The Dream Machine – o aventura originala

the dream machine 3

In urma cu 6 ani, Anders Gustafsson si Erik Zaring au decis sa-si uneasca fortel pentru o idee pe cat de noua pe atat de ciudata: un joc construit cu materiale reale si animatie stop motion. Jocul se numeste „The Dream Machine” iar in 2011 a fost lansat primul sau episod. Al cincilea episod a fost lansat la mijlocul lunii Noiembrie, 6 ani mai tarziu.

„Abia imi pot aduce aminte de viata inainte de The Dream Machine”, spune Zaring. „M-am mutat de 4 ori si am crescut 2 copii in aceasta perioada. Cand vom termina intreg proiectul, voi simti o mare usurare dar si o nostalgie teribila.”

Jocul prezinta povestea unui cuplu tanar care se muta intr-un apartament nou. Totul ok pana cand o intamplare ciudata are loc si jucatorul descopera o masinarie imensa, un device care permite explorarea visurilor oamenilor si a subconstientului lor.

the dream machine behind

Gameplay-ul este simplu, in stilul clasic adventure, dar nu acesta este punctul principal al jocului. Stilul vizual este cel care diferentiaza „The Dream Machine” de orice alt joc adventure: designerii au folosit totul de la carton pana la clei si broccoli si cafea pentru a construi caracterele si scenele.

Dupa o munca indelungata, experienta TDM se apropie de final, episodul 6 urmand sa incheie saga The Dream Machine. Jocul poate fi jucat chiar din broswer, dupa ce va creati un cont, si toate cele 5 episoade sunt disponibil aici.

 

 

 

1 răspunde
  1. David
    David says:

    Daca exista un lucru pe care il apreciez in general la oamenii care se ocupa de partea grafica a unui joc, acela este inventivitatea. Mi se pare foarte original sa vii cu ceva nou pe aceasta piata saturata, iar in final acest lucru face diferenta pe un segment intens explorat. Desi ideea jocului nu aduce in prim plan o actiune care se deosebeste prin ceva anume, pot sa spun ca impresia vizuala este inedita, tocmai pentru ca este o animatie stop motion. Apreciez munca depusa, iar cele sase episoade sunt cu siguranta un „must try” pentru un gammer pasionat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + thirteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.