Eliminarea lui Bin Laden şi noutăţile tehnologice

Fiindcă există câteva aspecte legate de tehnologie care înconjoară moartea lui Bin Laden, încercăm să facem o mică recapitulare cu evenimentele IT conexe acestui eveniment notabil.

1. Un user twitter a postat mai multe mesaje pe Twitter cu multe ore înaintea acţiunii efective care a dus la eliminarea lui Bin Laden, fără să ştie că informaţiile pe care le postează se referă la misiunea ultra- secretă desfăşurată pe parcursul unei zile întregi care a dus la neutralizarea acestuia. Detalii aici.

2. La câteva ore după moartea teroristului, pagina de Facebook intitulată „Bin Laden e mort” a căpătat proporţii virale. E interesant că pagina fusese făcută cu mult timp în urmă pentru a promova teoria că Bin Laden este de fapt mort de multă vreme şi că motivul pentru care el este declarat ca fiind încă activ ar fi de fapt parte dintr-o conspiraţie care să justifice lupta împotriva terorismului.

3. Google Maps a fost actualizat pentru a indica cu un pinpoint locaţia în care a fost depistat Bin Laden. E vorba de oraşul Abbottabad, situat la 75 mile nord de capitala Pakistanului, Islamabad. Puteţi accesa locaţia pentru a citi peste 200 de mesaje publicate acolo sub forma de recenzii. Pe acelaşi articol puteţi vedea o serie de poze din zona respectivă.

4. Tot pe Mashable se poate vedea un timeline cu informaţiile şi zvonurile apărute pe Twitter despre acest eveniment, cu mult înainte ca preşedintele Obama să anunţe oficial că teroristul a fost eliminat „în cadrul unei acţiuni bine planificate de Statele Unite”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.