Articole

Jocul Splatoon 2 – apreciat, dar nu cât trebuie

Pentru cei care încă nu au aflat, consola Nintendo Switch, lansată în acest an, este deja un mare hit pe piața mondială de console și jocuri de consolă.

Nintendo a reușit să lanseze consola la începutul anului împreună cu Zelda – Breath of the Wild, un joc excepțional pe care vi-l recomandăm cu căldură, mai ales că are șanse maxime să câștige premiul pentru Jocul Anului.

Dar să revin la Splatoon 2. Am jucat Splatoon 2 fiindcă am fost intrigat de rating-ul de vârstă 7ani+ pe care îl are jocul. Un shooter pe care îl poți juca la 7 ani? Ei bine da. Există împușcături, dar cu vopsea. Ce poate fi mai inofensiv de atât. Scopul nu este să-ți anihilezi adversarii (deși ajută!) ci să acoperi cât mai mult din suprafața de joc cu vopseaua echipei tale. Există mai multe suprafețe de luptă, care se schimbă o dată la 2 ore. Există mai multe moduri de joc, dar pentru început vă veți mulțumi probabil cu modul standard, eventual și cu vânătoarea de somoni care se activează cam o dată la 3 zile.

Sincer, mi-e greu să scriu altceva în acest mic articol decât Jucați-vă! Jucați-vă! E un joc super-tare, care merită zeci de ore de distracție.

E ceva ce nu mi-a plăcut? Ar putea fi, deși e doar un reproș despre ce ar fi putut să fie, nu neapărat despre ceva ce ar fi trebuit să fie. Mă refer la un mod multiplayer care să utilizeze o singură consolă. Practic nu te poți juca împreună cu familia sau prietenii decât dacă ai mai multe console. Având în vedere cât de mari sunt televizoarele acum, nu m-ar fi deranjat deloc un split-screen cu 4 jucători, iar în felul ăsta cu 2 console ai fi putut avea un meci complet de 4 la 4, fiecare echipă grupată la o consolă.

Și fiindcă nu vreau să fi trecut pe aici și să plecați fără un MEGA-tip, iată și un sfat extrem de util: în jocul clasic, modul în care se calculează suprafața vopsită ține cont și acordă un avantaj major zonelor de lângă tabăra inamică. Deci încercați pe final să vopsiți acolo cât mai mult.

Valoarea brandului Apple peste Google, cu 153 mld $

BrandZ a rulat o serie de sondaje în ultimi 4 ani, pe parcursul cărora Google a fost plasat pe locul întâi ca şi brand, însă pentru 2011, clasamentul s-a schimbat. Apple concude aşadar în prezent un top al aprecierii consumatorilor, urmat de branduri ca BMW, HSBC, Coca-Cola şi Disney.

Sectorul tehnologiei a avut şi el un an foarte bun pe ansamblu, cu Facebook crescând cu 246 de procente şi Amazon devenind cel mai mare retailer la nivel mondial în ciuda faptului că nu are de fapt nici măcar un singur magazin fizic.

Printre pierzători, Nintendo care scade 37 de procente în ultimul an, Nokia, cu 28 de procente şi BlackBerry care a pierdut în apreciere aproximativ 20 de procente.

Informaţiile sunt preluat dintr-un material publicat iniţial pe Engadget.

Wii 2, o consolă HD de la Nintendo?

În condiţiile în care pe piaţa de console nimeni nu a mai lansat o platformă nouă din 2006, vestea că Nintendo ar putea lansa (chiar dacă doar în 2012) următoarea ediţie a mult-apreciatei console Nintendo Wii ar putea genera destul de multă agitaţie pe piaţa jocurilor de consolă.

Într-adevăr, Microsoft a reuşit să mai anime lucrurile şi să mai fure din piaţă odată cu lansarea Kinect pentru Xbox 360, iar Playstation 3 pare că abia a fost lansată, dar Wii are totuşi o vârstă venerabilă, iar Nintendo pare că va scădea preţurile luna viitoare, deci zvonul ar putea fi destul de adevărat. Mai mult, în piaţă se vehiculează informaţia că dezvoltatorii de jocuri deja au avut sneak-peak la facilităţile noi console, astfel încât la lansare să existe deja un număr rezonabil de jocuri disponibile.

Nu este deloc clar cum va fi denumită consola (Wii 2, Wii HD, Wii 360 sau poate chiar Wii NT sau Wii NG) dar ne aşteptăm ca detalii mai amănunţite să apară chiar mai devreme de iunie. Pe piaţa liberă a zvonurilor se mai vorbeşte de integrarea unui sistem Blu-Ray în noua consolă, dar ne aşteptăm ca Nintendo să vină cu o nouă surpriză inovativă.

Între timp, nu ezitaţi să ne spuneţi în comentarii care este consola voastră favorită şi jocurile pe care le-aţi jucat cel mai des.

Nintendo Wii s-ar putea ieftini în Mai 2011

Se împlinesc în curând un an şi jumătate de când Nintendo a scăzut preţul pentru Wii la 200 USD. Şi în magazinele online de la noi, preţul pentru un Wii a ajuns deja sub 800 RON. Dar se zvoneşte acum că în Mai Nintendo ar putea scădea din nou preţul de distribuţie, undeva în jur de 150$ şi undeva în jur de 15 Mai 2011.

Nintendo a raportat vânzări de 35 de milioane de unităţi doar pe piaţa americană până în martie 2011, şi având în vedere că e vorba de o consolă lansată în 2006 (n-aţi fi zis că a trecut aşa de mult timp, nu?) o scădere de preţ pare mai mult decât justificată.

Aşadar, dacă nu v-aţi programat deja să puneţi mâna pe noile pachete XBOX 360 cu Kinect şi vă doriţi încă un Nintendo Wii, probabil n-ar fi o idee rea să mai aşteptaţi o lună ca să aflaţi dacă zvonurile se vor adeveri.

Captain America: Super Soldier

Sega a anuntat ca va lansa Captain America: Super Soldier pe data de 19 Iulie, exact cu o saptamana inainte de lansarea filmului Captain America: The First Avenger. Jocul va fi disponibil pe platformele Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii si DS. De asemenea, desi anuntase ca va produce si o varianta pentru PSP, Sega a ales in cele din urma sa produca o versiune pentru Nintendo 3DS.
Sega a colaborat cu casa de productie a filmului astfel incat storyline-ul jocului va fi original dar in acelasi timmp bazat pe povestea filmului al carui actori principali sunt: Chris Evans (Fantastic 4), Tommy Lee Jones si Samuel L. Jackson.

Captain America este un super soldat dar care se incadreaza in limitele normalului, deci nu va asteptati la fulgere, tunete, zbor sau alte super puteri. In schimb personajul este unul de tip „Batman”, indicat celora carora le place sa loveasca cu pumnii si picioarele in diferite combo-uri, singura abilitate fiind cea de a arunca un scut imens in inamici sai.
Un alt lucru ce face acest joc interesant este faptul ca arata, se simte si este un joc complet diferit in functie de fiecare platforma. Asa ca, in functie de consola pe care o aveti in casa sau in buzunar, Captain America va aduce placere sau disconfort.

Nintendo anunta noul Super Mario

Nintendo a anuntat in principalul discurs de la Game Developers Conference noul joc Super Mario care va fi disponibil pentru noua platforma portabila Nintendo 3DS.

Singurul lucru pe care l-au dezvaluit a fost un logo provizoriu care are un indiciu pentru pasionatii seriei Mario. In coltul din dreapta al acestui logo atarna o codita, detaliu asupra caruia presedintele Nintendo Satoru Itawa a insistat.

Acesta a anuntat de asemenea ca detalii complete vor fi oferite la conferinta E3 din Iunie. Itawa a mai avut placerea discursului principal de 3 ori in ultimii 6 ani. In 2005 a anuntat Nintendo Wii, numit pe atunci Revolution iar 6 ani mai tarziu anunta ultima versiune a lui Mario,  pe noua platforma 3D de la Nintendo.

Primul telefon Android 3D fara ochelari de la LG

Nintendo 3DS nu va mai fi singurul device de gaming portabil care poate produce efecte 3D fara a necesita ochelari speciali. Urmatorul telefon Optimus 3D, care ruleaza pe sistem Android, va reusi sa ofere un afisaj similar device-ului de la Nintendo, si deja a semnat cu marele publisher de jocuri Gameloft.

Optimus 3D va fi unul din primele smartphone-uri  care va incorpora aceasta tehnlogie cunoscuta ca 3D autostereoscopic.  In loc sa prezinte doua imagini alaturate pe ecran ce pot fi privite printr-o lentila speciala a ochelarilor, tehnologia foloseste oglinzi de dimensiuni reduse, creand impresia ca ecranul plat are profunzime.

Gameloft, un publisher prolific in domeniul gaming-ului, va lansa versiuni speciale in 3D pentru deja-existentele titluri compatibile cu Optimus: N.O.V.A., Asphalt 6, si Let’s Golf 2. In paralel, cei de la LG pregatesc si o tableta 3D ce nu va necesita ochelari: G-Slate.

Telefonul va fi lansat in Marea Britanie pe data de 25 Aprilie si va costa £514.99 la liber.