Articole

Motorola Xoom 2, mai aproape de lansare

Pe internet au început să apară articole şi poze cu ceea ce pare să fie într-adevăr noul Motoral Xoom 2. Cel puţin în pozele care au apărut pe net, pare să fie vorba de o tabletă cu colţuri rotunjite, cu porturi micro-USB şi HDMI, un slot de care SIM şi câteva butoane flush pe spate. Tot în poze se poate remarca inscripţionarea HD pe camera dorsală.

E foarte posibil ca imaginile apărute pe net să fie doar metoda prin care cei de la Motorola testează reacţiile la aspectul carcasei, mai ales că nu există nicio poză cu Motoral Xoom 2 în funcţiune.

Mac Mini, procesor mai bun, lipsă unitate optică

Apple a avut multe noutăţi zilele acestea, printre ele aflându-se şi lansarea OS X Lion şi MacBook Air. Totuşi, nici lansarea noului Mac Mini nu trebuie trecută cu vederea.

Exact ca şi versiunea portabilă MacBook Air, Mac Mini vine cu un dual-core Intel i5. Există şi varianta Mac Mini cu Lion Server, care vine cu un dual core Intel i7. Ca şi MacBook Air, Mac Mini are lipsă la apel unitatea optică, despre care Apple spune că eliminând-o a reuşit să obţină procesoare mai rapide, grafică mai bună şi un preţ mai mic.

Noua linie de Mac Mini vine cu tehnologia Apple Thunderbolt care îi permite să se conecteze la monitoare Apple Cinema şi la diverse alte periferice compatibile, dar vine în continuare cu Mini DisplayPort şi cu ieşire HDMI.

Preţurile pleacă de la 599 USD şi ajung până la 799 USD pentru un dual-core i7, sau, cu Lion Server, la 999USD, împreună cu 4GB RAM şi un drive dual-500GB.

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Filmare 1080p cu deschidere mare, cu Contour+

Dacă eşti un iubitor de acţiune, indiferent că asta înseamnă sporturi extreme sau plimbări în natură, acum ai o alternativă la populara cameră GoPro. Mai mult decât atât, camera lansată recent are şi un GPS integrat, astfel încât informaţia vizuală înregistrată de cameră se poate bucura şi de facilităţi de GeoTagging.

Şi fiindcă lucrurile nu se opresc aici, acelaşi gadget are şi conectivitate Bluetooth v2.1, care ţi-ar putea permite de exemplu să o conectezi la un iPhone (şi probabil în curând şi la un Android) pentru a activa funcţia de wireless viewfinder.

Ca să continuăm cu surprizele, Contour+ vine şi cu o mufă mini HDMI out şi un port microSD pe spate. Cablul HDMI este şi el inclus în cutie, aşa că te poţi apuca de treabă imediat şi poţi vedea tot imediat rezultatele.

Pe partea de filmare, camera e în stare să înregistreze video la 1080p cu 30fps, iar lentila super-wide cu care este dotată poate filma cu un unghi de deschidere de 170 de grade atunci când filmezi la 720p şi 960p, şi 125 de grade la filmare fullHD 1080p.

Data de lansare a camerei este 18 Mai 2011, iar preţul estimat este de aproximativ 500USD. Mai multe detalii în comunicatul de presă (în limba engleză), pe pagina următoare.

Citește mai mult

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Dell anunţă tabletele Android şi Windows de 10″

După ce în februarie au apărut pe net zvonuri legate de aceste două tablete Dell, iată că pe final de Aprilie 2011, Dell dezvăluie specificaţiile şi datele de lansare pentru aceste două tablete de 10 inch.

Pentru a nu supăra pe nimeni, Dell prezintă împreună cele 2 tablete, una bazată pe Windows 7 şi cealaltă rulând Android. Tableta Windows rulează pe noile chip-uri Intel Oak Trail, iar tableta Android vine cu Android 3.0 cu un chip Tegra T25. Să le luăm pe rând:

Tableta pe platformă wintel se va numi Latitude ST şi va avea o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, 2GB de RAM, un SSD care poate ajunge la 128GB, GPS, accelerometru, camere video pe faţă şi pe spate, o baterie suficientă pentru 8 ore de lucru şi ieşire video 1080p, care se presupune că este o ieşire video HDMI.

Streak Pro, care va rula Android, optează pentru un ecran de 1200×800 şi vine cu aceleaşi 2 camere video cu 2 microfoane pentru chat video, la care se adaugă un chipset pentru acces wireless de bandă largă încă nespecificat. Interfaţa grafică va fi Stage UI de la Dell ce va rula, aşa cum am menţionat pe Android Honeycomb, însă depinde de utilizatori să decidă dacă Stage UI este sau nu un lucru bun pentru această tabletă.

Nu se cunosc încă detalii legate de preţ, dar zvonuri credibile par să indice că Streak Pro va veni în iunie 2011 urmată de Latitude XT3 în iulie 2011 şi de Latitude ST în octombrie.

Noutăţi în tehnologie la China Customer Electronics Fair

Pe 8 aprilie a început la Shenzhen Exhibition Center China Customer Electronics Fair, unul din cele mai importante târguri de tehnologie şi electronice din China.

Am selectat aici câteva gadeget-uri care au fost prezentate la târg, majoritatea în domeniul tablet-PC-urilor, tabletelor şi echipamentelor portabile.

Primul este un tablet PC cu CPU Marvell şi care rulează Android 2.2. Pe carcasa alba care nu arată aşa de rău sunt integrate un slot pentru card 3G şi mufă RJ45 pentru conectare directă la reţea.

Un tablet PC de la Archos, cu ecran de 4.3inch disponibil şi cu ecran de 3.2 şi 2.8 inch, la un preţ mai mic decât un iTouch.

Urmează un tablet PC cu ecran de 10.1 inch, care este acum la mare modă datorită posibilităţi de a rula şi Android 2.2 printr-un sistem de dual-boot.

A fost prezent şi un mini PC cu tastatură completă care e gândit ca un PC portabil pentru business use.

Un alt mini PC, din nou pe alb, vine cu mufă de conectare HDMI, dar nu e clar dacă e vorba de conectare HDMI dinspre sau spre un alt device/monitor.

Un alt tablet PC gândit pentru jocuri, vine echipat cu CPU Atom şi are forma unui PSP.

Cu acest device apare şi conceptul de mini-netbook, de parcă netbook-ul nu era suficient de mic, şi este echipat cu un CPU Atom, sub un ecran de 5″.

O alta tabletă super-simplă, cu o ramă un pic cam mare după părerea noastră, vine cu un CPU bazat pe A9 şi cu sistem de operare Android 2.3.

Printre concluziile celor care au fost la faţa locului se numără faptul că tablet pc-urile de dimensiuni mari încep să devină populare, deşi există un număr mare de tablete de orice dimensiuni. Un alt highlight ar fi tabletele care sunt capabile de dual-boot, aşa că se pare că nu suntem gata încă să renunţăm complet la Windows.

 

 

 

Tableta Iconia 6120 – un touchbook dualscreen de la Acer

Prezentată de Acer ca prima tabletă cu două ecrane HD, Acer Iconia 6120 vine cu toate avantajele ultimei tehnologii touch-screen de la Acer, tehnologie denumită AppCards și bazată pe sistemul de operare Windows 7. Pentru a folosi la maxim facilitățile de touch-screen și pentru a nu renunța la funcționalități, atunci când plasezi ambele palme pe unul din ecrane, acel ecran se transformă într-o tastatură touch completă, iar tableta primește aspectul unui laptop cât se poate de clasic.

Cele mai importante aspecte tehnice ale Acer Iconia 6120 Dual-Screen Touchbook sunt următoarele:

  • Intel Core i5 Processor with Intel Turbo Boost technology
  • 4GB DDR3 memory, Intel HD Graphics and 640GB HDD
  • Dual 14″ multi-touch LED-backlit displays covered by ultra-thin, fingerprint-resistant tempered Gorilla Glass
  • Social Jogger lets users simultaneously access to Facebook, YouTube and Flickr contacts
  • Gesture Editor offers users a simple, intuitive way to set customized gestures for launching specific apps
  • TouchBrowser for more comfortable Web surfing experience with touch input
  • MyJournal deigned to keep clippings of Web sites and other info
  • Dolby Advanced Audio v3 aimed for audio enhancement
  • Virtual full-sized QWERTY keyboard and numeric keypad
  • 1.3 megapixel HD webcam for easy video conferencing
  • Two USB 2.0, a USB 3.0, a HDMI port and Wi-Fi b/g/n connectivity

 

Tableta este aşteptată pe piaţă în Aprilie 2011, dar poate fi deja pre-comandată online.

Recenzii Panasonic Lumix GH2, înregistrare video de calitate

Panasonic a venit recent cu o cameră foto-video mirrorless, Lumix GH2, iar din recenziile de până acum s-ar părea că ar trebui să o denumim mai degrabă cameră video-foto, fiindcă înregistrarea video, chiar şi la 1080p, în format AVCHD, adică full-HD la o compresie foarte bună care păstrează calitatea imaginii, pare să fie punctul forte al acestei camere, şi nu fotografia, unde imaginile sunt destul de slabe pentru o cameră care vine cu un senzor de 16 MegaPixeli şi un preţ de 900USD în US.

Dar fiindcă încă nu am pus mâna pe această cameră ne vom rezuma la aceste mici concluzii şi vă îndemnăm să citiţi recenziile specialiştilor. Am înşirat mai jos câteva dintre site-urile care au publicat deja câte un review pentru această cameră, cu link-uri directe către recenzii.

Read – Digital Photography Review
Read – Digital Camera Resource Page
Read – Photography Blog
Read – Let’s Go Digital
Read – Camera Labs

Aveţi în plan o astfel de cameră, sau poate o aveţi deja? Oricum, nu ezitaţi să ne împărtăşiţi impresiile voastre.

HTPC-ul Xtreamer Ultra disponibil din Mai cu doar 250Euro

Am mai vorbit despre produsele de la Xtreamer şi în trecut, deci ne face plăcere să anunţăm că mult-aşteptatul HTPC de la Xtreamer este programat să înceapă să fie livrat de la începutul lui Mai, în 2011. Calculatorul este unul din cele mai compacte şi mai ieftine HTPC-uri disponibile, cu hardware-ul bazat pe Ion 2.

Printre specificaţiile tehnice am remarcat cele 6 porturi USB, 4GB de memorie DDR3, un port HDMI, telecomandă IR şi, dacă plasaţi comanda pe site-ul lor în Aprilie, mai primiţi gratuit şi o minitastatură wireless, un stick USB de 8 GB, cablul HDMI 1.4 şi o copie proaspătă de Linux.

Iar pentru cei care încă se întreabă ce este un HTPC, pe scurt este vorba despre Home-Theater Personal Computer, adică un computer cu abilităţi specializate de multimedia. Cu toate astea, HTPC-ul rămâne un PC şi poate fi folosit ca atare, cu avantajele suplimentare ale dimensiunilor reduse, şi cu capacităţile specifice destinate aplicaţiilor MultiMedia.