Articole

1000 de BlackBerry PlayBook au fost rechemate

Nu e nicio surpriză că numeroase companii lansează produsele sărind etape, ca să nu piardă trenul şi să fie printre primii care prind un segment de piaţă. Este o surpriză totuşi atunci când un producător se grăbeşte atât de tare încât lansează un produs cu un defect software care nu numai că nu poate fi trecut cu vederea, dar, deşi ar fi un defect software, nu poate fi actualizat printr-un update de … software.

Ce am dedus noi din această poveste ar fi că:

  • ori RIM sunt foarte conştiincioşi şi preferă să recheme un produs chiar dacă acesta are doar un defect minor.
  • ori defectul descris este cu mult mai mare şi potenţial periculos şi RIM preferă să nu-l dezvăluie

Oricum ar fi, pentru tableta PlayBook de la producătorul BlackBerry-ului situaţia nu arată prea bine. Mai mult, RIM spune că majoritatea tabletelor afectate probabil nici nu au fost încă vândute către consumatorul final, dar noi ne întrebăm dacă ăsta e un lucru bun sau un lucru foarte-foarte rău.

BlackBerry PlayBook de vânzare la 500$

Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii logo-ului BB care ştiau noutăţile şi erau pregătiţi astăzi să pună mâna pe una din primele tablete BlackBerry scoase la vânzare. Conform calendarului, astăzi s-a lansat tableta dual-core cu un sistem de operare actualizat. Preţul pentru versiunea cu 16Gb capacitate de stocare este de 500USD, tableta fiind deocamdată disponibilă doar în Statele Unite şi Canada.

5 motive să iubiţi BlackBerry (NOT)

Ei bine, dacă nu vă e suficient sistemul de email care e genial şi tastatura mică dar eficientă de pe terminalele BlackBerry, CEO-ul RIM, producătorul BlackBerry, vă oferă câteva motive solide să „ţineţi” cu RIM:

  1. RIM face profit
  2. RIM este în creştere
  3. RIM a petrecut ultimii 4 ani devenind o companie globală
  4. RIM lucrează cu operatori mobili în 170 de ţări
  5. RIM are produse în aproape 30 de limbi

Nu e o glumă, sau nu e în întregime o glumă. Într-un acces de mânie, Co-CEO-ul RIM Mike Lazaridis s-a plâns în public pentru NYT. Vă redăm citatul în engleză, pentru conformitate:

„Why is it that people don’t appreciate our profits? Why is it that people don’t appreciate our growth? Why is it that people don’t appreciate the fact that we spent the last four years going global? Why is it that people don’t appreciate that we have 500 carriers in 170 countries with products in almost 30 languages?

Şeful de la RIM este probabil supărat că lucrurile nu mai merg la fel de bine ca anul trecut, când vânzările le-au depăşit la un moment dat pe cele ale Apple pe acest segment. Totuşi, având în vedere că produsele planificate pentru acest an de RIM, începând cu PlayBook, arată destul de bine, noi nu ne-am pierde complet speranţa chiar dacă nu suntem neapărat fani ai sistemelor BlackBerry.

O analiză Gartner arată că Android va domina piaţa în 2015

Previziunile dintr-o analiză Gartner foarte recentă sugerează faptul că până în 2015, Android va ajunge la o cotă de piaţă de aproape 50%, în timp ce Microsoft va acopa locul 2 cu doar 19%, iar iOS de la Apple (cu sistemul de operare pentru iPhone) ar veni al treilea, cu 17%. RIM cunoscut pentru BlackBerry, va trebui să se mulţumească cu 11% în timp ce Symbian-ul de la Nokia va fi practic dispărut, cu 0.1% care pare mai degrabă reziduale.

În 2011 Android-ul deja domină, cu o cotă de 38 de procente, dar cei de la Apple sunt încă pe locul 2, însă aşa cum spuneam, până în 2015 aşteptările sunt ca acest loc să fie preluat de Microsoft.

Un alt aspect menţionat în raport este că vânzările de SmartPhone-uri se vor dubla în 2012 faţă de 2010, deci probabil vă număraţi printre viitori (dacă nu deja actualii) posesori de SmartPhone.

PlayBook de la BlackBerry se lansează pe 19 Aprilie, preţ: decent

Research in Motion încearcă, alături de Samsung şi alţi concurenţi de pe viitoarea piaţă de tablete, să ţină pasul cu Apple şi al său iPad 2. Tableta BlackBerry PlayBook este deja disponibilă pentru cei care vor să plătească în avans şi să o primească la o dată cât mai apropiată de data lansării oficiale: 19 Aprilie 2011.

Versiunile PlayBook, (despre care am mai vorbit în trecut) deja anunţate au memoria dimensionată la 16GB, 32GB şi 64GB cu preţuri corespunzătoare de 499, 599 şi 699 USD. Din punct de vedere tehnic tableta deţine o configuraţie comparabilă cu cea oferită de iPad 2: procesor dual-core, suport pentru playback la 1080p, un ecran de 7 inch şi câteva dotări unice care deocamdată sunt destul de greu de evaluat.