Articole

Intel’s Compute Stick – Windows 8 pe TV

 

intel logoIntel® Compute Stick este un dispozitiv de noua generatie gata de rulat „out-of-the-box” care vine pre instalat cu Windows 8.1 si este de marimea unui stick. Ati citit bine, un mini-pc de marimea unui stick usb.

Nu numai atat, micul PC este echipat destul de bine: un procesor Atom quad-core,2GB RAM, 32GB spatiu de stocare, Bluetooth si wi-fi. Pretul retail este anuntat la 149$. Cei de la Intel au anuntat ca va exista si o varianta mai ieftina care ruleaza pe Linux cu RAM si spatiu de stocare mai mici si va costa 89$.

The Intel® Compute Stick transforms any HDMI display intoa computer
Pe site-ul intel Compute Stick este prezentat ca fiind o solutie perfecta pentru productivitate usoara, social networking, web browsing si streaming online sau jocuri. Suntem siguri ca nu va veti putea juca jocuri de ultima generatie pe acest mini-PC, dar conectat la orice TV cu intrare HDMI devine un calculator de birou decent si cel mai important, extrem de portabil. Desi o data exacta nu este anuntata, stim ca Compute Stick va fi disponibil chiar de anul acesta.

Lucruri interesante despre Nokia N9 MeeGo

Cu toate că Nokia a afirmat recent că nu îşi va reconsidera poziţia cu privire la platforma Meego, după ce a abandonat acest proiect în favoarea Windows Mobile, ne-am gândit să vă prezentăm câteva informaţii interesante despre Nokia N9, cel mai recent terminal lansat de Nokia şi singurul care va folosi Meego.

Printre cele mai interesante detalii postate de site-ul ShootSpeak despre N9 se găsesc deci:

  • În meniul principal de aplicaţii nu se pot crea în acest moment foldere noi, aşa cum e posibil chiar şi în symbian, dar e posibil ca facilitatea să fie adăugată ulterior
  • După ce activaţi opţiunea respectivă din meniul de setări, puteţi să închideţi o aplicaţie activă, în loc să o minimizaţi, dacă faceţi swipe în partea de sus a ecranului în loc de lateralul acestuia.
  • Aplicaţia de video-player de pe Nokia N9 poate să afişeze şi clipuri video în format Flash, pe lângă alte formate populare ca MKV, cu o rezoluţie maximă de 720p, dar nu poate afişa clipuri Flash în browser din lipsa unui plugin corespunzător de Adobe Flash Player.
  • N9 are suport hardware pentru recepţie radio FM, dar în acest moment nu există software pentru o astfel de aplicaţie, ceea ce înseamnă că facilitatea ar putea fi introdusă mai târziu, aşa cum s-a întâmplat şi cu N900
  • Există posibilitatea ca ecranul principal să fie făcut open-source, astfel încât dezvoltatorii să poată adăuga facilităţi noi, widget-uri şi alte elemente active.
  • La o întâlnire din Malaesia s-au vehiculat şi câteva preţuri pentru N9, mai precis 600USD pentru versiunea cu 16GB şi 749USD pentru cea cu 64GB, cu toate că preţurile nu sunt confirmate ca definitive.
  • În jocuri se poate dezactiva opţiunea de swipe, pentru a preveni minimizarea accidentală a acestora
  • Arhitectura din jurul camerei foto-video este deschisă, ceea ce înseamnă că vor putea fi dezvoltate şi alte aplicaţii, de la alţi developeri, care să utilizeze camera de pe N9.
  • Este destul de probabil ca pe Nokia N9 să funcţioneze cel puţin încă un browser alternativ, cum este Fennec, versiunea beta de la Firefox Mobile.

Chiar dacă nu mai suntem neapărat fani ai Nokia după ultimele decizii ale companiei finlandeze, se pare că lucrurile nu stau chiar atât de rău pe frontul Meego, iar platforma ar putea avea o şansă minimă să rămână pe linia de plutire mai ale împreună cu Intel şi în ciuda trădării celor de la Nokia.

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Google, compania americană cu cea mai bună reputaţie

În urma unui sondaj realizat de Harris Interactive, compania Google a fost plasată pe primul loc în lista companiilor cu cea mai bună reputaţie. Sondajul a inclus 30000 de respondenţi şi a folosit 20 de criterii pentru a identifica şi a clasa 60 din cele mai vizibile companii americane. Criteriile au inclus performanţa financiară, responsabilitate socială, leadership dar şi aspecte de percepţie emoţională.

Aşa cum era de aşteptat, companiile din domeniul tehnologiei au dominat topul, cu Google clasat pe primul loc cu o notă de84.05 unde o notă de 80 sau mai mare este considerată excelentă. Printre companiile de IT care au mai ajuns în top ar merita menţionate Apple, locul 5, Intel – 6, Amazon – 8, Sony – 14 şi Microsoft pe 16, toate clasându-se în zona „excelent”.

La coada topului s-a remarcat o aglomeraţie evidentă de companii din domeniul asigurărilor, bănci şi companii petroliere, cu AIG la coada clasamentului, însoţită de companii precum BP, compania responsabilă pentru cel mai mare accident ecologic din istorie şi alte companii precum Comcast, Delta Airlines, Exxon, General Motors, Bank of America, Chrysler, Citigroup şi Goldman Sachs.

Intel Xeon E7 cu 10 core-uri pentru 20 thread-uri

Informaţia din titlu ar trebui să fie suficientă, dar dacă nu v-aţi lămurit, este vorba de ultima familie de procesoare Intel Xeon de la Intel, familia E7, care vine cu 10 core-uri (inimi) în procesor şi care, graţie tehnologiei Hyper-Threading de la Intel, poate rula 20 de taskuri de calcul simultan.

Preţurile pentru Xeon E7 pornesc de la $774 şi ajung până la 4616USD pentru chip-urile de 32nm, cu menţiunea că trebuie să vă asociaţi cu încă 999 de prieteni pentru a cumpăra o cutie, Intel furnizând aceste procesoare doar în pachete de minim 1000 de bucăţi.

Tableta Iconia 6120 – un touchbook dualscreen de la Acer

Prezentată de Acer ca prima tabletă cu două ecrane HD, Acer Iconia 6120 vine cu toate avantajele ultimei tehnologii touch-screen de la Acer, tehnologie denumită AppCards și bazată pe sistemul de operare Windows 7. Pentru a folosi la maxim facilitățile de touch-screen și pentru a nu renunța la funcționalități, atunci când plasezi ambele palme pe unul din ecrane, acel ecran se transformă într-o tastatură touch completă, iar tableta primește aspectul unui laptop cât se poate de clasic.

Cele mai importante aspecte tehnice ale Acer Iconia 6120 Dual-Screen Touchbook sunt următoarele:

  • Intel Core i5 Processor with Intel Turbo Boost technology
  • 4GB DDR3 memory, Intel HD Graphics and 640GB HDD
  • Dual 14″ multi-touch LED-backlit displays covered by ultra-thin, fingerprint-resistant tempered Gorilla Glass
  • Social Jogger lets users simultaneously access to Facebook, YouTube and Flickr contacts
  • Gesture Editor offers users a simple, intuitive way to set customized gestures for launching specific apps
  • TouchBrowser for more comfortable Web surfing experience with touch input
  • MyJournal deigned to keep clippings of Web sites and other info
  • Dolby Advanced Audio v3 aimed for audio enhancement
  • Virtual full-sized QWERTY keyboard and numeric keypad
  • 1.3 megapixel HD webcam for easy video conferencing
  • Two USB 2.0, a USB 3.0, a HDMI port and Wi-Fi b/g/n connectivity

 

Tableta este aşteptată pe piaţă în Aprilie 2011, dar poate fi deja pre-comandată online.