Articole

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Vendetta Online vine cu noutăți pe frontul MMORPG Android

I-am scăpat din mână doar câteva săptămâni pe cei de la Guild Software, producătorul jocului MMORPG Vendetta Online, dar în această perioadă au apărut câteva noutăți interesante în joc. Vă reamintim că Vendetta Online este printre primele jocuri de acest gen (MMORPG) care rulează pe toate platformele PC dar și pe Android. Mai mult de atât, jucătorii care se conectează pe Android se află în același univers cu jucătorii de pe PC, un lucru unic pe această platformă.

Trecem deci la noutăți. După ce Guild Software anunțase că singura configurație hardware suportată este pe cea cu chipset-uri Tegra, iată că ultima versiune (care necesită într-adevăr încărcarea jocului folosing un sideloader) începe să suporte și procesoare din familia Qualcomm Snapdragon. Știrea a apărut prima dată într-un anunț de presă al celor de la Qualcomm, dar în Iunie Guild Software a confirmat informația și a lansat între timp, pe 3 Iunie, primul sideloader care suportă direct chipseturile Snapdragon.

O altă știre importantă este că una din ghildele care activează în universul Vendetta Online a reușit să construiască prima navă de dimensiuni mari (capship în terminologia jocului) prin efortul propriu al acestei ghilde.

Dacă vreți să experimentați aceste noutăți cel mai simplu este să vă creați un cont gratuit pe site-ul oficial și să descărcați gratuit aplicația, pe Windows, Mac, Linux sau Android. Puteți juca 8 ore de joc efectiv fără să plătiți nimic.

Noi vă prezentăm câteva capturi din joc care conțin noua navă-capitală.

Procesoare Snapdragon dual şi quad pentru Windows8

Platformele ARM și x86 sunt confirmate ca valide pentru Windows 8, după mai multe luni de zvonuri și speculații. Acum Qualcomm a venit cu informații despre cum compania de procesoare plănuiește să susțină noul sistem de operare de la Microsoft.

Primul procesor despre care se discută este Snapdragon MSM8960, un dual-core care are integrat un modem 3G/LTE capabil de viteze de până la 2.5GHz, urmat la începutul lui 2012 de un alt procesor, quad-core de data aceasta, Snapdragon APQ8064.

Este de la sine înțeles că acele companii care furnizau tradițional procesoare pentru Windows vor continua să o facă, Texas Instruments și NVIDIA fiind printre cei care trebuie menționați, însă deocamdată aceștia nu au oferit încă nici măcar detaliile pe care le-a distribuit Qualcomm.

Puteți citi întreg comunicatul de presă pe pagina următoare.

Citește mai mult

Sharp Aquos SH-12C are camere 3D pe rezoluţie qHD

Şi rulează Gingerbread? Cam asta e întrebarea zilei pentru orice nou smartphone anunţat pentru perioada următoare. Oricum, LG Optimus 3D şi HTC EVO 3D, celelalte 2 telefoane de pe piaţă desemnate 3D, au primit un nou partener în domeniu.

Procesorul Qualcomm MSM8255 de 1.4GHz din interior va avea destul de mult de lucru cu cele 2 camere de 8 megapixeli fiecare, iar rezoluţia qHD (540×960) nu face altceva decât să ţină pasul cu ultimul model de la HTC, cu toate că ecranul de 4.2inch capabil de afişare 3D oferă o densitate mai mare a pixelilor şi mai puţin spaţiu efectiv pentru atingere.

Sistemul de operare va fi Android 2.3 cu câteva customizări specifice, iar pe partea de 3D telefonul se laudă cu înregistrare video la 720p.

Sharp a planificat lansarea pentru Japonia, pe 20 Mai 2011, în timp ce restul lumii poate să mai aştepte.

Tableta Android HTC Flyer în Europa şi US

Dacă cele mai multe dintre gadget-urile care apar pe piaţă sunt lansate întâi în US, cu HTC Flyer lucrurile stau invers: prima tabletă Android de la HTC va fi lansată pe 9 mai 2011 în Europa, urmând ca ceva mai târziu aceasta să fie disponibilă şi în Statele Unite. Desigur, preţul minim HTC Flyer pentru Europa este de 600 Euro în timp ce estimarea de preţ pentru US este de 500 USD. Diferenţa ar fi disponibilitatea 3G faţă de versiunea WiFi only, dar platforma este aceeaşi: procesor Qualcomm de 1.5Ghz, ecran de 7 inch 1024×600, HTC Sense UI 3.0 şi deocamdată doar Android 2.3 Gingerbread, dar producătorul promite că Android 3.0 Honeycomb va urma la scurt timp după lansare.

 

Un tablet PC sub 400$, Tableta Huawei Smakit S7

Chiar dacă are un nume cel puţin dubios, Smakit S7, această tabletă de la Huawei poate fi o alternativă interesantă la tablete mult mai scumpe şi cu specificaţii similare, cum este Samsung P1000. Huawei Smakit S7 vine cu un CPU Qualcomm sub un ecran touchscreen capacitiv de 7 inch. Dimensiunile sunt 209mm x 108mm x 15.5mm şi cântăreşte sub 500 grame. Conform producătorului, tableta poate rula Android 2.2 şi costă USD382$.

Tableta are un picior metalic de sprijin, şi poate fi folosită ca un mini-tv, facilitate susţinută de capacitatea de play video la 720p şi de cele 2 mini boxe incorporate.

Pe partea de conectivitate, S7 se laudă cu un slot pentru card SD şi un slot cu 30 pini.

Sub carcasă S7 vine cu o baterie Li-Ion de 2200mAh şi un slot de card USIM pentru conectivitate GSM, însă nu suportă decât cel mult standardul 2G.

 

 

Samsung I9100 Galaxy S II cu CPU dual-core la 1.2Ghz

De parcă Samsung I9100 Galaxy S II nu ar fi fost suficient de puternic cu chipset-ul Exynos pe care rulează un procesor dual-core Cortex-A9 şi procesorul grafic Mali 400, Samsung s-a decis că 1Ghz nu mai e suficient pentru nava amiral din oceanul Android, aşa că această mică bestie va avea un procesor de 1.2 Ghz, şi nu 1Ghz aşa cum se anunţase iniţial.

Ce nu poate fi estimat în acest moment este cum concurează acest nou procesor cu noul Qualcomm Snapdragon, care vine cu un procesor dual-core Scorpion. Însă cu siguranţă vom putea vedea testele comparative în câteva luni, când vom avea pe piaţă atât acest nou Galaxy S II cât şi HTC EVO 3D.