Articole

Overwatch Review

Overwatch CoverAsa cum ne-au obisnuit, prietenii nostri de la Kinguin ne-au oferit un nou joc pe care sunte bucurosi sa vi-l prezentam astazi. Este vorba de noul first-person multi player shooter de la Blizzard: Overwatch. Jocul este disponibil pe PlayStation 4, Xbox One si PC si nu este cross-platform, pentru ca stim cu totii – jucatorii de PC ar distruge tot. Nu glumesc, uite ce declara Jeffrey Kaplan (Director Overwatch) pentru Gamereactor: „That’s a no-go for us. The reason is that we think there’s an unfair advantage because of the type of game that it is. Mouse and keyboard gives a much higher precision, the return rate is much higher, so we just think it’d be unfair to pit those players against each other…”

Overwatch-Gameplay-Footage-from-PAX-East-2015-Looks-Really-Good-Video-475534-2

Atunci cand am intrat prima oara in Overwatch aveam aceeasi temere pe care o am in toate shooterele online: va fi plin de copii super-skilled, care nu-mi vor da nici macar o sansa si dupa ce ma voi frustra 4-5 meciuri, voi iesi pentru totdeauna din joc. Surpriza! La fel ca si MOBA-ul lui Blizzard, Heroes of the Storm, Overwatch este foarte bine balansat. Exista 21 de caractere momentan care se impart in 4 clase: Offense, Defense,Tank, Support. Caracterul pe care il alegi la inceputul jocului poate fi schimbat pe masura ce echipa ta avanseaza sau e nevoita sa se apere. Fiecare caracter e foarte complex si poate indeplini diverse roluri iar cele 4 clase despre care vorbeam sunt mai mult de orientare general a echipei: E nevoie de un tank sa intre in haos si sa preia din damage. Va trebui sa existe cineva care sa poata vindeca sau macar o clasa care isi poate buff-ui coechipierii. De aici incolo, factorii importanti devin game mode-ul, rolul echipei in scenariu, si toate detaliile care apar si se dezvolta pe parcursul jocului. Libertatea de a alege un caracter nou oricand creeaza un dinamism puternic si asta face ca fiecare meci Overwatch sa fie diferit.

In ceea ce priveste executia jocului, se ridica la standardele Blizzard. O grafica bogata ce aduce aminte de stilul Pixar, cu o saturatie a culorilor puternica face cu atat mai placut spulberarea inamicului. Sau a inamicilor. Jocul reuseste de fiecare data sa creeze niste setting-uri in care au loc cele mai sangeroase team-fighturi. La sfarsitul fiecarui meci toti jucatorii vad Play of the Game(reluarea cu cel mai savage moment al jocului), si atunci cand reusesti sa faci ravagii printre inamici te simti in plina glori. Mai ales cand am reusit sa iau Play of the Game apasanad haotic pe tastatura.

Nota mea e 4.5/5 pur subiectiv. I-as fi dat 5 dar nu cred ca ma voi juca atat de mult, mai degraba casual. De asemenea, din seria review-urilor de pana acum, Overwatch mi-a placut mai mult decat DOOM dar mai putin ca DS III.

Kinguin Logo

Poti comanda cd key-ul de pe kinguin.net. Este livrat instant un cd key pentru Steam, la un pret mai mic.

Recenzii Panasonic Lumix GH2, înregistrare video de calitate

Panasonic a venit recent cu o cameră foto-video mirrorless, Lumix GH2, iar din recenziile de până acum s-ar părea că ar trebui să o denumim mai degrabă cameră video-foto, fiindcă înregistrarea video, chiar şi la 1080p, în format AVCHD, adică full-HD la o compresie foarte bună care păstrează calitatea imaginii, pare să fie punctul forte al acestei camere, şi nu fotografia, unde imaginile sunt destul de slabe pentru o cameră care vine cu un senzor de 16 MegaPixeli şi un preţ de 900USD în US.

Dar fiindcă încă nu am pus mâna pe această cameră ne vom rezuma la aceste mici concluzii şi vă îndemnăm să citiţi recenziile specialiştilor. Am înşirat mai jos câteva dintre site-urile care au publicat deja câte un review pentru această cameră, cu link-uri directe către recenzii.

Read – Digital Photography Review
Read – Digital Camera Resource Page
Read – Photography Blog
Read – Let’s Go Digital
Read – Camera Labs

Aveţi în plan o astfel de cameră, sau poate o aveţi deja? Oricum, nu ezitaţi să ne împărtăşiţi impresiile voastre.

Recenzie Canon EOS 5D MkII (review)

EOS 5D MkII de la CANON e un DSLR cu Live View şi înregistrare de film, cu o rezoluţie de 21.1 megapixeli şi cu senzor full-frame. Aşadar, un aparat profesional la un preţ acceptabil pentru amatori. Performanţele şi specificaţiile sunt excelente, captura video este de foarte bună calitate, iar fotografiile sunt la standardulul cu care Canon ne-a obişnuit.

Am remarcat lipsa unui controler intern wireless, lipsa flash-ului integrat, sistemul de autofocus relativ demodat şi nu ne-ar fi deranjat dacă accesul la anumite funcţii ar fi fost ceva mai simplu şi mai direct.

În concluzie, acesta este aparatul pe care să vi-l cumpăraţi dacă bugetul vă permite şi dacă sunteţi pregătiţi pentru lumea exclusivistă a digitalelor full-frame.