Articole

7 tutoriale și ceva în plus

Cu câteva zile înainte de lansarea unui nou site de tehnologie şi IT am primit acces demo la platforma web demonstrativă. Între timp, site-ul a fost deja lansat şi poate fi deja accesat la www.7tutoriale.ro.

Impresia pe care am avut-o noi a fost de conţinut util, bine documentat cu exemple şi screenshots, cu un nivel de detaliu suficient şi pentru începători. Trebuie menţionat că articolele sunt traduceri ale unor articole publicate în engleză, deci dacă preferaţi materialele în original aveţi şi această opţiune de lectură.

Proiectul este realizat de 3 autori, dar o să îi lăsăm să se prezinte reproducându-vă mai jos comunicatul de presă.

Ciprian este blogger și autor de carte cu multă experiență în lumea IT. 7 Tutoriale este al treilea sit de tehnologie lansat, după www.vista4beginners.com și www.7tutorials.com.

Primul sit (Vista 4 Beginners) a fost creat în 2007 și vândut în 2009, moment la care avea aproximativ 400.000 de vizualizări pe lună. Situl încă mai există însă are alt administrator. Situl a avut mult succes, crescând foarte repede și fiind mentionat de nume mari precum: Wired Magazine, New York Times, Ars Technica, Lifehacker și How-To Geek.

7 Tutorials este un sit ce dorește să devină una din locațiile de top pentru utilizatorii Windows de limbă engleză. În prezent are aproximativ 250.000 de vizualizări pe lună și a fost menționat pe situri mari gen Lifehacker, How-To Geek, ZDNet, The Official Windows Magazine, Hacker News (prima pagină) ori eHow.com. Conținutul publicat pe acest sit stă la baza cărților lui Ciprian.

7 Tutoriale dorește a fi primul site cu conținut premium din România, destinat utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8. Marea majoritate a conținutului publicat va fi preluat de pe 7 Tutorials și adaptat în limba română, pentru utilizatorii români ai sistemului de operare Windows 7 și Windows 8.

Echipa 7 Tutoriale crede că există destui utilizatori de Windows care au nevoie de ghiduri/tutoriale de calitate, în limba română. Ne gândim în primul rând la oameni care nu sunt neapărat fluenți în utilizarea limbii engleze dar care folosesc Windows. Ei sunt ținta principală. Aici intră oameni precum părinții nostri care au ajuns, vrând nevrând, să folosească calculatoarele. Dar și oameni care nu sunt neapărat pasionați de tehnologie dar vor să o folosească. Vom încerca să publicăm și articole mai avansate, pentru oameni familiarizați cu Windows, dar ei nu vor fi ținta noastră principală. De obicei, aceștia își iau informațiile de pe siturile de limbă engleză. Pe ei vrem totuși să îi convingem să împărtășească adresa sitului nostru celor care le cer ajutorul de fiecare dată când au probleme.

Echipa 7 Tutoriale
Echipa din spatele sitului are în prezent trei oameni, ce sunt prieteni de pe băncile liceului. Ciprian se ocupă cu coordonarea proiectului și politica editorială iar editorii sunt:

  • Codruț Neagu – a studiat informatică, telecomunicații și apoi drept. Este foarte pasionat de tehnologie și este fluent în utilizarea și administrarea mai multor sisteme operare.
  • Crina Ludu – este un psiholog cu studii în informatică. Pasiunea ei este aceea de a îi ajuta pe cei din jur, iar 7 Tutoriale este o oportunitate de a oferi ajutor și din punct de vedere tehnic, nu numai psihologic.

Cărți publicate ori în lucru 
Ciprian este primul autor român ce a publicat o carte despre Windows împreună cu Microsoft Press și și O’Reilly Media. Ea se numește Network Your Computers & Devices, Step By Step și este destinată utilizatorilor de Windows ce au ori doresc să își creeze acasă propria lor rețea de calculatoare. Mai multe detalii despre carte și cum poate fi comandată (inclusiv în România), se găsesc aici: How & Why to Purchase Network Your Computers & Devices Step by Step.

În prezent, Ciprian lucrează la a doua sa carte – Windows 8 Step by Step – manualul oferit de Microsoft Press utilizatorilor obișnuiți de Windows 8. Cartea va fi lansată odată cu sistemul de operare Windows 8, cel mai probabil în toamna lui 2012.

Protecţie PC cu Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials este o soluţie anti-malware nouă, gratuită, pentru calculatoarele voastre care rulează Windows. Cu puţin noroc veţi fi mai bine protejaţi faţă de viruşi, spyware şi alte programe maliţioase. Softul este disponibil gratuit pentru orice Windows XP SP2 sau ulterior, cum sunt  şi Windows 7.

Putem să vă confirmăm că detecţia euristică funcţionează, şi că softul a detectat nişte instrucţiuni de criptare ciudată din câteva scripturi php care aveau instrucţiuni de encoding.

Principalele 3 motive pentru care Microsoft vă sugerează să folosiţi această soluţie anti-malware ar fi:

  • Protecţie extinsă – spyware, viruşi, viermi, troieni şi alte tipuri de programe mailiţioase
  • Uşor de obţinut şi uşor de utilizat – Disponibil fără costuri şi fără înregistrare direct de pe site-ul Microsoft.
  • Protecţie silenţioasă – Programul nu intră peste tine decât dacă îţi doreşti asta special.

Iată şi o poză cu interfaţa de bază a aplicaţiei, ca să o recunoaşteţi când o vedeţi.

De asemenea, Microsoft mai pune la dispoziţia noastră şi Microsoft Safety Scanner, un alt software gratuit care face o scanare detaliată on-demand atunci când suspectaţi o infecţie recentă. Softul este util cam 10 zile după descărcare şi nu rămâne instalat pe sistem. Vă recomandăm o scanare ocazională, în special dacă antivirusul vostru a mai dat rateuri din când, dar nu renunţaţi la o soluţie antivirus fiindca Safety Scanner nu înlocuieşte antivirusul tradiţional, aşa cum o poate face Microsoft Security Essentials.

Driverele OpenGL 4.2 pentru nVidia disponibile pentru download

Aproape simultan cu lansarea specificaţiilor pentru OpenGL 4.2 şi GLSL 4.20 de către Khronos Group, cei de la nVidia au publicat driverele necesare pentru utilizarea OpenGL 4.2, disponibile la download direct pe site-ul lor atât pentru Windows cât şi pentru Linux, pentru GPU-uri noi dar şi pentru altele mai vechi care fac faţă specificaţiilor OpenGL 4.2.

Driverele OpenGL 4.2 necesită plăci grafice bazate pe Fermi GPU, lista fiind destul de lungă:

  • Quadro Plex 7000, Quadro 6000, Quadro 5000, Quadro 4000, Quadro 2000, Quadro 600
  • GeForce 500 series (GTX 590, GTX 580, GTX 570, GTX 560 Ti, GTX 560, GTX 550 Ti, GT 545, GT 530, GT 520)
  • GeForce 400 series (GTX 480, GTX 470, GTX 465, GTX 460 SE v2, GTX 460 SE, GTX 460, GTS 450, GT 440, GT 430, GT 420, 405)

Ca atare, OpenGL 4.2 nu va fi suportat pe generaţiile NV3x, NV4x, G7x, G8x sau GT2xx.

Pe Windows există driverele nVidia specifice pentru Windows 7, Windows Vista şi Windows XP, separat pentru versiunile 32-bit şi 64-bit.

Pentru Linux există pachete prefabricate pentru Solaris, FreeBSD 32-bit şi 64-bit şi pachete generice pentru Linux 32-bit şi Linux 64-bit.

AMD a anunţat de asemenea că va pune la dispoziţie drivere beta pentru plăcile ATI.

CoreTemp: Utilitar gratuit de monitorizare a temperaturii procesorului

Fiindcă vine weekendul şi veţi avea mai mult timp la dispoziţie, m-am gândit să vă sugerez un mic utilitar gratuit care ocupă foarte puţin atât pe disc cât şi în memorie şi care vă monitorizează temperatura fiecărui core al procesorului.

Aplicaţia se cheamă CoreTemp şi poate fi descărcată gratuit, şi apoi rulată chiar şi fără să fie instalată, având în plus versiuni separate pentru windows pe 32 şi pe 64 de biţi (x86 respectiv x64). Mai mult, aplicaţia funcţionează pe orice sistem indiferent de placa de bază, atâta vreme cât este rulată sub Windows. Pentru o listă completă a procesoarelor suportate puteţi merge direct aici.

Folosind acest mic progrămel puteţi vedea cum variază temperatura fiecărui core al procesorului în funcţie de task-urile la care supuneţi calculatorul. Un alt rezultat util este că pentru laptop-uri, pe baza rezultatelor vă puteţi da seama dacă calculatorul necesită o binemeritată curăţare internă, mai ales că laptopurile au tendinţa să se încingă din ce în ce mai tare pe măsură ce acumulează praf între diverse componente interne, în special în zona ventilatorului.

Aplicaţia are şi facilitatea de logging, astfel încât puteţi vedea şi cum se comportă sistemul pe o perioadă mai îndelungată, identificând astfel şi valorile minime la care poate fi adus procesorul.

O facilitate nou lansată pentru posesorii de Windows 7 şi Windows Vista este Gadgetul disponibil pentru desktop-ul acestor versiuni de sisteme de operare.

Ghid de securizare pentru calculatoare de la NSA

Agenţia Americană de Securitate NSA a publicat recent câteva ghiduri de securizare a celor mai populare sisteme de operare, ghiduri destinate celor care doresc să îşi securizeze sistemele informatice la cel mai înalt nivel disponibil astăzi.

Astfel NSA a publicat aceste ghiduri pentru sistemele de operare cele mai utilizate, ca Windows, Mac, Linux şi Solaris, incluzând metode de securizare „utilizate în prezent la nivelul tuturor organizaţiilor guvernamentale şi a numeroase alte entităţi care se bazează pe aceste ghiduri”, conform declaraţiilor NSA.

Fiind vorba de materiale formulate de organizaţii guvernamentale americane, te-ai putea aştepta ca aceste materiale să fie destul de greoaie, dar cele mai populare materiale: Aspecte de Securitate pentru Windows 7 şi Sfaturi de securizare pentru OS X 10.6 sunt chiar nişte materiale bine scrise din punct de vedere al nivelului de cunoştinţe şi uşurinţei în implementare.

 

Dual-boot Windows 7 şi Symbian Fujitsu LOOX F-07C

Nu numai că nu e vorba de Windows Phone 7, ci chiar de Windows 7 Home Premium 32-bit, dar acest smartphone de la Fujitsu poate să boot-eze şi sistemul de operare Symbian.

E vorba de un smartphone cu un ecran LCD de 4inch şi rezoluţie 1024×600 pe un procesor Intel Atom de 1.2GHz, 1GB RAM LPDDR400, conectivitate wireless 802.11b/g/n, disk eMMC de 32GB şi un slot microSDHC pentru extinderea memoriei.

Smartphone-ul are 2 camere video, una de 5 megapixeli pe spate cu autofocus şi recunoaşterea feţelor, şi o cameră VGA pe faţă pentru apeluri video.

Lansarea acestui mic monstru este programată pentru Iunie sau Iulie 2011, iar noi aşteptăm cât mai multe telefoane cu rezoluţie mare, preferabil pe Android şi cu o rezoluţie verticală de 600 pixeli sau mai mult.

Angry Birds pentru PC, beta în Chrome Web Store

Google a lansat recent faimosul joc Angry Birds, despre care am mai vorbit şi noi, pe Google Chrome Web Store, asta însemnând că Angry Birds poate rula acum pe virtual orice platformă. Jocul poate fi descărcat gratuit de pe Chrome Web Store, şi poate fi instalat ca aplicaţie Chrome.

Ne pare bine că  în joc se salvează starea curentă a progresului în joc, astfel încât să nu-l iei de la capăt de fiecare dată când îl accesezi din nou. Un aspect pe care l-am mai verificat şi care ne-a dezamăgit a fost că rezoluţia ferestrei de joc efectiv este limitată chiar şi în versiunea HD, astfel încât nu te poţi bucura de întreaga suprafaţă a monitorului ca să vezi şi păsările şi ţintele. Sau poate chiar asta e idea.

Un lucru interesant pe de altă parte este posibilitatea de a juca Angry Birds pe un computer desktop multitouch care rulează Windows 7, controalele jocului fiind perfect gândite, jocul putând fi jucat pe un ecran touch-screen de PC exact la fel cum este jucat pe un smartphone Android. Noi am făcut testele cu un MSI WindTouch AE2420 multitouch şi nu am avut nimic de reproşat.

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Tableta Iconia 6120 – un touchbook dualscreen de la Acer

Prezentată de Acer ca prima tabletă cu două ecrane HD, Acer Iconia 6120 vine cu toate avantajele ultimei tehnologii touch-screen de la Acer, tehnologie denumită AppCards și bazată pe sistemul de operare Windows 7. Pentru a folosi la maxim facilitățile de touch-screen și pentru a nu renunța la funcționalități, atunci când plasezi ambele palme pe unul din ecrane, acel ecran se transformă într-o tastatură touch completă, iar tableta primește aspectul unui laptop cât se poate de clasic.

Cele mai importante aspecte tehnice ale Acer Iconia 6120 Dual-Screen Touchbook sunt următoarele:

  • Intel Core i5 Processor with Intel Turbo Boost technology
  • 4GB DDR3 memory, Intel HD Graphics and 640GB HDD
  • Dual 14″ multi-touch LED-backlit displays covered by ultra-thin, fingerprint-resistant tempered Gorilla Glass
  • Social Jogger lets users simultaneously access to Facebook, YouTube and Flickr contacts
  • Gesture Editor offers users a simple, intuitive way to set customized gestures for launching specific apps
  • TouchBrowser for more comfortable Web surfing experience with touch input
  • MyJournal deigned to keep clippings of Web sites and other info
  • Dolby Advanced Audio v3 aimed for audio enhancement
  • Virtual full-sized QWERTY keyboard and numeric keypad
  • 1.3 megapixel HD webcam for easy video conferencing
  • Two USB 2.0, a USB 3.0, a HDMI port and Wi-Fi b/g/n connectivity

 

Tableta este aşteptată pe piaţă în Aprilie 2011, dar poate fi deja pre-comandată online.

Internet Explorer 9 a fost lansat, scurt review şi download

Internet Explorer 9 Final, Download

După mai multe luni de beta-testing şi mai mult de 40 de milioane de download-uri, Microsoft a lansat recent Internet Explorer 9, versiunea finală. Lansarea vine la scurt timp după ce Microsoft a pus recent la dispoziţie primul service-pack pentru Windows 7.

Printre cele mai noi facilităţi oferite de browser se află:

  • O nouă interfaţă grafică. Pe verticală, Microsoft a urmărit exemplul celor de la Google, şi a adus organizarea butoanelor şi a tab-urilor mult mai aproape de cea de la Chrome. În acelaşi timp, în bara de adrese acum primeşti acum sugestii de site-uri dintre cele pe care le-ai vizitat deja sau cele pe care le ai în favorite, din nou, similar cu ceea ce face Chrome, care în plus îţi poate furniza şi rezultate de căutare.
  • Standardizare şi performanţă. IE9 se apropie de concurenţă, adăugând accelerare hardware browser-ului, inclusiv la nivel de procesor grafic. Cu toate că mai există probleme în această zonă, inclusiv la testele pe care le pune la dispoziţie chiar Microsoft, dar facilitatea este binevenită.
  • Performance Advisor pentru Add-on-uri. Probabil una din cele mai cool features ale IE9 este această casetă de dialog, unde poţi vedea care sunt add-on-uri instalate şi ce performanţe are fiecare.
  • Shortcut-uri pentru Aplicaţii. Deşi limitată deocamdată la o serie de site-uri prestabilite pe care le poţi accesa ca „aplicaţii”, facilitatea îţi permite (pe Windows 7) să creezi shortcut-uri către diverse site-uri în acelaşi format ca shortcut-urile de aplicaţii ale windows.
  • Diverse alte facilităţi. Acum ai şi pe IE o fereastră unde poţi să îţi urmăreşti cele mai recente donwload-uri, la fel ca în Firefox şi nu aşa cum face încă şi Chrome. Partea de management a TAB-urilor a fost deasemenea îmbunătăţită, permiţând mai nou şi Tab Tearing, adică atunci când vrei să creezi o fereastră complet nouă poţi lua unul din Tab-uri şi să îl scoţi în afara browser-ului, obţinând o fereastră complet nouă, fără măcar ca pagina să fie reîncărcată. Pagina „new tab” arată şi ea mai asemănător cu cea de la Google Chrome, şi chiar dacă nu arată la fel de stylish, dar e destul de utilă. La IE9 s-a schimbat şi modul în care primeşti diverse notificări, semănând cu modul în care o fac alte browsere, ca Firefox sau Chrome, în bara de jos a ferestrei.
  • Tracking Protection. Am lăsat-o la final fiindcă e o opţiune interesantă, care îţi permite să stabileşti căror site-uri le permiţi să te urmărească online. Poţi crea un blacklist cu site-uri pe care le blochezi, similar cu modul în care funcţionează AdBlock Plus de la Firefox. Poţi afla mai multe despre această facilitate chiar pe blogul celor de la Microsoft.

Evident, Internet Explorer 9 este disponibil ca download gratuit pentru Windows pe site-ul Microsoft. Poţi face un click pe linkul de mai jos pentru a-l instala.

Download Internet Explorer 9

Din primele review-uri şi opinii întâlnite pe web, se pare că browser-ul are o gestiune a memoriei destul de bună, un sistem de detecţie care îi permite să oprească paginile care se blochează din diverse motive, şi având în vedere şi faptul că interfaţa a fost optimizată ca layout, IE9 pare să fie destul de bine primit de websurferi.

Dacă aţi reuşit deja să instalaţi IE 9 aşteptăm şi opiniile voastre şi primele impresii legate de funcţionarea acestui browser.

4 sfaturi pentru securizarea telefonului

Microsoft a distribuit în ultimul security newsletter câteva sfaturi pentru securizarea telefoanelor, în special a rudelor mai deştepte a telefoanelor: smartphone-urile. Ideea este binevenită în contextul actual în care sistemele de operare folosite de telefoane devin din ce în ce mai complexe şi mai capabile, telefoanele inteligente devenind în acest mod şi o ţintă preferată pentru atacurile informatice.

  • În primul rând foloseşte PIN-ul şi celelalte opţiune de securitate deja prezente în telefon, cum sunt codurile de securitate, codul de unlock şi alte facilităţi de acest gen care diferă de la telefon la telefon. În felul ăsta, in cazul în care telefonul este furat sau pierdut, sunt şanse mai mici ca noul „proprietar” să poată obţine acces la informaţii critice cum sunt mailurile, mesajele şi fişierele stocate pe telefon.
  • Nu instala orice aplicaţie pe telefon. Aplicaţiile disponibile pentru telefoanele de ultimă generaţie, cum sunt iPhone, Android sau chiar Windows Mobile, pot face aproape orice acum, de la a-ţi facilita accesul la aplicaţiile de social networking până la a schimba canalele de pe televizor sau a stinge şi aprinde luminile din curte. Pentru Windows Phones, aplicaţiile vin prin intermedul Zune Marketplace şi sunt semnate digital, ceea ce scade oarecum implicit riscul ca ele să fie maliţioase. Acelaşi principiu este folosit de Apple pentru iPhone şi iPad, dar nu şi de Google pentru Android.
  • Instalează update-urile disponibile pentru telefon. Ca şi pentru calculatoare, e bine să instalezi toate update-urile disponibile pentru telefon dar şi pentru aplicaţiile pe care le ai instalate pe telefon, fiindcă multe update-uri sunt construite pentru a rezolva diverse probleme de securitate identificate între timp.
  • Încearcă să foloseşti o facilitate care să îţi permită recuperarea telefonului. Windows 7 include o facilitate denumită „Find my Phone”, care îţi permite să localizezi un telefon pierdut, să îl blochezi de la distanţă, sau chiar să îl ştergi complet, astfel încât oricine are acces la el să nu poată obţine acces şi la informaţiile conţinute în telefon. Dacă ai un alt tip de telefon, există diverse aplicaţii pe care le poţi instala şi care fac aproape acelaşi lucru.

Pentru mai multe informaţii despre fiecare tip de telefon în parte poţi consulta articolele de pe zona.ro dar şi site-urile dedicate fiecărui producător de telefoane sau de sisteme de operare pentru telefoane.

 

 

Microsoft Windows 7 SP1

În urmă cu mai puţin de o saptămână a fost lansat service pack 1 pentru Microsoft Windows 7.  Ca întotdeauna, SP1 marchează un prim pas către maturitate pentru cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, SP1 aducând o serie de îmbunătăţiri semnificative sistemului de operare, modificări care sunt suficient de importante pentru a nu fi fost incluse în diverse patch-uri publicate deja pentru acest sistem de operare.

Puteţi descărca SP1 pentru Windows 7 de pe site-ul microsoft, în limba engleză, dar şi în limba română.

Trebuie să mai ştiţi că puteţi descărca şi pachetul integral pentru Windows 7 SP1, cu TOATE actualizările necesare pentru a aduce la zi versiunea iniţială a Windows 7, o idee bună în special în cazul în care aveţi de actualiza mai multe calculatoare ce rulează Windows 7, însă pentru 1 sau 2 calculatoare puteţi evita acest pachet, care are peste 500Mb în versiunea 32-bit şi mai mult de 900 Mb la versiunea 64-bit.

Puteţi de asemenea să lăsaţi Windows 7 să-şi facă actualizările singur, prin Windows update, şi atunci va descărca între 44Mb şi 94 MB (pentru versiunea 64-bit).

Printre noile facilităţi aduse de SP1 se numără:

  • Additional support for communication with third-party federation services, adicã suport mai bun pentru comunicarea cu serviciile terţe, specific „federated” services;
  • Improved HDMI audio device performance, performanţă audio îmbunătăţită pentru dispozitivele HDMI;
  • Corrected behavior when printing mixed-orientation XPS documents
  • Change to behavior of „Restore previous folders at logon” functionality – afişarea în poziţiile anterioare a directoarelor ce erau deschise la reboot.
  • Enhanced support for additional identities in RRAS and IPsec ;
  • Support for Advanced Vector Extensions (AVX) – suport pentru AVX, un set de instrucţiuni pe 256 de biţi pentru procesoare, conceput pentru îmbunătăţirea performanţei aplicaţiilor care fac calcule complicate în virgulă mobilă;
  • Improved Support for Advanced Format (512e) Storage Devices – suport suplimenar pentru dispozitivele de stocare în formate avansate (cu cluster fizic de 4KB).

Pentru a fi siguri că reduceţi numărul de probleme care ar putea apărea în urma instalării, puteţi rula înainte System Update Readiness Tool for Windows 7: versiunea 32-bit sau versiunea 64-bit. Noi am instalat update-ul pe un sistem 64bit exact in timp ce scriam acest articol si totul a mers perfect, in acest moment ruland pe Windows 7 SP1.

Dacă instalarea se opreşte cu codul 0x800f0a12, aveţi instrucţiuni de depanare pe blogul The Servicing Guy

Dacă aveţi Microsoft Security Essentials (MSE) instalat şi nu merge instalarea, actualizaţi MSE la cea mai nouă versiune înainte de instalarea Win 7 SP1.

Dacă aveţi un Samsung Galaxy S verificaţi existenţa driverelor, pentru că momentan acestea ar putea avea probleme cu Win 7 SP1.

Cei care au instalat Microsoft Office 2003 pe Windows 7 ar putea avea probleme cu VBA în Microsoft Word.

Pe notebookurile Lenovo folosiţi aplicaţia Lenovo Thinkvantage System Update, actualizaţi-o la cea mai recentă versiune, apoi începeţi instalarea Win 7 SP1.

Pentru alte probleme puteţi urmări pagina Technet, iar dacă aveţi o problemă fără soluţie puteţi să  dezinstalaţi Service Pack 1 (după ce selectaţi Show all) sau să blocaţi temporar instalarea Service Pack 1 prin Windows Update: instrucţiuni în limba engleză şi instrucţiuni în limba română

Mai puteţi de asemenea să accesaţi forumul nostru de la forum.zona.ro, care necesită deocamdată înregistrarea separată a unui cont de user, şi să descrieţi problema pe care o aveţi.

Vă urăm succes.