Viaţa fără cablu TV, cinci servicii video online

Web-ul abundă în ultima vreme de servicii video, foarte multe dintre ele gratuite, care te pot ţine ocupat ore întregi cu videoclipuri, filmuleţe şi poante. Dar dacă te-ai săturat de pisicuţe, bebeluşi, accidente şi cântăreţi mai mult sau mai puţin varză, există câteva servicii cu care te poţi asigura că nu pierzi cele mai recente episoade din programele video favorite.

Desigur, fiind o listă compilată de lifehacker.com, serviciile descrise sunt particulare continentului american, dar asta nu înseamnă că o parte dintre ele nu sunt disponibile şi la noi, mai ales că pe partea de peer-two-peer web-ul abundă de servicii de torente româneşti, ca prim exemplu. Totuşi, lifehacker a făcut un mic sondaj, iar rezultatele sunt cele prezentate mai jos.

1. Netflix. Serviciul oferă video streaming către majoritatea consolelor de jocuri, un număr mare de set-top boxes (decodoare), desktop-uri şi laptop-uri, telefoane mobile şi chiar unele televizoare cu conexiune internet.

 

2. Hulu. Hulu s-a remarcat în special prin dezarhivarea unor stocuri întregi de seriale şi punerea acestora la dispoziţia publicului printr-un serviciu online.

3. BitTorrent. Cu toate că BitTorrent nu este un serviciu în sine ci un protocol, torenţii sunt modalitatea prin care mulţi internauţi iau materiale video de pe web. Cu menţiunea că nu orice torrent respectă cerinţele de copyright, torenţii sunt o metodă simplă şi rapidă de a obţine conţinut video de pe internet.

4. YouTube. Fără a avea nevoie de alte introduceri, YouTube s-a remarcat recent prin introducerea programelor live, o facilitate care vine să complementeze arhiva imensă de materiale video disponibile deja pe internet. Pentru cei care vor o alternativă mai rasată şi cu o calitate net superioară a creaţiilor originale, noi vă recomandăm Vimeo, un serviciu care nu acceptă duplicate ci numai content original care aparţine celor care urcă materialele.

5. Amazon Instant Video. Deşi nu a primit prea multă atenţie la lansare, serviciul este foarte util şi permite accesul rapid la foarte multe materiale video.

Dacă voi folosiţi alte servicii vă aşteptăm cu opinii în comentarii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.