Imprimanta 3D care produce electronice

voxel8
Voxel8, o companie infiintata de profesori Harvard si MIT, a dezvaluit de curand un developer kit pentru o imprimanta 3D de electronice. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca folosing acest kit, developeri vor putea sa „printeze” telecomenzi, telefoane, chiar si drone, dintr-o singura bucata, cu electronice incorporate. Imprimanta are un design modular cu ajutorul caruia poate printa atat plastic dar si circuite cu ajutorul unui cap ce printeaza cerneala super-conductoare.

Cei la Voxel8 planuiesc sa largeasca capacitatile imprimantei, fiind increzatori ca foarte curand vor putea printa rezistoare, senzori sau baterii litiu-ion.


transparent-corset01

Momentan pretul este foarte mare: 9000$, dar anunta un viitor in care vei putea printa orice. Un telefon nou, o telecomanda, o jucarie pentru copil, orice… 

1 răspunde
  1. Bogdan
    Bogdan says:

    Misto si imprimantele astea 3D, dar sunt mega scumpe si sa fim seriosi, oricum nu ai sa-ti tu un telefon mobil. Chiar nu are niciun rost sa o cumperi pentru uz personal. Si ca sa faci business cu ea, tot mi se pare destul de scumpa, ca nu prea ai garantia ca vei scoate de curand banii pe ea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.