Articole

Darkest Dungeon

Darkest Dungeon nu iarta. Let me say it again: Darkest Dungeon nu iarta. Un RNG turn-based care vine de pe kickstarter, DD este frustrant, greu cu niste mecanici complicate. De-asta mi-a placut extraordinar de mult.

Desi am jucat 28 de ore, am senzatia ca sunt in continuare un mare noob. Jocul te lasa sa recrutezi un roster de 9 eroi care au diferite clase: tank, dps, healer si stress healers. Din roster-ul acesta vei selecta 4 eroi pentru fiecare misiune care vor parcurge diferite dungeon-uri, unele grele altele neiertatoare. O mecanica unica (cel putin din cate stiu eu), este introducerea unui stat de stres.

Asta face ca majoritatea eroilor sa fie inutilizabili dupa fiecare dungeon run. Nivelul de stres creste, si trebuie sa-ti trimiti eroii sa bea, sa se roage sau sa se bucure de placerile carne oferite in oras. Fiecare personaj in parte este unic, si sistemul general de stat-uri functioneaza foarte bine. Unicititate personajelor te va face sa te atasezi de ele si jocul va fi nemilos cand ti le va lua. Don’t we all love permadeath?

Dupa cum ziceam, desi sunt noob am gasit cateva combinatii bune pe care le folosesc si am reusit sa fac mici progrese. Am fost tentat sa ma uit la tips & tricks, dar chinurile prin care treci si fericirea pe care o ai cand reusesti sa clearuiesti un boss greu fac parte din farmecul jocului.

Original, greu, unic.

Dark Souls III Review

Da! Felicitari FromSoftware! Toata lumea se astepta sa fie un mega-hit Dark Souls III ceea ce ma facea sa cred ca nu va reusi sa se ridice la nivelul hype-ului pe care jocul l-a creat in jurul sau.
Iata ca a reusit, poate chiar l-a depasit, iar daca cineva (eu!) credea ca nu va fi unul dintre jocurile de referinta de anul acesta, s-a inselat. Dark Souls 3 este al treilea (te asteptai?) joc din seria Dark Souls, dar al patrulea din seria Souls.

Dark Souls 3 Screen Shot

Enter the Darkness

Noi am avut norocul sa primim un CD key de la prietenii nostri de la Kinguin.net inca din ziua lansarii, iar sincer sa fiu, nu am avut timp sa scriu pana acum. Pentru ca m-am jucat! Mai bine zis, am murit! Si am murit, si am murit… pana cand am inteles ca poate nu charge-ul e cea mai buna solutie pentru al dobori pe Iudex Grundyr. Poate ca solutia este sa fac multe cercuri in jurul lui, sa il pot ataca din spate…poate… Poate pentru Vordt e mai bine sa stau aproape, in melee, si sa nu-l las sa faca charge…poate… ideea e ca vei muri de multe ori, pentru ca nu ai avut abordarea corecta. La un moment dat vei invata mecanicile diferitelor tipuri de caractere si vei stii la ce sa te astepti. Si tot vei muri, pentru ca asta face Dark Souls 3 frumos. Un inamic pe care l-ai mai distrus de 10 ori, va aborda o tehnica noua a 11a oara sau va specula o greseala (erai cu spatele, nu te-ai ferit in directia potrivita, etc.) Ideea este ca vei simti faptul ca skill-ul tau creste odata cu cel al caracterului, iar zone care ti se pareau imposibile la inceput, acum ti se par relativ usoare. Dar, stai linistit! Tot vei muri! Pentru DS3 surprinde frumos. Frustrant dar frumos.

DarkSouls III in game play

Rege pe …. casa

Grafica este impecabila! Arata bine filmulete de pe youtube, dar cand am rulat jocul pe rig-ul nostru hardcore, cu totul pe Max era incredibil. Texturi, reflexii, culori, umbre, rendering, totul! Exceptional. Sa nu credeti ca am primit CD key-ul pentru a ridica in slavi jocul asta. Imi si doream si aveam in cap cand am pornit jocul: sa fac un review amuzant in care voi rade de esecul DS3. Voiam sa rad de resursele investite vs produsul final ca de un Iphone 5s. Din pacate, nu se poate… jocul chiar e bun iar asta dupa doar ~10ore de jucat. Ce ar mai fi de zis? Initial am incercat sa joc pe tastatura + mouse si experienta a fost nasoala. Nu doar jocul, ci si meniul mi s-a parut complicat de navigat fara controller. Toate instructiunile sunt cu XABY (XBOX controller) si uneori nu stii daca sa apesi click sau enter sau wtf… Anyway, sfatul este sa nu incercati fara un controller. Este evident ca si developerii incurajeaza asta. Ah, nu ti-am zis de sfarsit… Nu am ajuns pana acolo, dar internetul zice ca sunt mai mult sfarsituri posibile, care reflecta singuratatea (ce o fi mai insemnand si asta)…

Per total, i-am dat 5 stelute. As fi dat 4.5 pentru consumul de resurse exagerat, in special in boss fights.

Poti comanda de la kinguin cd-key-ul. Ei se lauda ca livreaza instant iar pretul este cel mai mic de pe piata in momentul acesta. Get your DS3!

The Dream Machine – o aventura originala

the dream machine 3

In urma cu 6 ani, Anders Gustafsson si Erik Zaring au decis sa-si uneasca fortel pentru o idee pe cat de noua pe atat de ciudata: un joc construit cu materiale reale si animatie stop motion. Jocul se numeste „The Dream Machine” iar in 2011 a fost lansat primul sau episod. Al cincilea episod a fost lansat la mijlocul lunii Noiembrie, 6 ani mai tarziu.

„Abia imi pot aduce aminte de viata inainte de The Dream Machine”, spune Zaring. „M-am mutat de 4 ori si am crescut 2 copii in aceasta perioada. Cand vom termina intreg proiectul, voi simti o mare usurare dar si o nostalgie teribila.”

Jocul prezinta povestea unui cuplu tanar care se muta intr-un apartament nou. Totul ok pana cand o intamplare ciudata are loc si jucatorul descopera o masinarie imensa, un device care permite explorarea visurilor oamenilor si a subconstientului lor.

the dream machine behind

Gameplay-ul este simplu, in stilul clasic adventure, dar nu acesta este punctul principal al jocului. Stilul vizual este cel care diferentiaza „The Dream Machine” de orice alt joc adventure: designerii au folosit totul de la carton pana la clei si broccoli si cafea pentru a construi caracterele si scenele.

Dupa o munca indelungata, experienta TDM se apropie de final, episodul 6 urmand sa incheie saga The Dream Machine. Jocul poate fi jucat chiar din broswer, dupa ce va creati un cont, si toate cele 5 episoade sunt disponibil aici.

 

 

 

 

Gameplay Total pentru No Man’s Sky : 5 miliarde de ani.

Știm ca universul No Man’s Sky este cu adevărat masiv, datorită lumilor sale generate procedural. Chiar dacă dezvoltatorul Hello Games ar putea dezvalui numărul exact de lumi pe care jucătorii le pot vizita, ar fi incomprehensibil de mare. Totusi, acestia pot oferi o estimare legat de timpul necesar pentru a vizita fiecare planetă în joc: cinci miliarde de ani.

Această cifră a fost împărtășită cu IGN de Sean Murray (Hello Games). Este o perioada extraordinar de indelungata, dar ceea ce este cu adevarat impresionant este ca pentru a ajunge la totalul de 5 miliarde de ani, jucatorul ar petrece DOAR 1 secunda pe fiecare planeta. Do the math: 1 minut petrecut pe fiecare planeta ar insemna ca un om ar avea nevoie de 300 miliarde de ani pentru a explora toate planetele din joc. Ceea ce prezinta jocul până acum sugerează ca vei avea nevoie de mult mai mult de un minut, să nu mai vorbim o secundă, pentru a explora pe deplin orice lume, deci este evident ca nici un jucator nu va putea vizita intreg universul. De asemenea, Murray a lansat un teaser: „Vom avea ceva foarte mare de prezentat in curand.”

Jocul open-world a fost dezvaluit anul trecut in Decembrie si ne asteptam sa-l vedem pe rafturi la sfarsitul lui 2015 pe PS4, urmand a fi lansat pe PC ulterior.

Noutăți software gratuit de la freecode, fost freshmeat

Astăzi o să vă prezint câteva progrămele interesante, cât mai variate cu putință, lansate săptămâna aceasta prin intermediul freecode.net.

  1. NolaPro 5.0.9248 este un pachet de contabilitate bazat pe cloud care iti ofera cam toate modulele de care ai nevoie pentru a putea rola contabilitatea unei companii, de la firme mici până la gestiuni medii și complicate.
  2. Kigo Video Converter Pro for Mac 6.0.0 este un convertor video pentru Mac care știe destul de multe: DVD Ripping, Creare DVD, Video conversie si descarcare de video de pe diverse servicii online
  3. Electric 9.03 este un program pentru design de circuite electronice, care se adresează unei nișe specifice, dar care se poate dovedi foarte util electroniștilor
  4. Conquests 1.2 este o clonă a celebrului Civilization, si nu cred ca e nevoie sa va spun mai multe. Jocul e matur, drăguț, turn-based multi-player, merită încercat.
  5. Vendetta Online 1.8.228 este un MMORPG pe care îl puteți juca destul de mult timp pe un cont demo și vă asigur că vă va plăcea. Jocul este jucabil pe Windows, Linux, Mac și mai nou și pe Android, inclusiv pe telefoane cu ecran relativ mare.

OpenSource de calitate pentru Windows

În pregătirile pentru Software Freedom Day a fost lansată recent versiunea 12.09 pentru OpenDisc, o compilație de programe opensource gratuite pentru Microsoft Windows.

Versiunea curentă cuprinde 27 de actualizări de versiune, printre care numeroase utilitare pe care vă doriți să le aveți la îndemână, dar și jocuri gratuite pentru windows: Audacity 2.0.2, Blender 2.63a, ClamWin 0.97.5, Dia 0.97.2-2, DjVuLibre 3.5.25+4.9, Firefox 15.0, Freeciv 2.3.2, GanttProject 2.5.5, GIMP 2.8.2, GnuCash 2.4.11, HTTrack3.46.1, Maxima 5.28.0-2, Miro 5.0.2, LibreOffice 3.6.1, Pidgin 2.10.6, PokerTH 0.9.5, RSSOwl 2.1.4, Scribus 1.4.1, SeaMonkey 2.12, Sokoban YASC 1.577, Songbird 2.0.0,Stellarium 0.11.4, SumatraPDF 2.1.1, Thunderbird 15.0, TightVNC 2.5.2, TuxMath 2.0.3, VLC 2.0.3, Battle for Wesnoth 1.10.4

Printre utilitarele pe care noi le folosim cu succes aș menționa: Audacity, Firefox, GIMP, HTTrack, Miro, Pdigin, Scribus, SeaMonkey, SumatraPDF, TightVNC și VLC. Ne-am jucat și cu Freeciv, un joc super interesant care sigur vă e cunoscut.

Pentru oricare din aceste programe e suficient să accesați site-ul și să descărcați gratuit pachetul, sau le puteți căuta pe net și descărca individual pe cele de care aveți nevoie.

Aplicații Android recomandate – azi, end of summer sale pe Google Play

Pentru că tot mai mulți deținem un telefon cu Android, voi începe să public mai multe articole despre aplicațiile disponibile pentru Android și descoperirile pe care le facem în acest domeniu.

Azi vă oferim un link către pagina de pe Google Play unde veți găsi mai multe aplicații incluse în promoția de sfârșit de vară de la Android Market.

Pot să vă spun aplicațiile pe care le-am cumpărat eu:

  • Spirits – un joc foarte bine realizat și care e suficient de captivant dar nu obsesiv. Cei care au jucat cândva Lemmings îl vor recunoaște instantaneu.
  • Vignette – o aplicație Android care poate înlocui aplicația standard de captură foto. Nu e ceva extraordinare, dar la 3.88 Ron nu trebuie pierdută.
  • Business Calendar – un program care poate înlocui calendarul Android integrat, dar pe care n-am apucat încă să îl explorez în adâncime
  • Zen Bound 2 – un alt joc Android care pune în evidență capacitățile pentru grafică 3D ale telefonului, un joc relaxant care nu trebuie jucat în grabă

Am mai cumpărat alte câteva aplicații, dar din diferite motive le-am returnat în intervalul de grație de 15 minute. Iată și care au fost:

  • SwiftKey 3 Keyboard – o tastatură alternativă care cică ar fi foarte bună, dar la care nu am reușit să trec de pasul 2 din configurare, nici pentru demo nici pentru aplicația plătită.
  • Star Chart – o aplicație similară Google Sky, dar care nu aduce mare lucru în plus și care se mișca destul de greu pe ICS.
  • iBlast Moki 2 – un joculeț care aduce destul de bine cu Angry Birds, dar e un pic mai complex și necesită un pic mai multă strategie. Nu sunt fan Angry Birds, dar iBM 2 mi-a plăcut. Dintr-un motiv oarecare am avut transaction denied și se pare că nu-l mai am.

Mai sunt și alte aplicații care sunt oferite cu discount, le puteți găsi făcând un search pe Google Play cu „End of summer sale” sau chiar „summer sale”.

Dacă ați mai instalat și alte aplicații interesante aștept păreri.

 

Jocuri pentru iPad la reducere de la Electronic Arts

Dacă sunteți posesori de iPad, s-ar putea să vă intereseze promoția curentă de la Electronic Arts, în cadrul căreia puteți între catalogul de jocuri al EA la super reduceri. Sunt multe jocuri pentru care prețurile sună chiar interesant, noi am remarcat: Need for Speed: Hot Pursuit, SimCity Deluxe, Command & Conquer Red Alert și Mirror’s Edge la doar 2.99$.

Dead Island lansat pe Steam cu buguri ca bonus

Dead Island, un titlu destul de aşteptat (despre care am mai scris şi noi) de jucători de pe toate continentele şi care a fost livrat de curând prin platforma Steam, a venit cu o surpriză foarte neplăcută. În loc să se lupte cu zombi, jucătorii din america de nord s-au luptat cu erori, crash-uri şi bug-uri. Nu mică le-a fost surpriza când cei mai pricepuţi dintre ei au verificat versiunea jocului şi au constatat că de fapt se joacă pe o versiune preliminară de dezvoltare, şi nu pe cea finală pe care jucau clienţii din restul lumii.

Evindent, Techland, producătorul jocului, a remediat problema destul de repede şi a promis chiar nişte recompense pentru neplăcerile provocate. Mai mult, cei care au jucat pe versunea intermediară vor avea opţiunea să continue de unde s-au oprit sau să reia jocul de la capăt.

Site-urile care publică recenzii pentru jocuri au oferit acestui titlu scoruri care variază între 3 şi 8, dar fiindcă noi nu am avut încă ocazia să îl jucăm nu vă putem sugera decât să vedeţi singuri despre ce e vorba şi să ne spuneţi şi nouă dacă merită banii.

Jocuri Gratuite: Kerbal Space Program

Kerbal Space Program de la Squad Games, este un joculeţ gratuit lansat de curând dar care a primit o muţime de actualizări de la lansare şi până acum, aşa că şansele să aveţi o experienţă interesantă cu acest joc sunt destul de mari.

Kerbal Space Program este un simulator de lansator de rachete, în care concepeţi o rachetă orbitală cu toţi parametrii asociaţi după care o lansaţi în orbită. Evident, în funcţie de cât de bine vă descurcaţi, racheta va ajunge sau nu pe orbită. Există posibilitatea ca rachet să rămână fără combustibil, sau ca design-ul pe care l-aţi gândit să nu fie suficient de bun, astfel încât racheta poate exploda în atomosferă.  Lucrurile nu sunt foarte simple, fiindcă aveţi 3 micuţi astronauţi într-un colţ al ecranului, pe care îi aveţi la bord, deci e bine să vă gândiţi foarte bine dacă racheta e ok, altfel cei 3 ar putea deveni praf cosmic sau nici măcar.

Jocul este în continuare dezvoltat susţinut de cei de la Squad Games, deci chiar dacă deocamdată poate părea un pic simpluţ, noi i-am acordat nota 7.5 pentru strădanie. Vi-l recomandăm să îl descărcaţi şi să-l testaţi singuri, fiind vorba de un joc gratuit.

World of Goo pentru iPhone

Ne-a fost greu să ne decidem dacă publicăm acest mic material la categoria iPhone sau la categoria Jocuri, dar am cedat şi le-am bifat pe amândouă. Fiindcă World of Goo e un joc care a fost lansat acum ceva ani pe PC dar care merită remarcat din nou, mai ales că atunci când l-am jucat ne-am oprit brusc, ocupaţi cu alte probleme, şi n-am reuşit să ne satisfacem pofta pe de-a întregul.

Nu vom intra în detalii, vom menţiona doar că e vorba de acelaşi joc relansat acum pe platforma iOS, ceea ce înseamnă că ar putea fi jucabil atât pe Mac-uri cât şi pe iPad sau iPhone. Merge chiar şi pe un iPod Touch din generaţia a treia sau mai nou, dar trebuie să fie descărcat printr-o conexiune de bandă largă.

Jocul are un scor de 96 din 100 în clasamentul mondial pe care noi îl folosim ca referinţă, şi chiar şi noi considerăm că scorul este perfect justificat.

Mai merită menţionat că îl puteţi descărca şi juca gratuit pentru o perioadă, deci nu aveţi niciun motiv să treceţi peste acest weekend fără să-l fi testat măcar.

Jocul se remarcă prin originalitate, fluiditate, interactivitate, mister, diversitate, dinamism şi încă o dată originalitate.

Pentru cei care vor descărca aplicaţia de pe AppStore, iată şi preţurile

– Versiunea iPhone NON HD 0,79€

– Versiunea iPhone HD 3,99€

– Versiunea iPad 3,99€