iPad 2 primeşte review-uri înainte de lansare

Nu suntem primii cu această idee, dar ne-am gândit totuşi să identificăm şi să vă adunăm la un loc toate opiniile care au apărut despre iPad 2 (despre care am mai vorbit şi noi înainte) înainte de lansarea acestuia, programată în mai puţin de 24 de ore.

David Pogue, de la New York Times pare impresionat până la lacrimi, pune accentul pe cerinţele pe care le ai de la un device pe care până la urmă îl ţii într-adevăr în mână şi îţi doreşti să fie subţire, uşor, rapid şi uşor de utilizat. „Nu e vorba de un televizor sau de un monitor, unde nu contează prea mult cât de gros este acesta”, spune el, punând accentul pe cât de subţire e iPad 2.

John Topolsky de la Engadget se leagă de camera foto a device-ului şi subliniză că, pe scurt, camera de la iPad 2 e slabă, şi asta nu comparativ cu un aparat foto dedicat ci chiar şi cu un iPod sau cu un smartphone oarecare. Trebuie să remarcăm că dacă e într-adevăr mai slabă

ca o cameră de pe un Nokia din generaţia Exx, atunci camera e într-adevăr una foarte slabă. Dar nu-ţi iei iPad 2 pentru camera foto, deci s-ar putea să poţi trece peste acest aspect dacă tot restul te mulţumeşte pe deplin.

Vincent Nguyen de la SlashGear a rulat nişte teste de viteză. Concluziile pe scurt: mai bine ca un iPad, de 2 ori mai bine ca un iPhone 4, suficient de bine cât să nu te preocupe aspectul vitezei, mai ales că nici iPad 1 nu era o tabletă tocmai lentă.

Peter Ha de la The Daily e impresionat de faptul că la puterea pe care o are, iPad 2 e destul de prietenos cu bateria şi rezistă destul de mult. Asta se poate dovedi foarte util atunci când plănuieşti un drum către Mexic şi ai de aşteptat ore întregi în aeroport sau chiar prin avioane.

Edward Baig de la USA Today ne aduce aminte că iStuff are o selecţie foarte vastă de aplicaţii disponibile, cu peste 350.000 de titluri, din care peste 65.000 au fost optimizate pentru iPad-uri. Apple a anunţat că cele două aplicaţii create special pentru iPad, una pentru amatorii de muzică şi alta pentru cei care vor să editeze materiale video, vor primi o versiune optimizată pentru iPad 2.

MG Siegler, de la TechCrunch, răspunde la întrebarea decisivă: să dai banii pe iPad 2 sau să nu-i dai? Pe scurt, dacă ai deja un iPad, trebuie să te întrebi foarte clar dacă ai într-adevăr bani de dat pe o îmbunătăţire a hardware-ului, pe câteva facilităţi noi nedecisive şi pe o copertă inteligentă plus nişte software nou. Dacă nu ai încă un iPad probabil decizia este mult mai uşoară.

Walt Mossberg de la Wall Street Journal a atras atenţia asupra câtorva aspecte negative ale acestui gardget. Camera foto este slabă, deşi cei de la Apple pretind că de fapt e gândită pentru video, nu fotografie. În ce priveşte bateria, el nu e la fel de încântat ca alţii. După un test în care a rulat non-stop filme cu luminozitatea la 75% dar şi cu modulele wireless şi celular pornite, el a reuşit să obţină 10 ore şi câteva minute, un pic peste ceea ce pretinde Apple că e nivelul de baterie garanta. Chiar şi aşa, nouă ni se par suficiente cele 10 ore, comparativ cu cele 2-3 ore pe care le poţi stoarce în aceleaşi condiţii de la un HP sau alt laptop considerat bun. El e totuşi dezamăgit de faptul că primul model de iPad a reuşti să treacă de 11 ore în aceleaşi condiţii de testare.

Despre Mark Spoonauer de la Laptop Magazine, unde avem şi un preţ pentru versiunea vândută de Verizon Wireless, $829 USD, nu se poate spune că face un review adevărat, dar acolo puteţi vedea mai multe detalii tehnice despre iPad 2.

E de reţinut că iPad 2 va ajunge în magazine pe 11 Martie dar probabil nu vom vedea un iPad 2 în România, cel puţin nu în magazine, cel puţin pentru încă 3-4 săptămâni, dacă nu cumva mult mai mult. 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.