Articole

Acer dezvaluie noul Chromebook 15

 

Cu putin inaintea inceperii CES 2015, Acer a anuntat sambata o serie intreaga de prouse noi incluzand 2 Chromebook-uri, monitoare noi, un laptop cu o camera 3D si altele. Toate aceste produse vor fi prezentate in detaliu la conferinta ce are loc in Las Vegas.
chrome acer

Pentru Chromebook 15 cei de la Acer au creat cel mai mare Chromebook (de pana acum) cu un display de 15.6-inch HD Display, au marit viata bateriei la 15 ore si au folosit un procesor intel de ultima generatie. De asemenea, laptopul are cel mai mare touchpad disponibil pe orice device Chromebook.

Desi nu are o data exacta de lansare, ne asteptam ca Chromebook 15 sa apara pe rafturi undeva pe la mijlocul anului la un pret anuntat de 249$.

2012 are un Black Friday cu reduceri la electronice, parfumuri și câte și mai câte

Vinerea neagra 2012, parfumuri, cosmetice si alte produseNici în 2012 nu scăpăm de tentația pe care o aduce Black Friday, sărbătoarea reducerilor și cumpărăturilor, consacrată anul trecut și la noi de demersul câtorva comercianți, în special din zona IT, care au reușit să își blocheze serverele web cu ajutorul ofertelor anterioare.

Anul acesta toată lumea se pregătește pentru Black Friday, și cunoaștem deja numele câtorva participanți datorită campaniilor în care participăm cu diverse site-uri sau proiecte, dar deocamdată nu vă putem dezvălui decât câteva.

În schimb putem să vă spunem că cele (deocamdată) 2 recomandări pe care vi le facem pentru vinerea neagră sunt site-uri verificate și testate chiar de noi, în calitate de clienți, deci puteți face liniștiți cumpărături acolo, în general, dar și special de acest Black Friday prelungit, fiindcă se anunță a fi de fapt un Black Friday Weekend.

Prima recomandare este pentru un site de cosmetice și parfumuri, singurul pe care l-am folosit pentru toate comenzile noastre de parfum și cosmetice, pentru că gamă foarte variată de produse dar în primul rând e printre puținele site-uri care are implementată plata cu cardul, iar asta ne aduce o garanție suplimentară cu privire la calitatea și autenticitatea produselor comercializate. Vizitați deci http://ParfumeriaMea.ro dacă pentru voi este important să aveți și un Black Friday de parfumuri și cosmetice.

Pe partea de electronice, site-ul pe care vi-l recomandăm deja este ESal, furnizorul oficial de hardware, software și laptop-uri pentru Zona.Ro.

[UPDATE 2]

Reacțiile la articol au fost aproape imediate. Vă putem confirma că pregătirile pentru Black Friday se desfășoară și pe domeniul cărților și pe fotografie, și mai nou și pe articole pentru bebeluși.

Lista magazinelor confirmate participante la Black Friday s-a mărit deci la:

Dacă aveți ponturi verificate și despre alte site-uri care vor intra în promoție în următorul weekend vă invităm să ne povestiți despre ele în comentarii.Black Friday Weekend la IT, parfumuri si cate si mai cate

PC Asus Transformer cu Ivy Bridge şi Windows 8

Dacă vă număraţi şi voi printre cei care se uită cu jind la Asus Transformer, şi vă gândeaţi cumva că ar fi interesant să fie un pic mai mare şi să ruleze Windows, preferabil Windows 8, iată că visele devin realitate.

Asus a anunţat un nou Asus Transformer Book, care va veni cu o gamă largă de procesoare Ivy Bridge Core i3/5/7 şi cu grafică Nvidia integrată. Ca şi predecesorul său ce rulează Android, Transformer Book va avea touch-screen şi va putea fi combinat cu un docking-station creat special pentru el şi care va fi de fapt în principal suportul pentru tastatură, devenind astfel un laptop.

În ce priveşte specificaţiile, modelele vor veni cu ecrane de 11.6, 13 şi 14 inch, cu stocare pe SSD sau HDD şi cu până la 4 Gb de RAM. Toate modelele vor fi capabile să ruleze video în full-hd (1920×1080).

Partea proastă apare când facem o estimare cu privire la cât va ţine bateria. Cu procesorul grafic integrat în procesor calculele specialiştilor prevăd cam o oră de utilizare, iar pentru funcţionarea în regim fără accelerare grafică ne putem aştepta la 2 ore. E adevărat că procesorul va fi mult mai puternic decât cel de pe iPad de exemplu, iar capacităţile grafice sunt de zeci sau chiar sute de ori mai puternice, dar nu putem să uităm că iPad 3 vine cu 9 ore de baterie.

Nu se cunoaşte data exactă a lansării, dar având în vedere că vorbim de un laptop ce va rula Windows 8 nu va fi foarte greu să ne prindem singuri când va deveni disponibil.

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Securitate pentru smartphone-uri, encriptare pentru Android

Dacă în acest moment securitatea „adevărată” era rezervată pentru staţiile de lucru PC şi laptop-uri. Guardian Project este un proiect open-source care şi-a propus să schimbe situaţia, aducând câteva facilităţi foarte necesare pe telefoanele Android ale celor care sunt mai conştienţi şi conştiincioşi în ceea ce priveşte securitatea datelor.

Nu în ultimul rând, de rezultatele acestui proiect ar putea beneficia utilizatorii din zona business şi companiile în sine, având în vedere că principalele motive pentru care smartphone-urile nu sunt adoptate pe scară largă ca şi unelte de lucru acceptate în companii sunt legate de securitatea datelor vehiculate şi stocate pe aceste device-uri.

O regulă simplă pe care au stabilit-o experţii în securitate informatică este „criptează tot”, asta însemnând datele stocate, comunicaţiile, mediile portabile, etc în aşa fel încât accesul să fie cât mai limitat.

Ne puteţi spune în comentarii care este atitudinea în companiile voastre cu privire la utilizatea telefoanelor mobile şi ce părere aveţi despre facilităţile de securitate oferite de terminalele iPhone, iPad şi Android.

Chilipir – Acer eMachines e725 la Real

Cu acest articol, care nu este sub nicio formă o reclamă făcută unui magazin sau unui produs (deşi nu ne-ar deranja să avem clienţi pentru astfel de materiale) deschidem seria unor materiale în care vom încerca să descriem produse sau servicii disponibile pentru voi şi pe care noi le considerăm chilipiruri.

Debutăm deci această rubrică cu un notebook de la Acer care nu e nici prea-prea nici foarte-foarte dar care, pentru preţul la care poate fi găsit în anumite magazine, poate deveni un deal foarte bun.

Nu vom povesti în sus şi în jos ce ştie şi ce face acest notebook. Este un laptop ca oricare altul dar care, pentru specificaţiile pe care le deţine, iese din pluton la preţul la care l-am găsit la magazinul Real din mall-ul din Cotroceni, Bucureşti şi posibil şi în alte magazine Real.

Aşadar direct la specificaţii:

  • Notebook Acer eMachines E725,
  • 15.6″ HD LCD, UMA VGA,
  • Intel Pentium Dual Core T4400 (2.2 GHz, 800 MHz FSB),
  • 3GB DDR 3 – 1066MHz (2GB + 1GB),
  • 500 GB HDD,
  • DVD-Super Multi DL drive,
  • Multi-in-1 card reader,
  • 802.11b/g,
  • eMachines webcam 0.3M DV,
  • 6-cell Li-ion battery,
  • Boot-up Linux

Şi apoi direct la preţ:

  • 1899 RON (cel puţin până la 20 Februarie 2011)

Pentru orice eventualitate, am verificat preţurile şi pe Price.ro, dar din păcate nu am găsit acelaşi model (ce 500 Gb HDD) ci doar un model cu HDD de 320 Gb, care costă 1824 RON. Desigur, faptul că laptopul vine fără Windows este de ajutor în ceea ce priveşte preţul, dar trebuie să recunosc că Linux-ul minimalist pe care îl avea preinstalat a fost suficient pentru a desfăşura cele mai importante activităţi (Internet Browsing, Multimedia, Audio şi Movie Player, webcam, etc) şi mi-a adus aminte de Android.

Trebuie să mai menţionez că am asistat un amic în achiziţionarea unui laptop „buget” şi aceasta a fost alegerea la care am ajuns. La 2 luni de la achiziţie amicul meu este foarte mulţumit de alegerea făcută. Laptopul funcţionează impecabil şi fără nicio problemă cu driverele pe sistemul de operare Microsoft Windows 7.

Şi un lucru mai puţin cunoscut, dar care vă poate ajuta foarte mult, este că la Real puteţi folosi cardurile de credit BCR ca şi carduri de rate fără dobândă, pentru orice cumpărături, inclusiv electronice şi electrocasnice, numărul de rate fiind la alegerea cumpărătorului, oriunde între 2 şi 12 rate. O opţiune pe care dealtfel am folosit-o şi noi, chiar la achiziţionarea acestui laptop, în ciuda faptului că nici Real şi nici BCR nu scot în evidenţă suficient de bine această opţiune. Şi nu, nici aceasta nu este o reclamă plătită, ci doar o informaţie care vă poate fi vouă de ajutor.