E-skin! Da, piele electronica!

Nu, ideea nu e sa-ti inlocuiesti toata pielea cu una electronica, devenind un X-man. Ideea este ca in cativa ani, iti vei putea lipi un mic plasture (mai mic si mai subtire decat „urgo-urile” noastre) care iti va putea spune instant (cu display-ul propriu chiar in zona in care l-ai lipit) pulsul, glicemia, si alte cuvinte din campul lexical al batranilor. Eu sunt sanatos ca un desen animat, nu am nevoie de asa ceva, insa mintea imi zboara catre cu totul alte aplicatii ale e-skin-ului, cum ar fi: un tatuaj.gif sau reclama pentru formatia ta preferata pe tot corpul.

terminator

Stii bancul cu tatuajul cu dolarul si fluctuatia lui?

Techsylvania

Cred ca nu mai sunt la curent cu event-urile de IT din Romania pentru ca pe asta l-am ratat complet. Cand mi-a scris un colaborator irlandez ca vrea sa mearga la Techsylvania, am crezut ca vorbeste de un festival de House (minimal, tech and stuff). Am cautat putin, am aflat ca e vorba de, cum se lauda ei, „The Leading Technology event in Eastern Europe” care se intampla sa fie si pe locul 1 in „Top Region for the world 2016” conform Lonely Planet (alt site pe care nu il stiam).

Perioada de desfasurare este 21-24 Mai, in Cluj iar un bilet este ceea ce o persoana normala ar numi: „SCUMP!”. Bine, stim si noi ca biletele astea sunt cumparate de firme, nu de indivizi in mod direct. Mai stim si ca sunt foarte multe invitatii care se impart, deci comparativ cu alte festivaluri pretul este unul „NORMAL”. Printre Speakerii care imi plac mie(sau ma prefac ca imi plac sa fiu cool) se numara:

Jennifer Beecher -> Senior Product Manager at SoundCloud,
Peter Halacsy -> Co-founder and CTO at Prezi,
Vladimir Oane -> Director of Product at Hootsuite
Rohan Chandran -> CEO at TechRocket

Speakerii de la Techsylvania 2016

Speakeri, nu boxe

Poate vad si ei articolul asta, si primesc o invitatie (dubla baieti, da?). Va povestesc cum a fost!

Goodread pe blogul lor: click me!  Bine, asta daca stii sa citesti engleza, daca nu… ma bucur ca iti place IT-ul si cred ca e timpul sa inveti! si sa-ti schimbi iPhone-ul…

 

N-am mai ras demult de Apple

Ok. De data asta am ras pentru ca reclama e cu adevarat amuzanta. Fiind fan NBA, stiu cate ceva despre legendarul Kobe Bryant. Cum a ajuns un super-star, batand multe din recordurile NBA, dar si cum in ultimii ani este intr-un declin major.

Kobe Bryant in noua reclama Apple TV

Kobe Bryant in reclama AppleTV alaturi de personajul cu numele „Michael K. Jordan”

Revenind la reclama, aceasta reprezinta „up & down-ul” carierei lui Kobe foarte bine. Pe langa asta, promoveaza si AppleTV. Bravo Apple! 2016, si ati facut un televizor. Iertare! Defapt, ati facut un televizor care are comanda vocala, pentru ca pe asta este pus accentul in reclama.

Dupa incercari in care i-au adus pe Cookie Monster sau chiar pe Taylor Swift in reclame, Apple ataca inima celor pasionati de sport prin Kobe Bryant. Reclama, marketing, promovare:10/10.

Produsul? Ramane de vazut!

Pentru mai multe stiri din domeniul Audio. Foto. Video, urmariti zona.ro

 

Silicon Valley: Sezonul 3

„Jobs was a poser, he didn’t even write code!”

„Bit Soup, like alphabet soup but ones and zeros instead of the letters. Cause binary… Binary is ones and zeros.”

Silicon Valley este un serial de comedie, usor de digerat, despre…ai ghicit… viata in Silicon Valley. Productia urmareste povestea a patru programatori care locuiesc impreuna si incearca sa dea lovitura.

Serialul a fost nominalizat la Emmy, creatorul sau fiind in spatele unor productii clasice precum „Beavis & Butt-Head” sau „King of the Hill”.

Productia are deja 2 sezoane foarte reusite iar trailerul pentru sezonul 3 nu dezamageste. Check it out:

 

 

Un mic bonus: baietii de la WIRED au invitat protagonistii serialului sa ghiceasca cu ce se ocupa firme adevarate de it, evaluate la peste 1 miliard de dolari. Iata ce a iesit:

28 de zile in Realitate Virtuala

Un artist din UK si-a anuntat intentia de a petrece 28 de zile purtand un echipament de realitate virtuala astfel incat sa poata „experimenta viata prin ochii si urechile altei persoane”.

Mark Farid a numit proiectul Seeing-I, si l-a categorisit drept un „experiment socio-artistic”.Campania sa de pe Kickstarter cere 150,000£ (~840.000RON) pentru a incepe Seeing-I. Momentan a reusit sa stranga 5000£ iar campania se va incheia pe 18 Decembrie 2014.

Daca va avea succes, Farid va purta un headset VR 24 ore pe zi timp de 28 zile. Persoana a carei viata o va experimenta Farid se numeste simplu „the Other„(Celalalt). Farid stie despre „the Other” doar faptul ca este un barbat heterosexual care este intr-o relatie. Farid nu a avut niciodata contact cu acest om.

„Celalalt” va purta o pereche de ochelari care pot capta audio/video, care va transmite datele catre Farid. Farid va participa la experiment intr-un spatiu ce contine doar un pat, o toaleta si un dus. Farid va putea fi observat de o audienta pe intreaga durata a experimentului.

Descoperirile experimentului Seeing-I vor fi adunate si prezentate intr-un documentar care include opinii si informatii din partea mai multor academicieni, psihiatrii, neurologi, filozofi si artisti.

 

Transformă boxele vechi în receptor bluetooth

Până de curând nu exista o soluţie rezonabilă ca preţ prin care să îţi poţi transforma boxele tale mari şi maro, de sute de waţi, din sufragerie, pe care nu ai vrea să le înlocuieşti cu nişte chilipiruri de la supermarket, în nişte device-uri conectate, sau mai bine zis conectabile, pe care să poţi trimite muzică rapid şi uşor, de pe telefon sau de pe orice sculă care ştie bluetooth.

Acum există, şi se cheamă Logitech Bluetooth Audio Adapter. Pe scurt, e suficient să îţi instalezi un astfel de device lângă boxe şi să bagi cablul de audio în ieşirea audio a acestui gadget, ca apoi, după un proces rapid de matching pe bluetooth cu smartphone-ul sau tableta, să poţi transmite muzica de pe telefon direct în boxe, de la o distanţă de până la 15 metri în spaţii deschise.

wireless-speakers-inline

Iată şi cum funcţionează procesul, aşa cum e descris pe pagina de produs.

Stream music to your speakers with Bluetooth technology

Stream music from smartphone or tablet

Pair your smartphone and tablet simultaneously with multipoint Bluetooth® wireless technology. Stream audio from either device to your speakers.

Easy pairing

Pair your device with one press of the convenient pairing button. The re-pairing is automatic for hassle-free experience.

 

 

Your speakers, your choice

Connect powered speakers with RCA or 3.5mm inputs. You can use your PC speakers, a home stereo system or A/V receiver.

Noi am depistat acest gadget prima dată pe rafturile unuia din hyper-market-urile de la noi, dar din păcate nu mai ştim exact care (Cora, Carefour sau Auchan), dar am descoperit între timp că îl puteţi găsi deja online pe cel.ro şi dc-shop.ro.

Codec open-format 4k de la Sony

Odată cu vânzările camerelor mari de 4K (gama ”CineAlta”), Sony s-a gândit că aceste 2000 de camere (F5 și F55s) ar putea beneficia de un codec nou gândit pentru această rezoluție mare.

Codec-ul este gândit să fie consumer friendly, XAVC S a renunțat la containerul MXF în favoarea lui MPEG4. El este bazat pe familiarul h.264, care ar trebui să asigure compatibilitate foarte bună odată ce aplicațiile vor începe să suporte și formatul XAVC S.

35mm_family_3F65-F55-F5-F3-FDTimes-640x199

Asta înseamnă probabil că Sony se gândește să lanseze o gamă lungă de camere consumer și prosumer de 4K.

XAVC este prezentat ca un format open, iar Sony a propus și altor producători licențierea codec-ului, și se pare că peste 60 de producători sunt interesați.

Iată și descrierea tehnică a code-ului așa cum e prezentat chiar de Sony:

sony xavc Codec“XAVC S” profile
Resolution: 4K (3840 x 2160), HD, and Proxy
Compression: MPEG-4 AVC/H.264
Wrapping format: MP4
Audio: Linear PCM and AAC
Note: Each manufacturer will decide which profile and operating point of XAVC they will implement in their products.

Suporterii acestui format sunt destul de mulți:

Abekas, Incorporated / Adobe® / Assimilate Inc. / ASTRODESIGN, Inc. / Avid Technology, Inc. / Blackmagic Design Pty. Ltd. / Cinegy LLC. / Codex Digital / Colorfront / CyberLink Corp. / Digital Vision / EVS Broadcast Equipment / FairlightAU Pty Ltd. / FilmLight Ltd. / Final Cut Pro X / Firefly Cinema /
Grass Valley / Harris Broadcast / IBEX Technology Co.,Ltd. / Imagination Technologies Limited/
Matrox Electronic Systems Ltd. / MTI Film / Pegasys Inc. / Quantel Ltd. /Rohde & Schwarz DVS GmbH / Rovi’s MainConcept / SAKURA EIKI Co.,Ltd. / Sobey Digital Technology Co.Ltd. / Sony Vegas ™ Pro 12 / YoYotta Ltd. / Zaxel Systems Incorporated

 

SSD de 1 TB la doar 600 USD de la Crucial

crucial-1tb-ssdPrețurile pentru tehnologie scad pe măsură ce produsele noi sunt adoptate mai larg și producătorii îndrăznesc să investească în tehnologie și să treacă la producția de masă. Și de data asta lucrurile s-au întâmplat foarte repede, iar cei de la Crucial au reușit să vină cu un preț de 600 USD pentru un SSD drive de 1TB.

Seria Crucial M500 este disponibilă la capacități de 120GB, 240GB, 480GB și 960GB , și prețuri între $129.99 și $599.99, adică 62 cenți per GB pentru modelul de 960GB.

Trebuie să ținem cont însă că modelul de 120GB din seria M500 are viteza declarată de scriere de doar 130MBps, cel de 240GB ajunge la 250MBps, deci sunt totuși suficient de rapide pentru a înregistra formatul CinemaDNG RAW de la BMCC, una din principalele aplicații ale acestor drive-uri fiind zona multimedia și emebeded devices, unde e nevoie de capacitate mare, fiabilitate și cost bun per Gb.

Dimensiune mai mare, viteză mai mare…

Vestea bună este că SSD-urile de 480GB și de 960GB sunt capabile de o rată de scriere de 400MBps care este suficientă pentru înregistrări RAW.

Dacă aveați vreun dubiu, oricare dintre aceste hard-uri, chiar și cele mai lente, reprezintă un upgrade semnificativ de viteză față de hard-disk-urile pe care probabil le aveți acum pe computerul vostru. Și sunt semne că nu va dura mult până când vom vedea array-uri RAID de 4TB cu SSD și pe care le poți lua cu tine într-un singur buzunar.

MyShoebox, un startup cool cu o soluție utilă

MyShoebox este un startup recent care a venit cu o idee interesantă. Nu nouă, nu extraordinară, nu gratis, dar e combinație de factori din care a ieșit o soluție practică pentru anumite nevoi.

MyShoebox oferă o soluție de stocare pentru toate pozele tale. Aplicație e utilizabilă pe Android, Windows, Mac sau iPhone, și este practic o interfață pentru un motor de stocare în cloud.

Ce face MyShoebox special? Îți permite să stochezi toate pozele, în număr nelimitat, prin sincronizare cu orice device pe care-l deții, și ți le pune apoi la dispoziție într-o interfață simplă, care oferă câteva idei noi dar care pare să fie încă în dezvoltare. Am uitat să menționez că aplicația este într-un pseudo-closed beta.

Să vedem și ce nu face? Pentru versiunea gratuită nu îți permite să stochezi decât poze screen-size, nu la rezoluție maximă, deci dacă te gândești să îl folosești ca sistem de backup e ok, cu condiția să scoți cam 60 de dolari pe an sau să te mulțumești cu o variantă redusă a fiecărei poze, disponibilă pe MyShoebox în cazul în care ți-ai pierdut colecția de fotografii din cauza unui rateu de hard-disk.

Ce ne-a plăcut? Grupează pozele pe luni, pe anotimpuri, pe evenimente (nefuncțional) și chiar și în funcție de camera cu care a fost făcută poza, un feature super deștept. Așteptăm posibilitatea de tagging, ca să putem face gruparea pe evenimente.

Nu mi-a fost clar dacă în cazul în care folosești varianta gratuită și la un moment faci upgrade la varianta Pro vei găsi pozele stocate la rezoluția originală sau trebuie să le resincronizezi?!

Concluzia: un serviciu foarte util dacă vrei să ai mereu la îndemână o copie redusă a fiecărei fotografii pe care ai făcut-o vreodată, sau extrem de util dacă ești dispus să dai 60USD pe lună ca să ai un backup complet, securizat, al tuturor pozelor pe care le deții, cu condiția să nu fie mai mari de 20Mb, dar mă aștept ca această limită să fie crescută odată cu evoluția aparelor foto profesionale.

Ce mi-a plăcut în mod special a fost că poza demonstrativă utilizată în exemplu este o poză de pe Transfăgărașan, din România. Way to go guys!

Puteți să vă înscrieți pentru a testa deja varianta beta, care nu ne-a creat probleme. Invitația a venit în mai puțin de 24 de ore de la cerere.

Pozele pierdute pot fi recuperate

Pozele de familie, cele realizate în excursii și nu numai, sunt de multe ori cel mai important conținut de pe calculatorul nostru. În comparație cu documentele care pot fi create din nou, pozele odată pierdute nu pot fi recreeate. Din fericire există metode de recuperare a acestora de pe orice dispozitiv de stocare a datelor, fie că e vorba de carduri de memorie, stick-uri USB, HDD, DVD, etc.

Dispozitivele de stocare a datelor din prezent sunt foarte fiabile și pot stoca un număr mare de fotografii, dar există și situații în care acestea devin inaccesibile. În cazul camerelor și a aparatelor foto care utilizează carduri de memorie, se întâmplă destul de des coruperi la nivelul sistemului de fișiere FAT care nu mai permit accesul la date. Un exemplu de acest gen este acela în care cardul de memorie este conectat la un PC, iar acesta din urmă nu este detectat de calculator sau pe ecran apare mesajul de formatare.

Un alt mesaj de eroare des întâlnit în cazul cardurilor de memorie este „Memory Card Error”. În general acest mesaj este afișat de camera foto sau video în momentul în care cardul nu mai este detectat.

În cazul acesta chiar și reintroducerea cardului în aparatul de fotografiat sau într-un alt dispozitiv de citire nu va rezolva problema.

Printre cauzele care pot duce la apariția mesajului „Memory Card Error”:

  • Eroare de citire/scriere a cardului;
  • Introducerea/scoaterea incorectă a cardului;
  • Oprire bruscă a aparatului foto/calculatorului;
  • Îndoiri ale cardului de memorie sau rupere fizică;
  • Virus, etc

În cazul acesta dacă nu există o copie a datelor de pe card, este necesară recuperarea acestora. Recuperarea fotografiilor și a fișierelor de tip video se realizează în mod diferit în funcție de problema cardului:

  • Dacă problema este logică, recuperarea datelor se va face cu ajutorul unor softuri speciale de recuperare date;
  • Dacă problema este fizică, recuperarea se face cu ajutorul unor echipamente de citire a flash-urilor de memorie în cadrul unor centre specializate de recuperare a datelor

Informaţiile publicate în acest material sunt oferite de Bit Data Recovery, care oferă soluții de recuperare pe site-ul recuperaridate.ro pentru orice gen de problemă ar avea cardul. Șansele de recuperare a datelor cresc dacă procedurile de recuperare sunt efectuate de către personal cu experiență în recuperarea datelor și cu ajutorul unor echipamente corespunzătoare. În cazul în care sunteți în situația în care nu vă mai puteți accesa fotografiile de pe cardul de memorie sau de pe un alt dispozitiv de stocare, BIT Data Recovery va asigura o diagnosticare gratuită în urma căreia veți primi detaliile necesare recuperării acestora.

Aplicaţie Android pentru controlul unui Canon EOS

Vă prezint o aplicaţie disponibilă pentru orice telefon sau tabletă Android, care, împreună cu un cablu USB corect, poate fi utilizată pentru a controla majoritatea funcţiilor unui Canon EOS. Modelele suportate deja sunt: Canon EOS 550D, Canon EOS 50D, Canon EOS 7D, Canon EOS 5D mk II, Canon EOS 1D mk IV.

Aplicaţia este încă în versiune beta, dar se pare că funcţionează deja rezonabil. Cei care vor achiziţiona versiunea BETA vor putea face upgrade la viitoarea versiune 1.0 gratuit, cu toate că prima versiune finală va avea un preţ mai mare.

Printre facilităţile oferite de aplicaţie se numără:

– Live View
– Auto Focus (tap Live View)
– Manual focus adjustments in Auto Focus mode
– Histogram
– Zoom control
– Grid display
– Bulb capture
– Continuous capture
– Extensive modification of settings
– Shutter speed
– Aperture
– Exposure Compensation and Bracket
– Flash Compensation
– ISO speed
– Auto-Focus Mode
– Focus and Zoom area (tap-and-hold Live View)
– Picture Style
– Drive Mode
– White Balance
– Color Temperature
– Auto-Lighting Optimizer
– Metering Mode

Aplicaţia este gândită specific pentru modul de utilizare al unui touch-screen şi oferă acces atât la funcţiunile fiecărui buton fizic cât şi la configurarea fiecărei opţiuni care este modificabilă.

Chiar dacă aplicaţia nu include încă facilităţi avansate cum ar fi suport pentru filmare, timelapse, scripting sau transfer al imaginilor, aceste features sunt pe lista de priorităţi a dezvoltatorilor.

Înainte să cumpăraţi aplicaţia de pe Android Market asiguraţi-vă că funcţionează pentru aparatul vostru, că aveţi un telefon Android cu suport pentru USB Host (în general tabletele) şi că aveţi cablul corect de conectare pentru aparatul foto.

Amahi în loc de Windows Home Server pentru casa ta

Pentru că din ce în ce mai mulţi oameni normali (şi prin asta nu vreau decât să delimitez utilizatorul casnic de gaşca geeksterilor) au început să deţină un hard portabil ataşat la un desktop sau laptop, legat în reţea cu toate calculatoarele din casă, chiar dacă-s doar două, deci, pentru că multă lume a început să se gândească la a-şi centraliza şi organiza cât mai bine datele atunci când deţine mai multe device-uri conectate permanent sau ocazional în reţeaua de acasă (sau dintr-un mic birou), m-am gândit să vă vorbesc de Amahi.

În trecut exista Windows Home Server, o versiune de Windows gândită exact pentru situaţia descrisă mai sus, şi care venea în 2007 cu facilităţi ca stocarea pe mai multe discuri pentru redundanţă şi extindere a spaţiului de stocare, remote acces din afara reţelei şi acces la toate materialele personale stocate în reţea, plus diverse add-on-uri care permiteau extinderea funcţionalităţilor în direcţia dorită.

Fiindcă în 2011 Microsoft a lansat o nouă versiune de Windows Home Server, pe scurt WHS, dar a eliminat multe dintre facilităţile care făceau din WHS o variantă bună pentru utilizatorul de nivel „home”, din direcţia opusă (adică din tabăra Linux) apare o alternativă foarte serioasă denumită Amahi.

Amahi este o distribuţie de Linux de sine stătătoare care e derivată dintr-o altă distribuţie foarte populară (Fedora) şi are şi o alternativă bazată pe Ubuntu în lucru. Principalul rol pe care şi-l doreşte Amahi este de Network Attached Storage (NAS). Pe lângă rolul de bază, Amahi vine cu facilităţi foarte bune de remote access şi diverse add-in-uri care poti fi adăugate simplu si rapid dintr-un soi de Magazin de Aplicaţii.

Pentru cei care sunt pe jumătate convinşi din descrierea noastră, recomandăm o vizita la How-To Geek, unde veţi găsi un tutorial rapid, în 4 paşi, cu ajutorul căruia veţi transforma un calculator (chiar unul fără monitor) într-un Home Digital Assistant (HDA). Tutorialul conţine toate informaţiile necesare pentru a face instalarea cu CD-ul AmahiExpress, o metodă de instalare simplă şi foarte eficientă care merge chiar şi pe un calculator fără monitor.

Având în vedere că vă gândiţi să ţineţi acest computer pornit non-stop, vă sugerăm să găsiţi o variantă de sistem care să consume cât mai puţin curent, ca să nu aveţi mustrări de conştiinţă asupra impactului ecologic.

Poze mereu în focus, cu noua tehnologie din Lytro

Un tânăr inginer de la Universitatea Stanford, Ren Ng, se pregăteşte să răstoarne conceptele legate de fotografie. El este proiectantul camerei Lytro, care permite capturarea de fotografii fără să fie nevoie de focus.

Camera Lytro este foarte diferită de camera obişnuită de fotografiat, fiindcă nu capturează un unghi, un efect de lumină sau un anumit plan de focusare. Ea capturează într-o singură fotografie totul deodată. Imaginea poate fi manipulată pentru a schimba focalizarea pe un element din fundal sau din primplan în timp real. Planurile sunt ca această cameră să fie lansată spre sfârşitul anului şi ar putea să coste sub 500 USD dacă Ng reuşeşte să pună toate aspectele tehnice şi de finanţare cap la cap.

Puteţi să testaţi pe un demo tehnologia Lytro. Faceţi click pe diferite părţi ale pozei şi spuneţi-ne dacă aţi fost sau nu complet impresionaţi (joc de cuvinte intenţionat).

 

De la CATV la IPTV cu Motorola Televation

Televation, descrisă ca un „Live Streaming Device” este un produs nou lansat de Motorola pentru a uşura vizionarea programelor TV recepţionate prin cablu pe toate calculatoarele din casă. Practic Motorola Televation preia semnalul TV digital, recepţionat ca MPEG-2 şi îl transformă în stream-uri IP de tip MPEG-4 pe care le pune la dispoziţie celorlalte device-uri din reţeaua locală, cum ar fi tablete Android sau iOS, televizoare conectate prin ethernet sau calculatoare personale.

Nu vom intra în foarte multe detalii despre acest produs fiindcă el nu este disponibil încă pe piaţa din România, singurele rezultate obţinute la o căutare pe domenii .ro cu termenii cheie fiind câteva rezultate spam-ate de nişte pseudo-bloguri de IT care nu sunt altceva decât site-uri fantomă.

Vom mai menţiona că înainte de a vă aventura să achiziţionaţi un asftel de gadget ar trebui să verificaţi cu operatorul vostru de cablu că veţi putea înlocui settop box-ul vostru existent cu o sculă de acest gen.

Pe pagina următoare puteţi citi, în engleză, comunicatul de presă complet al celor de la Motorola.

Citește mai mult

Vodafone lansează o serie de programe pentru SME-uri

Vodafone lansează în România un program de video-conferinţe dedicate identificării de resurse de consultanţă pentru companii mici şi mijlocii (Small and Medium Enterprises) pentru ca acestea să îşi dezvolte afacerile.

Companiile mici şi mijlocii sunt un segment de piaţă relevant pentru Vodafone, aşa că acest gen de conferinţe, care vor fi începute cu un seminar despre accesarea fondurilor nonbancare, din fonduri europene, ar putea fi de un ajutor real pentru mici întreprinzători privaţi.

Primul speaker va fi Radu Onofrei de la RomActiv pe tema „Interpretarea şi aplicarea codului muncii pentru spre propriul avantaj”.

Sursa: Wireless Federation