Articole

Pozele pierdute pot fi recuperate

Pozele de familie, cele realizate în excursii și nu numai, sunt de multe ori cel mai important conținut de pe calculatorul nostru. În comparație cu documentele care pot fi create din nou, pozele odată pierdute nu pot fi recreeate. Din fericire există metode de recuperare a acestora de pe orice dispozitiv de stocare a datelor, fie că e vorba de carduri de memorie, stick-uri USB, HDD, DVD, etc.

Dispozitivele de stocare a datelor din prezent sunt foarte fiabile și pot stoca un număr mare de fotografii, dar există și situații în care acestea devin inaccesibile. În cazul camerelor și a aparatelor foto care utilizează carduri de memorie, se întâmplă destul de des coruperi la nivelul sistemului de fișiere FAT care nu mai permit accesul la date. Un exemplu de acest gen este acela în care cardul de memorie este conectat la un PC, iar acesta din urmă nu este detectat de calculator sau pe ecran apare mesajul de formatare.

Un alt mesaj de eroare des întâlnit în cazul cardurilor de memorie este „Memory Card Error”. În general acest mesaj este afișat de camera foto sau video în momentul în care cardul nu mai este detectat.

În cazul acesta chiar și reintroducerea cardului în aparatul de fotografiat sau într-un alt dispozitiv de citire nu va rezolva problema.

Printre cauzele care pot duce la apariția mesajului „Memory Card Error”:

  • Eroare de citire/scriere a cardului;
  • Introducerea/scoaterea incorectă a cardului;
  • Oprire bruscă a aparatului foto/calculatorului;
  • Îndoiri ale cardului de memorie sau rupere fizică;
  • Virus, etc

În cazul acesta dacă nu există o copie a datelor de pe card, este necesară recuperarea acestora. Recuperarea fotografiilor și a fișierelor de tip video se realizează în mod diferit în funcție de problema cardului:

  • Dacă problema este logică, recuperarea datelor se va face cu ajutorul unor softuri speciale de recuperare date;
  • Dacă problema este fizică, recuperarea se face cu ajutorul unor echipamente de citire a flash-urilor de memorie în cadrul unor centre specializate de recuperare a datelor

Informaţiile publicate în acest material sunt oferite de Bit Data Recovery, care oferă soluții de recuperare pe site-ul recuperaridate.ro pentru orice gen de problemă ar avea cardul. Șansele de recuperare a datelor cresc dacă procedurile de recuperare sunt efectuate de către personal cu experiență în recuperarea datelor și cu ajutorul unor echipamente corespunzătoare. În cazul în care sunteți în situația în care nu vă mai puteți accesa fotografiile de pe cardul de memorie sau de pe un alt dispozitiv de stocare, BIT Data Recovery va asigura o diagnosticare gratuită în urma căreia veți primi detaliile necesare recuperării acestora.

Aplicaţie Android pentru controlul unui Canon EOS

Vă prezint o aplicaţie disponibilă pentru orice telefon sau tabletă Android, care, împreună cu un cablu USB corect, poate fi utilizată pentru a controla majoritatea funcţiilor unui Canon EOS. Modelele suportate deja sunt: Canon EOS 550D, Canon EOS 50D, Canon EOS 7D, Canon EOS 5D mk II, Canon EOS 1D mk IV.

Aplicaţia este încă în versiune beta, dar se pare că funcţionează deja rezonabil. Cei care vor achiziţiona versiunea BETA vor putea face upgrade la viitoarea versiune 1.0 gratuit, cu toate că prima versiune finală va avea un preţ mai mare.

Printre facilităţile oferite de aplicaţie se numără:

– Live View
– Auto Focus (tap Live View)
– Manual focus adjustments in Auto Focus mode
– Histogram
– Zoom control
– Grid display
– Bulb capture
– Continuous capture
– Extensive modification of settings
– Shutter speed
– Aperture
– Exposure Compensation and Bracket
– Flash Compensation
– ISO speed
– Auto-Focus Mode
– Focus and Zoom area (tap-and-hold Live View)
– Picture Style
– Drive Mode
– White Balance
– Color Temperature
– Auto-Lighting Optimizer
– Metering Mode

Aplicaţia este gândită specific pentru modul de utilizare al unui touch-screen şi oferă acces atât la funcţiunile fiecărui buton fizic cât şi la configurarea fiecărei opţiuni care este modificabilă.

Chiar dacă aplicaţia nu include încă facilităţi avansate cum ar fi suport pentru filmare, timelapse, scripting sau transfer al imaginilor, aceste features sunt pe lista de priorităţi a dezvoltatorilor.

Înainte să cumpăraţi aplicaţia de pe Android Market asiguraţi-vă că funcţionează pentru aparatul vostru, că aveţi un telefon Android cu suport pentru USB Host (în general tabletele) şi că aveţi cablul corect de conectare pentru aparatul foto.

Adaptor host pentru Samsung Galaxy Tab 10.1

Încurajaţi de noile facilităţi oferite de Android 3.1 Honeycomb, printre care posibilitatea de a utiliza porturile USB în mod host (gazdă), Samsung a lansat ieri pe site-ul din US un adaptor de 20 USD pentru Galaxy Tab 10.1 . În felul ăsta, portul USB existent pe Galaxy Tab devine un port USB complet, transformând astfel tableta dintr-un periferic într-o gazdă pentru alte periferice.

Chiar dacă aspectul acestui device nu e tocmai în linie cu silueta fină a lui Galaxy Tab, faptul că acum veţi putea ataşa tastaturi, mouşi, stick-uri USB sau orice alte device-uri care vor primi suport sub Android s-ar putea să vă convingă să ignoraţi acest aspect estetic.

Evident, adaptorul nu este încă disponibil în România şi nici măcar pe site-ul Samsung nu apare decât disponibil pentru pre-comandă, dar după ce toată lumea a aşteptat atât de mult pentru a avea USB hosting pe Android probabil că alte câteva săptămâni nu mai contează aşa mult.

Ce ne surprinde totuşi, este faptul că am testat de curând o tabletă shenzen, adică un knock-off făcut în China, care rula Android 2.x şi care n-a avut nicio problemă în a recunoaşte şi a utiliza un mouse.

Primul mouse Wi-Fi vine de la HP

La prima vedere nu prea e clar ce e nou aici. Ei bine, noul mouse wireless de la HP funcţionează prin Wi-Fi aşa cum îl ştim de la conectarea wireless a computerului. Mouse-ul foloseşte reţeaua wireless pe care o foloseşti deja ca să te legi la internet ca să elimine necesitatea acelui mic dongle USB pe care îl bagi acum în fundul calculatorului ca să conectezi un mouse wireless.

În plus, HP pretinde că acest mouse are o durată de viaţă a bateriei de 9 luni, adică mult mai mult decât mouşii actuali bazaţi pe bluetooth sau wireless USB.

Mouse nu vine cu nimic special în rest faţă de un mouse HP anterior, dar noutăţile deja menţionate, la un preţ decent, ar putea face acest mouse câştigător.

Tastatura?

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

PQI prezintă cel mai mic Flashdrive USB 3.0 din lume

Probabil nu va mai intra în cartea recordurilor, așa cum a reușit LG să strecoare primul telefon smartphone dual-procesor prin Ianuarie, dar cu siguranță acest mititel de la PQI poate fi o soluție bună atunci când ai de transferat o arhivă mare sau pozele din ultima călătorie unui prieten sau coleg de birou și nu mai are rost să te folosești de internet sau de alt gen de storage online pentru a transfera fișierele.

Tehnologia USB 3.0 a ajuns deja și pe desktop-uri, așa că acest USB 3.0 ar putea fi destul de căutat în magazine și asta destul de curând. Prin USB 3.0 se pot transfera date cu o viteză de până la 10 ori mai mare decât pe versiunea anterioară a standardului USB, o diferență semnificativă și o viteză care depășește chiar și standardul SATA.

Nu am putut obține un stick pentru teste, însă dacă vom putea povesti despre performanțe vom reveni.

Gadget-ul de la PQI se numește Intelligent Drive U819V și se folosește de tehnologia SuperSpeed USB 3.0 care permite un transfer de date de până la 5Gbps. Nu se cunoaște încă prețul sau data lansării, dar având în vedere că hard-disk-urile portabile cu USB 3.0 sunt deja pe rafturi în magazinele din România, nu vedem de ce nu am vedea mai mulți producători lansând astfel de stick-uri cât de curând.

Nokia E6, urmaşul lui E72 pe Symbian^3 Anna

Nokia va lansa un nou terminal din seria telefoanelor cu tastatură completă, începută cu E61, E62, E61i şi continuată apoi cu E71 şi E72. La Nokia E6, designul a fost conservat de la Nokia E72 şi s-au adăugat câteva îmbunătăţiri pe partea de hardware, controlată acum de noul OS Symbian^3 Anna.

Deşi nu sunt oferite date clare pentru lansare, atât ca timp cât şi ca preţ, se pare că telefonul este planificat pentru a fi disponibil în acest trimestru, deci până în Iunie ar trebui să puteţi pune mâna pe aceste telefoane, dacă nu cumva v-aţi decis că merită să faceţi trecerea la un Nokia X7, despre care am vorbit foarte recent şi care este şi el planificat pentru lansare în aceaşi perioadă.

Oricum, pentru cei care sunt interesaţi, iată şi specificaţiile complete ale acestui telefon:

Specificaţii Nokia E6:
2.46-inch display @ 640×480 pixels
8GB internal storage
256 MB RAM, 1GB ROM
up to 32GB microSD
HSDPA 10.2Mbps, HSUPA 2.0Mbps
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 w/ A2DP
USB On-the-go support
8MP fixed-focus w/ dual-LED flash
720p@25fps video recording
600MHz ARM 11 processor
2D/3D Graphics HW Accelerator with OpenVG1.1 and OpenGL ES 2.0
FM Radio tuner
Li-Ion 1500 mAh

RedEye Pro de la Thinkflood îţi elimină toate telecomenzile

Probabil nimeni nu mai este străin de facilităţile pe care le oferă anumite aplicaţii de iPhone care permit controlul anumitor device-uri din dotarea apartamentelor proprii. Thinkflood ridică miza şi vine cu un echipament care preia rolul telecomenzii pentru toate aparatele care pot fi comandate prin infraroşu şi realizează intermedierea între o aplicaţie mobilă şi toate echipamentele audio-video din casa ta.

Echipamentele pe care le controlezi astfel nu trebuie să fie neapărat unul lângă altul, dar e preferabil să se afle în aceeaşi încăpere. Apoi poţi folosi o aplicaţie iPhone, iPad sau calculatorul personal pentru a controla orice parametru al echipamentelor ca şi cum ai apăsa pe butoanele telecomenzilor originale.

Se pare că echipamentul RedEye Pro are şi o interfaţă serială RS232 care să extindă funcţiile de control pentru echipamente de iluminat, securitate, uşi şi ferestre, echipamente de climă şi aşa mai departe. Nu e foarte clar dacă sistemul este compatibil cu standarde deja consacrate, cum este X10, însă am interpelat producătorul cu privire la astfel de facilităţi şi vom reveni cu un update la acest articol.

Redăm mai jos şi specificaţiile tehnice ale echipamentului conform comunicatului de presă de la Thinkflood.

RedEye Pro allows iPhones, iPads, and personal computers to function as controllers in an array of home automation applications. The RedEye Pro works at a „whole-house” level and can control multiple rooms from a single unit.

Designed with input from some of the custom home installation industry’s leading professionals, RedEye Pro offers extensive customization tools for installers.

RedEye Pro comes equipped with:
• Eight (8) dual-purpose 3.5mm infrared emitter/contact closure sensor ports
• Four (4) contact closure relays
• Two (2) RS-232 ports
• Four (4) USB ports
• 10/100 Ethernet (via RJ45 with an internal switch)
• 802.11 b/g Wi-Fi

All of this new connectivity enables RedEye Pro customers to interact with a wide variety of equipment, such lighting systems, garage door openers, security systems, HVAC, and more. As with existing RedEye products, RedEye Pro makes it easy to control these systems from a single button on their iPhones, iPads or PCs.

Tableta Iconia 6120 – un touchbook dualscreen de la Acer

Prezentată de Acer ca prima tabletă cu două ecrane HD, Acer Iconia 6120 vine cu toate avantajele ultimei tehnologii touch-screen de la Acer, tehnologie denumită AppCards și bazată pe sistemul de operare Windows 7. Pentru a folosi la maxim facilitățile de touch-screen și pentru a nu renunța la funcționalități, atunci când plasezi ambele palme pe unul din ecrane, acel ecran se transformă într-o tastatură touch completă, iar tableta primește aspectul unui laptop cât se poate de clasic.

Cele mai importante aspecte tehnice ale Acer Iconia 6120 Dual-Screen Touchbook sunt următoarele:

  • Intel Core i5 Processor with Intel Turbo Boost technology
  • 4GB DDR3 memory, Intel HD Graphics and 640GB HDD
  • Dual 14″ multi-touch LED-backlit displays covered by ultra-thin, fingerprint-resistant tempered Gorilla Glass
  • Social Jogger lets users simultaneously access to Facebook, YouTube and Flickr contacts
  • Gesture Editor offers users a simple, intuitive way to set customized gestures for launching specific apps
  • TouchBrowser for more comfortable Web surfing experience with touch input
  • MyJournal deigned to keep clippings of Web sites and other info
  • Dolby Advanced Audio v3 aimed for audio enhancement
  • Virtual full-sized QWERTY keyboard and numeric keypad
  • 1.3 megapixel HD webcam for easy video conferencing
  • Two USB 2.0, a USB 3.0, a HDMI port and Wi-Fi b/g/n connectivity

 

Tableta este aşteptată pe piaţă în Aprilie 2011, dar poate fi deja pre-comandată online.

HTPC-ul Xtreamer Ultra disponibil din Mai cu doar 250Euro

Am mai vorbit despre produsele de la Xtreamer şi în trecut, deci ne face plăcere să anunţăm că mult-aşteptatul HTPC de la Xtreamer este programat să înceapă să fie livrat de la începutul lui Mai, în 2011. Calculatorul este unul din cele mai compacte şi mai ieftine HTPC-uri disponibile, cu hardware-ul bazat pe Ion 2.

Printre specificaţiile tehnice am remarcat cele 6 porturi USB, 4GB de memorie DDR3, un port HDMI, telecomandă IR şi, dacă plasaţi comanda pe site-ul lor în Aprilie, mai primiţi gratuit şi o minitastatură wireless, un stick USB de 8 GB, cablul HDMI 1.4 şi o copie proaspătă de Linux.

Iar pentru cei care încă se întreabă ce este un HTPC, pe scurt este vorba despre Home-Theater Personal Computer, adică un computer cu abilităţi specializate de multimedia. Cu toate astea, HTPC-ul rămâne un PC şi poate fi folosit ca atare, cu avantajele suplimentare ale dimensiunilor reduse, şi cu capacităţile specifice destinate aplicaţiilor MultiMedia.

Monitor USB de 14″ de la Toshiba sub 200 USD

Toshiba a lansat un monitor LCD care nu are nevoie decât de un port USB pentru a fi utilizat pe orice calculator. Cu o rezoluţie de 1366×768 şi o proporţie a ecranului de 4×3, monitorul poate fi foarte util când ai nevoie de un ecran adiţional pe care să editezi un document word sau atunci când lucrezi la codul unei aplicaţii sau a unui site web şi vrei să vezi în paralel şi care sunt rezultatele muncii tale.

Îl poţi utiliza la fel de bine şi atunci când ai de făcut o prezentare într-un loc necunoscut şi nu vrei să cari după tine un proiector sau pur şi simplu ai nevoie de o calitate mai bună a imaginii şi nu ai nevoie de un ecran de 2 metri.

Specificaţiile acestui mini-monitor, disponibil la vânzare direct pe site-ul Toshiba, imediat:

Features:

  • Sleek, lightweight and portable design at only 2.8 lbs
  • Travel-friendly at about the size of a slim 14” laptop
  • 14” LCD screen with 1366 x 768 HD Resolution
  • Powered via USB for easy setup and use (optional AC adapter sold separately)
  • Video through USB, no VGA/DVI/HDMI video cable required
  • Energy Star 5.0 compliant and DisplayLink certified
  • Hybrid carry case/stand included
  • Easy adjust brightness control buttons
  • Microsoft® Windows® 7, Vista®, and XP® compatible

Specifications:

Panel

  • Type: 14” LCD Mobile Monitor
  • Viewable Image Area: 14” Diagonal
  • Max. Native Resolution: 1366 x 768
  • Brightness*: Up to 220 nits (cd/m2)
  • Contrast Ratio: 400:1
  • Response Rate: 16ms
  • Display Color: 256,000

Front Panel Controls

  • Power Button: On/Off and for Power Save mode
  • Brightness Up Button: Increase brightness of LCD monitor
  • Brightness Down Button: Decrease brightness of LCD Monitor

Video Input

  • Input Signal: USB cable (included)

Power Input

  • Standard Power Supply: USB cable (included)
  • Max Power Supply: AC Adapter (sold separately)
  • AC Adapter Voltage: 100 – 240V AC, 50/60 Hz

Other:

  • Dimensions & Weight: 13.4” W x 9.4” H x 0.6”D; 2.8 lbs
  • In the Box: One Toshiba Mobile LCD monitor, Cover, USB Y cable, CD-ROM & documentation
  • One-year limited warranty

 

Cum să foloseşti controlerul PS3 ca joystick pe PC

PS3 controllerAmicii de la HowToGeek au publicat un howto interesant în care explică cu multe detalii cum trebuie să procedezi ca să foloseşti un controller de consolă Sony PS3 ca şi joystick pentru PC. Materialul ni se pare foarte util, în condiţiile în care mulţi dintre voi au deja o consolă şi s-au obişnuit cu folosirea acesteia în jocuri, aşa că pare destul de natural să folosiţi acelaşi controler şi pentru jocurile pe care le jucaţi pe PC.

Articolul conţine informaţii complete şi un tutorial pas cu pas care include:

  • instalarea driverelor necesare de pe site-ul MotionInJoy, atât pentru windows 32bit cât şi pentru windows pe 64 de biţi.
  • accesarea control panel, a aplicaţiei asociate controlerului PS3 şi toate dialogurile pe care le deschide Windows pentru finalizarea instalării.
  • instalarea unui profil de controler şi calibrarea acesteia
  • asignarea butoanelor şi a tuturor opţiunilor disponibile pentru controler
  • instalarea şi configurarea (folosind acelaşi driver) a unui controler USB dar şi a unui eventual controller BlueTooth

Driverele de la MotionInJoy sunt făcute să faciliteze folosirea controlerelor de PlayStation în orice joc care este prevăzut să funcţioneze cu Joystick, şi a fost testat cu nenumărate jocuri care funcţionează ireproşabil.

Dacă reuşiţi să efectuaţi instalarea, sau dacă aveţi probleme cu driverele sau cu utilizarea controlerului pe PC lăsaţi-ne un mesaj şi vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi.

Kinect pentru PC?

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a declarat că este în curs de implementare şi va fi disponibilă în curând o implementare de Kinect pentru PC-uri. Controller-ul este în acest moment suportat oficial doar pe Xbox 360, deşi a fost deja hăcuit şi refăcut pentru a funcţiona pe aproape orice platformă care deţine un port USB.

„Încercăm să mergem dincolo de zona de gaming şi să includem aspecte de socializare, filme, TV, muzică şi să facem întreaga experienţă disponibilă întregii familii, nu doar gamerului tradiţional.”

Întrebat dacă vor suporta Kinect-ul pe PC în viitorul apropat, Ballmer a răspuns că suportul pentru PC va deveni formal şi oficial şi că va exista un anunţ atunci când vor avea ceva de anunţat.

Pentru cei care sunt amatori de astfel de gadget-uri, trebuie să menţionăm că există o alternativă similară de la PrimeSense şi Asus. PrimeSense este compania Israeliană care a licenţiat tehnologia din spatele Kinect către Microsoft, deci ne aşteptăm ca implementarea să fie una de mare succes. Planul celor de la Asus este să dezvolte un device similar care să fie utilizat pentru PC în toate domeniile importante în care PC-ul este utilizat acasă.