Articole

Virtual Reality is here

Ok, am intrat astazi pe Steam sa ma uit ce e la reducere si surpriza….. un banner urat si mare care anunta : „VR is here”. Sceptic, am dat play la clipul de prezentare. Si … da! arata foarte bine, pare extrem de immersive si asta este doar inceputul.

Sistemul foloseste un HTC Vive care contine:

  • 1 headset (componenta principala)
  • 2 controller-e wireless
  • 2 statii care permit 360° motion-tracking la nivelul intregii camere
  • oferta actuala include titlurile: Tilt Brush, Fantastic Contraption si Job Simulator 

Tot pachetul vine la pretul modest de 900Euro. Ceea ce inseamna ca vor mai trece ~2 ani pana cand va fi cu adevarat affordable.

HTC Vive -> Steam Powered

arata putin infricosator

 

Iata cateva demo-uri:





Lansare: Samsung Gear VR Innovator Edition

InnovatorLogo_104_Oculus_PoweredBy_lightSamsung Gear VR Innovator Edition a fost construit pentru a functiona impreuna cu Note 4 pentru a oferi utilizatorilor experienta virtuala direct pe telefonul lor mobil. Device-ul este construit pe platorfma Ocullus Rift
si foloseste aceeasi tehnologie, doar ca Samsung Gear VR nu are un display integrat, acesta operand numai cu Samsung Galaxy Note 4. Designul este ergonomic, usor si cu foarte putine butoane (back si volum), avand pe laterale 2 touchpad -uri pentru a facilita controlul si navigatia.

Anuntat la inceputul lui Septembrie in cadrul IFA 2014, device-ul este orientat mai mult spre developeri si entuziastilor ai realitatii virtuale. Cu toate acestea, oricine poate cumpara head-set-ul de realitate virtuala la pretul de 200$.

28 de zile in Realitate Virtuala

Un artist din UK si-a anuntat intentia de a petrece 28 de zile purtand un echipament de realitate virtuala astfel incat sa poata „experimenta viata prin ochii si urechile altei persoane”.

Mark Farid a numit proiectul Seeing-I, si l-a categorisit drept un „experiment socio-artistic”.Campania sa de pe Kickstarter cere 150,000£ (~840.000RON) pentru a incepe Seeing-I. Momentan a reusit sa stranga 5000£ iar campania se va incheia pe 18 Decembrie 2014.

Daca va avea succes, Farid va purta un headset VR 24 ore pe zi timp de 28 zile. Persoana a carei viata o va experimenta Farid se numeste simplu „the Other„(Celalalt). Farid stie despre „the Other” doar faptul ca este un barbat heterosexual care este intr-o relatie. Farid nu a avut niciodata contact cu acest om.

„Celalalt” va purta o pereche de ochelari care pot capta audio/video, care va transmite datele catre Farid. Farid va participa la experiment intr-un spatiu ce contine doar un pat, o toaleta si un dus. Farid va putea fi observat de o audienta pe intreaga durata a experimentului.

Descoperirile experimentului Seeing-I vor fi adunate si prezentate intr-un documentar care include opinii si informatii din partea mai multor academicieni, psihiatrii, neurologi, filozofi si artisti.