Articole

Prețul de stradă pentru iPad2

Fiindcă iPad 3 încă nu a apărut pe piață mai mult decât ca zvon, vă mai aducem aminte de iPad 2 și publicăm azi prețul de stradă pentru varianta iPad 2 32 Gb Wi-Fi 3G. Dacă versiunea cu 16Gb poate fi găsită în US cu aproximativ 700 USD, varianta menționată mai devreme, cu 32Gb storage, se vinde în România cu 600 Euro. Cei care au așteptat și care nu au găsit o opțiune mai bună într-unul din numeroasele modele bazate pe Android, pot lua acum și un iPad 2 la un preț aproape rezonabil.

Care mai sunt preţurile de stradă la iPad 2, PS3, iPod…

E destul de uşor să afli care sunt produsele care sunt pe val la un moment dat luând pulsul „străzii”. Azi vă prezentăm câteva preţuri de stradă din România pentru câteva din aceste produse populare. Valorile prezentate sunt pentru produse noi, nefolosite, pe care nu le comercializăm noi şi cu care nu avem nicio asociere.

  • iPad 2, 32 Gb, 3G, White – 610 Euro.
  • Sony PS3 Slim – 230 Euro.
  • Apple iPod Touch de 8Gb din generaţia 4, Ecran Retina – 750 RON
  •  Mp3 Player Video Walkman Sony NWZ-E463 – 220 RON

 

Dacă despre iPad 2 şi Sony Playstation 3 nu mai e nevoie să discutăm, merită să vă spunem câte ceva despre concurenţii pe zona de playere portabilă, adică această versiune de iPod şi Walkman-ul Sony.

 

Acest iPod Touch de generaţia a patra vine cu următoarele specificaţii:

  •  Ecran RETINA DISPLAY cu cea mai inalta rezolutie de pana acum, cu de patru ori mai multi pixeli decat modelele iPod anterioare TFT cu diagonala de 3.5 inchi
  • Rezolutie de 960×640 pixeli
  • Wireless 802.11b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz)
  • Bluetooth 2.1 + EDR
  • Servicii de localizare, Nike + iPod integrat
  • Baterie pentru pana la 40 de ore de redare audio, 7 ore de redare video
  • Incarcare 80% in 2 ore; Incarcare completa in aproximativ 4 ore
  • 2 Camere, foto si video, Inregistrare video HD (720p) la 30 de cadre pe secunda
    • Rezolutie camera foto dorsala: 960×720
    • Rezolutie camera foto frontala: VGA
  • Senzori:
    • Giroscop pe 3 axe
    • Accelerometru
    • Senzor de lumina ambientala

MP3 player-ul Sony NWZ-E463 nu arată nici el prea rău pe partea de specificaţii:

  • CAPACITATE 4 GB – 1000 melodii
  • Tuner FM
  • Afişaj TFT 2 INCH (240 X 320) color cu iluminare din spate cu LED-uri
  • Tehnologii Clear Audio pentru un sunet mai pur, fidel sursei originale, gratie tehnologiilor Clear Stereo, Clear Bass şi DSEE, precum si castilor EX;
  • Dynamic Normaliser, care prin echilibrarea nivelului volumului intre melodii, aduce o experienta de auditie mai lina;
  • Tehnologie Virtual Phones poate schimba acustica „locatiei” dvs  – si ascultati ca şi cand v-ati afla într-un club intim sau pe cea mai mare scena;
  • Durata foarte mare de utilizare a bateriei, adică mai mult cu pana la 50 de ore de redare a muzicii si 10 ore de redare video la o singura incarcare;
  • Transfer usor prin aplicatia Media Go: Trageti şi plasati muzica, clipuri video, liste de redare si fotografii pe playerul WALKMAN din Windows Explorer sau iTunes;
  • SensMe, Lyric Sync si mod Karaoke, pentru a vă organiza muzica in diverse dispozitii, redati versurile melodiilor pe ecran, sincronizate cu muzica si cantati cu modul Karaoke;
  • Invatarea limbilor străine – controlati usor vitezele de redare, functiile de repetare si derulare inapoi, ideal pentru continutul de invatare audio, precum cel pentru invatarea limbilor straine;
  • Inregistrare vocala, prin functia de inregistrare incorporata care permite captura audio in timpul unei sedinte, in sala de clasa sau in timpul deplasarilor;

 

 

iPad HD sau iPad 2 HD cu ecran tip Retina la toamnă

Pentru ca pretenţiile lui Steve Jobs ca anul 2011 să fie anul iPad 2 să se şi împlinească, Apple ar putea să lanseze în curând o nouă versiune de iPad 2 cu un ecran mult mai clar. Utilizatorii „profesionişti” ar putea spera la un ecran de 2048×1536 pixeli de 9.7 inch care ar putea veni pe noul gadget cu nume de cod iPad HD.

Tocmai în idea că anul acesta să fie anul iPad 2, noul gadget ar fi doar un iPad 2 revizuit şi nu un device complet nou care să fie denumit iPad 3. Având în vedere că display-urile Retina produse de LG au o densitate de 326 pixeli per inch, obiectivul nu pare deloc nerealist, singurele aspecte care mai rămân de rezolvat fiind legate de puterea de calcul necesară unei tablete pentru a folosi eficient toţi pixeli obţinuţi pe noua platformă. LG a prezentat deja modele experimentale ale acestui display cu mai multe luni în urmă, deci tehnologia ar putea deja să fie la nivelul producţiei de masă.

Apple trebuie să mai urmărească şi aspectul preţului, fiindcă vremurile în care idea că preţul nu contează, cumpărătorii vor veni oricum a cam început să treacă, odată cu concurenţa acerbă venită din partea altor platforme, cea mai notabilă fiind Android.

Totuşi avantajele unui nou display sunt evidente, în special când vine vorba de aplicaţii cum ar fi afişarea paginilor web, eBooks, reviste digitale sau documente PDF, care ar fi benefice pentru orice utilizator.

15 milioane de iPhone 5 s-ar putea lansa în septembrie

Conform DigiTimes, Apple a plasat o comandă de 15 milioane de telefoane din generaţia următoare, iPhone 5, către Pegatron, un producător Taiwanez de tehnică de calcul. Data prognozată a livrării este în Septembrie 2011, dar aceeaşi sursă afirmă că noul iPhone 5 nu este o versiune foarte mult îmbunătăţită a lui iPhone 4.

Comparativ cu primul iPhone, pe care Apple reuşea să îl vândă într-un milion de exemplare în câteva luni, care chiar şi aşa era un record pentru acea vreme, acum ne uităm la livrări de mai multe milioane de iPhone-uri în fiecare trimestru, cu trimestrul 1 şi trimestru 2 al lui 2011 depăşind 15 milioane de aparate iPhone vândute.

Din informaţiile disponibile despre iPhone 5, acesta va semăna din punct de vedere al carcasei cu iPhone 4, dar va avea câteva modificări interne printre care noul procesor A5 dual-core, o cameră de 8 megapixeli şi un ecran de 3.7 sau 3.8 inch cu o rezoluţie mai mare cu o treime decât cea de la iPad 2, care are 1024×768, un amănunt care rămâne totuşi discutabil. De asemenea, conform unor informaţii scăpate pe piaţă de Verizon, e posibil ca noul iPhone 5 să suporte dual-band CDMA şi GSM, deşi nu este clar dacă telefonul va putea să profite de tehnologia 4G LTE.

Top 20 Clipuri Virale, simplu de găsit

Iar ți-ai pierdut vremea căutând cele mai tari clipuri de pe YouTube și ai dat doar peste pisicuțe, bebeluși care dorm sau râd isteric și alte asemenea? Vrei să vezi ce a fost cu adevărat viral?

Dacă vrei să eviți pe viitor etapele intermediare pentru a ajunge la cele mai tari clipuri video, o să trecem direct la adresă: intră pe http://viralvideochart.unrulymedia.com/ și poți să iei la rând, direct pe site-ul celor de la Unruly Media, top 20 viral video chart.

Și ca să nu vă lăsăm chiar cu ochii în soare, includem și noi aici clipul de pe locul 1, un videoclip creat de Google pentru campania offline de promovare a serviciilor Google și a platformei Google Chrome. Clipul se cheamă Dear Sophie, și suntem siguri că o să vă placă.

Celelalte clipuri, dacă nu ați plecat deja pe link-ul oferit mai sus, sunt despre:

  • Vinicius despre Dead Space 2
  • Jennifer Lopez și noul clip Im Into You, cu Lil Wayne
  • Samsung Galaxy Extreme Unboxing și plimbarea pe la munte
  • Un clip cu un câine
  • Un alt clip de promovare Google Chrome: It gets better
  • clipul Nicole Scherzinger ft 50 Cent – Right There
  • clip Chris Brown – She Ain’t You
  • Bruno Mars – The Lazy Song

și așa mai departe. Dintre următoarele clipuri am mai remarcat un clip cu Jennifer Lopez și unul cu Beyonce, 2 clipuri despre Osama și unul despre iPad 2, dar ne-am gândit să aveți și câteva surprize.

PlayBook de la BlackBerry se lansează pe 19 Aprilie, preţ: decent

Research in Motion încearcă, alături de Samsung şi alţi concurenţi de pe viitoarea piaţă de tablete, să ţină pasul cu Apple şi al său iPad 2. Tableta BlackBerry PlayBook este deja disponibilă pentru cei care vor să plătească în avans şi să o primească la o dată cât mai apropiată de data lansării oficiale: 19 Aprilie 2011.

Versiunile PlayBook, (despre care am mai vorbit în trecut) deja anunţate au memoria dimensionată la 16GB, 32GB şi 64GB cu preţuri corespunzătoare de 499, 599 şi 699 USD. Din punct de vedere tehnic tableta deţine o configuraţie comparabilă cu cea oferită de iPad 2: procesor dual-core, suport pentru playback la 1080p, un ecran de 7 inch şi câteva dotări unice care deocamdată sunt destul de greu de evaluat.

iPad2 disponibil în alte 25 de ţări, dar nu şi în România

La 2 săptămâni după lansarea din Statele Unite, Apple anunţă că iPad 2 va fi lansat vineri în magazinele din alte 25 de ţări: Australia, Austria, Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Mexic, Noua  Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, U.K.

Le-am aşezat în ordine alfabetică în această listă ca să fie clar: România nu se află printre cele mai importante 25 de ţări targetate de Apple ca pieţe semnificative de desfacere, deşi România are şi ea numărul ei de hardcore fans ai produselor Apple.

Oricum, observăm că iPad 2 poate fi cumpărat destul de uşor la o vizită în Austria, Cehia Italia sau chiar Ungaria, aşa că aşteptăm de la voi primele rapoarte cu privire la versiunea de iPad 2 pe care v-aţi decis să o cumpăraţi din ţările vecine.

Din comunicatul de presă al celor de la Apple mai aflăm că iPad 2 va fi disponibil din Aprilie şi în Hong-Kong, Corea, Singapore şi alte câteva ţări din Aprilie, dar probabil că România se află în categoria „many more countries arround the globe” unde iPad 2 va ajunge în lunile ce vor urma acestei lansări.

Jailbreak pentru iPad 2 de la Apple

Comex, faimosul developer şi hacked de iPhone-uri, care a creat în trecut jailbreak-uri pentru utilizatorii diverselor versiuni de iOS ca Spirit şi JailbreakMe,  a reuşit deja să rezolve şi problema iPad 2.

@chpwn: by @comex: http://t.co/osP6lz

@comex: would’ve had it yesterday if I didn’t have to spend 1.5 days looking for a replacement exploit (which came from a most unexpected place…)

@iphone_dev: Congrats to @comex for jailbreaking yet another brand new device (iPad2) while 2500 miles away from it!

În imaginea ataşată se vede clar un iPad 2 jailbroken şi care rulează Cydia. Nu există încă o estimare clară asupra momentului în care acest jailbreak va fi disponibil public, dar când e gata vă vom anunţa.

 

iPad 2 primeşte review-uri înainte de lansare

Nu suntem primii cu această idee, dar ne-am gândit totuşi să identificăm şi să vă adunăm la un loc toate opiniile care au apărut despre iPad 2 (despre care am mai vorbit şi noi înainte) înainte de lansarea acestuia, programată în mai puţin de 24 de ore.

David Pogue, de la New York Times pare impresionat până la lacrimi, pune accentul pe cerinţele pe care le ai de la un device pe care până la urmă îl ţii într-adevăr în mână şi îţi doreşti să fie subţire, uşor, rapid şi uşor de utilizat. „Nu e vorba de un televizor sau de un monitor, unde nu contează prea mult cât de gros este acesta”, spune el, punând accentul pe cât de subţire e iPad 2.

John Topolsky de la Engadget se leagă de camera foto a device-ului şi subliniză că, pe scurt, camera de la iPad 2 e slabă, şi asta nu comparativ cu un aparat foto dedicat ci chiar şi cu un iPod sau cu un smartphone oarecare. Trebuie să remarcăm că dacă e într-adevăr mai slabă

ca o cameră de pe un Nokia din generaţia Exx, atunci camera e într-adevăr una foarte slabă. Dar nu-ţi iei iPad 2 pentru camera foto, deci s-ar putea să poţi trece peste acest aspect dacă tot restul te mulţumeşte pe deplin.

Vincent Nguyen de la SlashGear a rulat nişte teste de viteză. Concluziile pe scurt: mai bine ca un iPad, de 2 ori mai bine ca un iPhone 4, suficient de bine cât să nu te preocupe aspectul vitezei, mai ales că nici iPad 1 nu era o tabletă tocmai lentă.

Peter Ha de la The Daily e impresionat de faptul că la puterea pe care o are, iPad 2 e destul de prietenos cu bateria şi rezistă destul de mult. Asta se poate dovedi foarte util atunci când plănuieşti un drum către Mexic şi ai de aşteptat ore întregi în aeroport sau chiar prin avioane.

Edward Baig de la USA Today ne aduce aminte că iStuff are o selecţie foarte vastă de aplicaţii disponibile, cu peste 350.000 de titluri, din care peste 65.000 au fost optimizate pentru iPad-uri. Apple a anunţat că cele două aplicaţii create special pentru iPad, una pentru amatorii de muzică şi alta pentru cei care vor să editeze materiale video, vor primi o versiune optimizată pentru iPad 2.

MG Siegler, de la TechCrunch, răspunde la întrebarea decisivă: să dai banii pe iPad 2 sau să nu-i dai? Pe scurt, dacă ai deja un iPad, trebuie să te întrebi foarte clar dacă ai într-adevăr bani de dat pe o îmbunătăţire a hardware-ului, pe câteva facilităţi noi nedecisive şi pe o copertă inteligentă plus nişte software nou. Dacă nu ai încă un iPad probabil decizia este mult mai uşoară.

Walt Mossberg de la Wall Street Journal a atras atenţia asupra câtorva aspecte negative ale acestui gardget. Camera foto este slabă, deşi cei de la Apple pretind că de fapt e gândită pentru video, nu fotografie. În ce priveşte bateria, el nu e la fel de încântat ca alţii. După un test în care a rulat non-stop filme cu luminozitatea la 75% dar şi cu modulele wireless şi celular pornite, el a reuşit să obţină 10 ore şi câteva minute, un pic peste ceea ce pretinde Apple că e nivelul de baterie garanta. Chiar şi aşa, nouă ni se par suficiente cele 10 ore, comparativ cu cele 2-3 ore pe care le poţi stoarce în aceleaşi condiţii de la un HP sau alt laptop considerat bun. El e totuşi dezamăgit de faptul că primul model de iPad a reuşti să treacă de 11 ore în aceleaşi condiţii de testare.

Despre Mark Spoonauer de la Laptop Magazine, unde avem şi un preţ pentru versiunea vândută de Verizon Wireless, $829 USD, nu se poate spune că face un review adevărat, dar acolo puteţi vedea mai multe detalii tehnice despre iPad 2.

E de reţinut că iPad 2 va ajunge în magazine pe 11 Martie dar probabil nu vom vedea un iPad 2 în România, cel puţin nu în magazine, cel puţin pentru încă 3-4 săptămâni, dacă nu cumva mult mai mult.

iPad2, un plus pentru fani, nu destul pentru business

Unul din cele mai fierbinţi subiecte ale momentului în industria gadget-urilor este desigur iPad2, care deşi încă nu e disponibil în magazine, fiind programat pentru 11 martie, a stârnit multe discuţii cu privire la valoarea pe care o aduc modificările faţă de prima versiune. Cam toată lumea e de acord că iPad 2 va atrage mulţi clienţi care anetior s-ar fi îndreptat către competitori cum ar fi Motorola Xoom, dar aici se încadrează în principal consumatorii „casnici”.

În ce priveşte zona de business, se pare că la acest nivel aşteptarea va trebui să continue, fiindca Apple iPad2 nu nive cu aproape nimic nou care să convingă companiile să adopte platforma în activităţi profesionale la nivelul unei afaceri, decât ca gadget mai degrabă decât ca unealtă performantă de lucru.

Ariile în care companiile aşteptau îmbunătăţiri erau pe zona de securitate şi de uşurinţă în administrare, fiindcă orice nouă tehnologie trebuie să se integreze cât mai bine în peisajul tehnologic al unei organizaţii fără să fie nevoie ca organizaţia să se adapteze la noua tehnologie, ci mai degrabă tehnica de calcul trebuie să vină pregătită pentru a fi integrată cât mai lin în infrastructura IT a oricărei organizaţii.

Apple a acordat totuşi o atenţie sporită integrării de business, prin includerea în iOS a unor facilităţi care cresc aderenţa lui iPad la un context de business, incluzând wireless printing şi o securitate îmbunătăţită. În plus pe lângă tabletele bazate pe Android, iPad-ul are o competiţie suplimentară în acest domeniu de la tableta PlayBook de la Research In Motion (producătorul binecunoscutului BlackBerry), programată şi ea pentru lansare în curând, ca şi de la gadgeturile  bazate pe webOS de la HP care sunt programate de asemenea pentru acest an.

Trebuie să ţinem cont totuşi că Apple a declarat că nu-şi propune să creeze cu iPad o tabletă pentru business, deşi afirmaţia s-ar putea să se refere mai degrabă la faptul că iOS mai degrabă nu e prea pregătit pentru business decât la faptul că Apple nu-şi doreşte deloc să atace acest segment.