Articole

Motorola Xoom WiFi va fi disponibilă din Aprilie

Motorola a anunţat că noua tabletă Xoom HoneyComb va fi disponibilă de la începutul lui Aprilie în Canada la preţul de aproximativ 600 de dolari. Site-urile care permit deja pre-comandă pentru această tabletă anunţă data lansării ca fiind 7 Aprilie 2011. Motorola mai estimează că versiunea cu conexiune mobilă 3G va fi disponibilă undeva în jur de jumătatea lui 2011.

Tableta poate fi găsită pe site-urile Best-Buy, Future Shop şi Telus.

Flash 10.2 pe Android, în curând video playback 720p

Adobe lansează astăzi Flash 10.2 pe Android Market pentru device-uri care rulează pe Froyo, Gingerbread şi Honeycomb. Printre calităţi se află performanţă mai bună pentru Android 2.2 şi 2.3, utilizare mai eficientă a bateriei pentru Android 3.0 şi alte îmbunătăţiri minore, unele de securitate. Flash10.2 pare să ţină cont acum şi de disponibilitatea procesoarelor dual-core.

Deocamdată se pare că acest update nu va face posibilă rularea de clipuri youtube la 720p, dar se pare că pe un Motorola Xoom clipurile la 480p sunt relativ viabile, cu toate că pe Xoom există Tegra 2 care are decodare hardware destul de avansată. Adobe spune că deocamdată accelerarea hardware nu este activată dar că în curând va fi perfectutilizabilă. Aceeaşi situaţie şi în privinţa utilizării touch-screen-ului atunci când dai play unui clip, care acum funcţionează numai atunci când clipul rulează full-screen.

Dacă l-aţi încercat deja şi ne puteţi împărtăşi impresiile voastre aşteptăm comentarii.

Motorola Xoom Wi-Fi la vânzare din 27 Martie

motorola xoom 2

Motorola s-a decis să confirme zvonurile şi să anunţe oficial că noul Motorola Xoom cu Wi-Fi va fi disponibil în magazine la $599 USD începând cu 27 Martie 2011.  Anunţul vine la scurt timp după succesul relativ mare pe care l-a avut lansarea iPad 2, iar Motorola a decis să lucreze mai bine la capitolul disponibilitate aşa că această tabletă va fi disponibilă în multe reţele de vânzare, inclusiv Amazon, Best Buy, Costco, RadioShack, Staples şi Walmart.

Tableta de la Motorola bazată pe Android 3 – Honeycomb are o singură facilitate lipsă, posibilitatea de conectare 3G sau 4G pe care Xoom-ul original le avea, iar în rest avem practic de-a face cu aceaşi platformă hardware: microprocesor Tegra 2 de la NVIDIA de 1GHz, 1GB de RAM, 32GB storage, o cameră cu autofocus de 5 megapixeli, toate sub un display de 10.1 inch cu rezoluţie de 1280 x 800.  Cu toate acestea, lipsa conectivităţii mobile scade preţul tabletei cu câteva sute de dolari, deci pentru cei care pot să împartă conexiunea pe care o au deja pe telefonul mobil, sau care frecventează zone cu disponibilitate mare wi-fi, acesta e mai degrabă un avantaj decât o problemă.

Ne bucurăm să vedem o rezoluţie atât de mare la această tabletă, mai ales că unul din jocurile noastre preferate, Vendetta-Online, este deja disponibil pe Android Market dar avea nevoie de o tableta Android cu o rezoluţie minimă de 600 de pixeli pentru a fi cu adevărat jucabil. Evident cu Xoom rezoluţia nu va mai fi un impediment.

Aşteptăm părerile voastre despre concurenţa tabletelor şi vrem să ştim ce v-a convins să cumpăraţi o tabletă sau alta.

În continuare puteţi accesa comunicatul de presă în limba engleză al celor de la Motorola.

Citește mai mult

iPad2, un plus pentru fani, nu destul pentru business

Unul din cele mai fierbinţi subiecte ale momentului în industria gadget-urilor este desigur iPad2, care deşi încă nu e disponibil în magazine, fiind programat pentru 11 martie, a stârnit multe discuţii cu privire la valoarea pe care o aduc modificările faţă de prima versiune. Cam toată lumea e de acord că iPad 2 va atrage mulţi clienţi care anetior s-ar fi îndreptat către competitori cum ar fi Motorola Xoom, dar aici se încadrează în principal consumatorii „casnici”.

În ce priveşte zona de business, se pare că la acest nivel aşteptarea va trebui să continue, fiindca Apple iPad2 nu nive cu aproape nimic nou care să convingă companiile să adopte platforma în activităţi profesionale la nivelul unei afaceri, decât ca gadget mai degrabă decât ca unealtă performantă de lucru.

Ariile în care companiile aşteptau îmbunătăţiri erau pe zona de securitate şi de uşurinţă în administrare, fiindcă orice nouă tehnologie trebuie să se integreze cât mai bine în peisajul tehnologic al unei organizaţii fără să fie nevoie ca organizaţia să se adapteze la noua tehnologie, ci mai degrabă tehnica de calcul trebuie să vină pregătită pentru a fi integrată cât mai lin în infrastructura IT a oricărei organizaţii.

Apple a acordat totuşi o atenţie sporită integrării de business, prin includerea în iOS a unor facilităţi care cresc aderenţa lui iPad la un context de business, incluzând wireless printing şi o securitate îmbunătăţită. În plus pe lângă tabletele bazate pe Android, iPad-ul are o competiţie suplimentară în acest domeniu de la tableta PlayBook de la Research In Motion (producătorul binecunoscutului BlackBerry), programată şi ea pentru lansare în curând, ca şi de la gadgeturile  bazate pe webOS de la HP care sunt programate de asemenea pentru acest an.

Trebuie să ţinem cont totuşi că Apple a declarat că nu-şi propune să creeze cu iPad o tabletă pentru business, deşi afirmaţia s-ar putea să se refere mai degrabă la faptul că iOS mai degrabă nu e prea pregătit pentru business decât la faptul că Apple nu-şi doreşte deloc să atace acest segment.

Honeycomb e aici: Android 3.0 de la Google devine realitate

Google a avut un eveniment special pe 4 februarie 2011 pentru lansarea Android 3.0 cu numele de cod Honeycomb. Aceasta e cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru platforme mobile, de la google, şi introduce o interfaţă utilizator nouă pentru tablete, împreună cu mai multe opţiuni foarte convingătoare cum ar fi accelerare hardware de calitate, randare hardware şi suport pentru procesoare multicore.

Pentru a arăta noile facilităţi ale acestei versiuni ale sistemului de operare Android,  Google a folosit tableta Xoom, anunţată dar încă nelansată de Motorola, pe care o aşteptăm pe piaţă spre finalul acestei luni. Tableta Xoom de 10 inci a fost folosită pentru a prezenta interfaţa holografică unică propuse de Google pentru Honeycomb.

Mai multe informaţii găsiţi pe articolul detaliat de pe site-ul Arstehnica, unde este explicată în detaliu şi noua facilitate oferită de Android Market, care îţi permite ca atunci când cumperi o aplicaţie de Android, aplicaţie să fie instalată şi pe device-ul tău mobil.