o alternativă la populara cameră GoPro. Mai mult decât atât, camera lansată recent are şi un GPS integrat, astfel încât informaţia vizuală înregistrată de cameră se poate bucura şi de facilităţi de GeoTagging.

Şi fiindcă lucrurile nu se opresc aici, acelaşi gadget are şi conectivitate Bluetooth v2.1, care ţi-ar putea permite de exemplu să o conectezi la un iPhone (şi probabil în curând şi la un Android) pentru a activa funcţia de wireless viewfinder.

Ca să continuăm cu surprizele, Contour+ vine şi cu o mufă mini HDMI out şi un port microSD pe spate. Cablul HDMI este şi el inclus în cutie, aşa că te poţi apuca de treabă imediat şi poţi vedea tot imediat rezultatele.

Pe partea de filmare, camera e în stare să înregistreze video la 1080p cu 30fps, iar lentila super-wide cu care este dotată poate filma cu un unghi de deschidere de 170 de grade atunci când filmezi la 720p şi 960p, şi 125 de grade la filmare fullHD 1080p.

Data de lansare a camerei este 18 Mai 2011, iar preţul estimat este de aproximativ 500USD. Mai multe detalii în comunicatul de presă (în limba engleză), pe pagina următoare.

Citește mai mult

Gecad aduce în portofoliu soluţii Autodesk şi Maya

Într-un comunicat recent, GECAD NET, companie românească specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, anunţă adăugarea în portofoliul său de produse a soluţiilor Autodesk 3ds Max şi Maya.

Autodesk 3ds Max este una dintre cele mai populare soluţii de modelare, animaţie, randare şi creare de efecte vizuale 3D la nivel internaţional, devenită un etalon în domeniu. Tehnologia sa stă la baza unui număr impresionant de proiecte de arhitectură, filme, jocuri şi spectacole de televiziune. La a 20-a aniversare, 3ds Max se poate lăuda cu “apariţii” în filme precum Avatar, Charlie and the Chocolate Factory, Fantastic Four sau the Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, şi jocuri ale celor mai importanţi producători la nivel mondial: Ubisoft, Eidos, Microsoft sau Mythos.

Comunicatul de presă complet pe pagina următoare.

Citește mai mult

Evolio lansează un GPS ultracompact, E470-ECO

Evolio, care ne-a obişnuit deja cu un produs nou la fiecare 2 luni şi care se axează în special pe produse din categoria navigatoarelor GPS şi tabletelor, extinde acum seria GPS-urilor superslim cu E470, un GPS cu ecran de 4,3″ compact, cu o greutate de 200 grame.

GPS-ul este echipat cu cea mai noua hartă a Europei şi României, acoperirea Europei de vest este de 100%, iar  reţeaua de drumuri şi străzi a României este cartografiată în proporţie de 99,9 %.

Ca toate GPS-urile Evolio, produsul are actualizare gratuită on-line a hărţii României timp de 12 luni. E-470 se mai remarca printr-o fişă tehnică unde este menţionat un consum de energie redus cu 30% faţă de modele din seriile precedente, încadrându-se în categoria produselor Eco. Datorita consumului optimizat, autonomia declarată a GPS-ului este cu 40% mai mare faţă de cele mai multe din modelele existente pe piaţă.

Informaţiile prezentate nu sunt verificate de noi, ci fac parte din comunicatul de presă oferit de Evolio cu ocazia acestei lansări.