Darkest Dungeon

Darkest Dungeon nu iarta. Let me say it again: Darkest Dungeon nu iarta. Un RNG turn-based care vine de pe kickstarter, DD este frustrant, greu cu niste mecanici complicate. De-asta mi-a placut extraordinar de mult.

Desi am jucat 28 de ore, am senzatia ca sunt in continuare un mare noob. Jocul te lasa sa recrutezi un roster de 9 eroi care au diferite clase: tank, dps, healer si stress healers. Din roster-ul acesta vei selecta 4 eroi pentru fiecare misiune care vor parcurge diferite dungeon-uri, unele grele altele neiertatoare. O mecanica unica (cel putin din cate stiu eu), este introducerea unui stat de stres.

Asta face ca majoritatea eroilor sa fie inutilizabili dupa fiecare dungeon run. Nivelul de stres creste, si trebuie sa-ti trimiti eroii sa bea, sa se roage sau sa se bucure de placerile carne oferite in oras. Fiecare personaj in parte este unic, si sistemul general de stat-uri functioneaza foarte bine. Unicititate personajelor te va face sa te atasezi de ele si jocul va fi nemilos cand ti le va lua. Don’t we all love permadeath?

Dupa cum ziceam, desi sunt noob am gasit cateva combinatii bune pe care le folosesc si am reusit sa fac mici progrese. Am fost tentat sa ma uit la tips & tricks, dar chinurile prin care treci si fericirea pe care o ai cand reusesti sa clearuiesti un boss greu fac parte din farmecul jocului.

Original, greu, unic.

Jocul Splatoon 2 – apreciat, dar nu cât trebuie

Pentru cei care încă nu au aflat, consola Nintendo Switch, lansată în acest an, este deja un mare hit pe piața mondială de console și jocuri de consolă.

Nintendo a reușit să lanseze consola la începutul anului împreună cu Zelda – Breath of the Wild, un joc excepțional pe care vi-l recomandăm cu căldură, mai ales că are șanse maxime să câștige premiul pentru Jocul Anului.

Dar să revin la Splatoon 2. Am jucat Splatoon 2 fiindcă am fost intrigat de rating-ul de vârstă 7ani+ pe care îl are jocul. Un shooter pe care îl poți juca la 7 ani? Ei bine da. Există împușcături, dar cu vopsea. Ce poate fi mai inofensiv de atât. Scopul nu este să-ți anihilezi adversarii (deși ajută!) ci să acoperi cât mai mult din suprafața de joc cu vopseaua echipei tale. Există mai multe suprafețe de luptă, care se schimbă o dată la 2 ore. Există mai multe moduri de joc, dar pentru început vă veți mulțumi probabil cu modul standard, eventual și cu vânătoarea de somoni care se activează cam o dată la 3 zile.

Sincer, mi-e greu să scriu altceva în acest mic articol decât Jucați-vă! Jucați-vă! E un joc super-tare, care merită zeci de ore de distracție.

E ceva ce nu mi-a plăcut? Ar putea fi, deși e doar un reproș despre ce ar fi putut să fie, nu neapărat despre ceva ce ar fi trebuit să fie. Mă refer la un mod multiplayer care să utilizeze o singură consolă. Practic nu te poți juca împreună cu familia sau prietenii decât dacă ai mai multe console. Având în vedere cât de mari sunt televizoarele acum, nu m-ar fi deranjat deloc un split-screen cu 4 jucători, iar în felul ăsta cu 2 console ai fi putut avea un meci complet de 4 la 4, fiecare echipă grupată la o consolă.

Și fiindcă nu vreau să fi trecut pe aici și să plecați fără un MEGA-tip, iată și un sfat extrem de util: în jocul clasic, modul în care se calculează suprafața vopsită ține cont și acordă un avantaj major zonelor de lângă tabăra inamică. Deci încercați pe final să vopsiți acolo cât mai mult.

Overwatch Review

Overwatch CoverAsa cum ne-au obisnuit, prietenii nostri de la Kinguin ne-au oferit un nou joc pe care sunte bucurosi sa vi-l prezentam astazi. Este vorba de noul first-person multi player shooter de la Blizzard: Overwatch. Jocul este disponibil pe PlayStation 4, Xbox One si PC si nu este cross-platform, pentru ca stim cu totii – jucatorii de PC ar distruge tot. Nu glumesc, uite ce declara Jeffrey Kaplan (Director Overwatch) pentru Gamereactor: „That’s a no-go for us. The reason is that we think there’s an unfair advantage because of the type of game that it is. Mouse and keyboard gives a much higher precision, the return rate is much higher, so we just think it’d be unfair to pit those players against each other…”

Overwatch-Gameplay-Footage-from-PAX-East-2015-Looks-Really-Good-Video-475534-2

Atunci cand am intrat prima oara in Overwatch aveam aceeasi temere pe care o am in toate shooterele online: va fi plin de copii super-skilled, care nu-mi vor da nici macar o sansa si dupa ce ma voi frustra 4-5 meciuri, voi iesi pentru totdeauna din joc. Surpriza! La fel ca si MOBA-ul lui Blizzard, Heroes of the Storm, Overwatch este foarte bine balansat. Exista 21 de caractere momentan care se impart in 4 clase: Offense, Defense,Tank, Support. Caracterul pe care il alegi la inceputul jocului poate fi schimbat pe masura ce echipa ta avanseaza sau e nevoita sa se apere. Fiecare caracter e foarte complex si poate indeplini diverse roluri iar cele 4 clase despre care vorbeam sunt mai mult de orientare general a echipei: E nevoie de un tank sa intre in haos si sa preia din damage. Va trebui sa existe cineva care sa poata vindeca sau macar o clasa care isi poate buff-ui coechipierii. De aici incolo, factorii importanti devin game mode-ul, rolul echipei in scenariu, si toate detaliile care apar si se dezvolta pe parcursul jocului. Libertatea de a alege un caracter nou oricand creeaza un dinamism puternic si asta face ca fiecare meci Overwatch sa fie diferit.

In ceea ce priveste executia jocului, se ridica la standardele Blizzard. O grafica bogata ce aduce aminte de stilul Pixar, cu o saturatie a culorilor puternica face cu atat mai placut spulberarea inamicului. Sau a inamicilor. Jocul reuseste de fiecare data sa creeze niste setting-uri in care au loc cele mai sangeroase team-fighturi. La sfarsitul fiecarui meci toti jucatorii vad Play of the Game(reluarea cu cel mai savage moment al jocului), si atunci cand reusesti sa faci ravagii printre inamici te simti in plina glori. Mai ales cand am reusit sa iau Play of the Game apasanad haotic pe tastatura.

Nota mea e 4.5/5 pur subiectiv. I-as fi dat 5 dar nu cred ca ma voi juca atat de mult, mai degraba casual. De asemenea, din seria review-urilor de pana acum, Overwatch mi-a placut mai mult decat DOOM dar mai putin ca DS III.

Kinguin Logo

Poti comanda cd key-ul de pe kinguin.net. Este livrat instant un cd key pentru Steam, la un pret mai mic.

DOOM Review

Doom game cover

TL;DR: Mi-a placut DOOM de cand eram mic. Eram sigur ca nu imi va placea noul DOOM. Supriza, imi place! Nu mi-as fi cumparat jocul, dar norocul a facut sa primim din nou un CD key from the good people over at Kinguin.net.  Imi place mult! Suntem in 2016 si ID Software a reusit imposibilul: A facut un joc modern, foarte bun, cu feel de old-school. Au pastrat spiritul jocului viu, fara sa sacrifice nimic, ba chiar au adaugat elemente RPG cu grija si le-au integrat excelent in noul joc.

OK, toata lumea se plange de multi-player: nu gasesti meciuri, e lag, sunt copii,se triseaza yata yata yata. Bine, hai sa vorbim de single-player: povestea nu e interesanta si nu e engaging si… si ce daca? E DOOM! Remember DOOM? Mai tii minte cand omorai monstrii cu drujba? Si radeai sadic? Acum e si mai misto: cand omori monstrii cu drujba primesti drop-uri de ammo si mi s-a parut foarte tare ca drujba nu mai are infinite ammo, ai o cantitate limitata de benzina. E o chestie mica, dar se adauga in gramada de chestii mici facute bine de acest joc. Are feel-ul oldschool de DOOM dar are si mecanica moderna de RPG, combinatie care nu e usor de realizat pentru nimeni.

doom in-game screenshot

How cool is this?

Campania pentru mine chiar a fost engaging. In plus, este de o durata decenta, nu l-am terminat inca si am deja 10 ore jucate. Tot timpul apare o arma noua sau un monstru nou, treaba gandita bine si care reuseste sa elimine senzatia de repetitivate. E adevarat, parca incepe mai greu si primele niveluri sunt mai slabute. Dar dupa putin timp, te trezesti ca vin demoni de peste tot, esti alergat si atacat din toate colturile. Armele incep sa faca sens, upgrade-urile sunt gandite si nu adauga doar damage mai mult sau viteza de incarcare, etc. Ai diferite abordari pentru fiecare situatie in care te afli. Partea misto e ca o sa gasesti o combinatie de arme care functioneaza foarte bine, dar vor fi atat de multe combinatii posibile incat rar o sa joci in acelasi mod. Nu va fi nici usor, dar DOOM n-a fost niciodata usor. Si developerii nu au uitat asta. Nu am simtit deloc ca ma ajuta jocul, sau ca ma impinge de la spate. E foarte rapid si daca nu esti atent, devii demon-food rapid. Un lucru e sigur, capacele pe care le poti aplica demonilor sunt extrem de engaging si amuzante. Sa-ti explic: capace a devenit termenul nostru pentru una din functionalitatile care am crezut ca va strica jocul. In schimb, i-a adaugat valoare. Nu o sa incerc sa-ti explic, nu vreau sa-ti fur farmecul primului capac.

 

Adevarul e ca m-am distrat. Tare! Desi nu as zice ca e mai bun comparat cu Dark Souls 3, cu siguranta e mai distractiv. E o continuare pe masura seriei DOOM, desi parerile au fost impartite la noi in birou.

kinguin logo

Poti comanda cd key-ul de pe kinguin.net. La fel ca si la DS3, livreaza instant un cd key pentru Steam, la un pret mai mic.

Nota mea e 4/5 pentru ca am inceput seria de reviewuri cu DS3 si a ridicat baremul foarte mult.

Dark Souls III Review

Da! Felicitari FromSoftware! Toata lumea se astepta sa fie un mega-hit Dark Souls III ceea ce ma facea sa cred ca nu va reusi sa se ridice la nivelul hype-ului pe care jocul l-a creat in jurul sau.
Iata ca a reusit, poate chiar l-a depasit, iar daca cineva (eu!) credea ca nu va fi unul dintre jocurile de referinta de anul acesta, s-a inselat. Dark Souls 3 este al treilea (te asteptai?) joc din seria Dark Souls, dar al patrulea din seria Souls.

Dark Souls 3 Screen Shot

Enter the Darkness

Noi am avut norocul sa primim un CD key de la prietenii nostri de la Kinguin.net inca din ziua lansarii, iar sincer sa fiu, nu am avut timp sa scriu pana acum. Pentru ca m-am jucat! Mai bine zis, am murit! Si am murit, si am murit… pana cand am inteles ca poate nu charge-ul e cea mai buna solutie pentru al dobori pe Iudex Grundyr. Poate ca solutia este sa fac multe cercuri in jurul lui, sa il pot ataca din spate…poate… Poate pentru Vordt e mai bine sa stau aproape, in melee, si sa nu-l las sa faca charge…poate… ideea e ca vei muri de multe ori, pentru ca nu ai avut abordarea corecta. La un moment dat vei invata mecanicile diferitelor tipuri de caractere si vei stii la ce sa te astepti. Si tot vei muri, pentru ca asta face Dark Souls 3 frumos. Un inamic pe care l-ai mai distrus de 10 ori, va aborda o tehnica noua a 11a oara sau va specula o greseala (erai cu spatele, nu te-ai ferit in directia potrivita, etc.) Ideea este ca vei simti faptul ca skill-ul tau creste odata cu cel al caracterului, iar zone care ti se pareau imposibile la inceput, acum ti se par relativ usoare. Dar, stai linistit! Tot vei muri! Pentru DS3 surprinde frumos. Frustrant dar frumos.

DarkSouls III in game play

Rege pe …. casa

Grafica este impecabila! Arata bine filmulete de pe youtube, dar cand am rulat jocul pe rig-ul nostru hardcore, cu totul pe Max era incredibil. Texturi, reflexii, culori, umbre, rendering, totul! Exceptional. Sa nu credeti ca am primit CD key-ul pentru a ridica in slavi jocul asta. Imi si doream si aveam in cap cand am pornit jocul: sa fac un review amuzant in care voi rade de esecul DS3. Voiam sa rad de resursele investite vs produsul final ca de un Iphone 5s. Din pacate, nu se poate… jocul chiar e bun iar asta dupa doar ~10ore de jucat. Ce ar mai fi de zis? Initial am incercat sa joc pe tastatura + mouse si experienta a fost nasoala. Nu doar jocul, ci si meniul mi s-a parut complicat de navigat fara controller. Toate instructiunile sunt cu XABY (XBOX controller) si uneori nu stii daca sa apesi click sau enter sau wtf… Anyway, sfatul este sa nu incercati fara un controller. Este evident ca si developerii incurajeaza asta. Ah, nu ti-am zis de sfarsit… Nu am ajuns pana acolo, dar internetul zice ca sunt mai mult sfarsituri posibile, care reflecta singuratatea (ce o fi mai insemnand si asta)…

Per total, i-am dat 5 stelute. As fi dat 4.5 pentru consumul de resurse exagerat, in special in boss fights.

Poti comanda de la kinguin cd-key-ul. Ei se lauda ca livreaza instant iar pretul este cel mai mic de pe piata in momentul acesta. Get your DS3!

Virtual Reality is here

Ok, am intrat astazi pe Steam sa ma uit ce e la reducere si surpriza….. un banner urat si mare care anunta : „VR is here”. Sceptic, am dat play la clipul de prezentare. Si … da! arata foarte bine, pare extrem de immersive si asta este doar inceputul.

Sistemul foloseste un HTC Vive care contine:

  • 1 headset (componenta principala)
  • 2 controller-e wireless
  • 2 statii care permit 360° motion-tracking la nivelul intregii camere
  • oferta actuala include titlurile: Tilt Brush, Fantastic Contraption si Job Simulator 

Tot pachetul vine la pretul modest de 900Euro. Ceea ce inseamna ca vor mai trece ~2 ani pana cand va fi cu adevarat affordable.

HTC Vive -> Steam Powered

arata putin infricosator

 

Iata cateva demo-uri:





The Dream Machine – o aventura originala

the dream machine 3

In urma cu 6 ani, Anders Gustafsson si Erik Zaring au decis sa-si uneasca fortel pentru o idee pe cat de noua pe atat de ciudata: un joc construit cu materiale reale si animatie stop motion. Jocul se numeste „The Dream Machine” iar in 2011 a fost lansat primul sau episod. Al cincilea episod a fost lansat la mijlocul lunii Noiembrie, 6 ani mai tarziu.

„Abia imi pot aduce aminte de viata inainte de The Dream Machine”, spune Zaring. „M-am mutat de 4 ori si am crescut 2 copii in aceasta perioada. Cand vom termina intreg proiectul, voi simti o mare usurare dar si o nostalgie teribila.”

Jocul prezinta povestea unui cuplu tanar care se muta intr-un apartament nou. Totul ok pana cand o intamplare ciudata are loc si jucatorul descopera o masinarie imensa, un device care permite explorarea visurilor oamenilor si a subconstientului lor.

the dream machine behind

Gameplay-ul este simplu, in stilul clasic adventure, dar nu acesta este punctul principal al jocului. Stilul vizual este cel care diferentiaza „The Dream Machine” de orice alt joc adventure: designerii au folosit totul de la carton pana la clei si broccoli si cafea pentru a construi caracterele si scenele.

Dupa o munca indelungata, experienta TDM se apropie de final, episodul 6 urmand sa incheie saga The Dream Machine. Jocul poate fi jucat chiar din broswer, dupa ce va creati un cont, si toate cele 5 episoade sunt disponibil aici.

 

 

 

 

Gameplay Total pentru No Man’s Sky : 5 miliarde de ani.

Știm ca universul No Man’s Sky este cu adevărat masiv, datorită lumilor sale generate procedural. Chiar dacă dezvoltatorul Hello Games ar putea dezvalui numărul exact de lumi pe care jucătorii le pot vizita, ar fi incomprehensibil de mare. Totusi, acestia pot oferi o estimare legat de timpul necesar pentru a vizita fiecare planetă în joc: cinci miliarde de ani.

Această cifră a fost împărtășită cu IGN de Sean Murray (Hello Games). Este o perioada extraordinar de indelungata, dar ceea ce este cu adevarat impresionant este ca pentru a ajunge la totalul de 5 miliarde de ani, jucatorul ar petrece DOAR 1 secunda pe fiecare planeta. Do the math: 1 minut petrecut pe fiecare planeta ar insemna ca un om ar avea nevoie de 300 miliarde de ani pentru a explora toate planetele din joc. Ceea ce prezinta jocul până acum sugerează ca vei avea nevoie de mult mai mult de un minut, să nu mai vorbim o secundă, pentru a explora pe deplin orice lume, deci este evident ca nici un jucator nu va putea vizita intreg universul. De asemenea, Murray a lansat un teaser: „Vom avea ceva foarte mare de prezentat in curand.”

Jocul open-world a fost dezvaluit anul trecut in Decembrie si ne asteptam sa-l vedem pe rafturi la sfarsitul lui 2015 pe PS4, urmand a fi lansat pe PC ulterior.

28 de zile in Realitate Virtuala

Un artist din UK si-a anuntat intentia de a petrece 28 de zile purtand un echipament de realitate virtuala astfel incat sa poata „experimenta viata prin ochii si urechile altei persoane”.

Mark Farid a numit proiectul Seeing-I, si l-a categorisit drept un „experiment socio-artistic”.Campania sa de pe Kickstarter cere 150,000£ (~840.000RON) pentru a incepe Seeing-I. Momentan a reusit sa stranga 5000£ iar campania se va incheia pe 18 Decembrie 2014.

Daca va avea succes, Farid va purta un headset VR 24 ore pe zi timp de 28 zile. Persoana a carei viata o va experimenta Farid se numeste simplu „the Other„(Celalalt). Farid stie despre „the Other” doar faptul ca este un barbat heterosexual care este intr-o relatie. Farid nu a avut niciodata contact cu acest om.

„Celalalt” va purta o pereche de ochelari care pot capta audio/video, care va transmite datele catre Farid. Farid va participa la experiment intr-un spatiu ce contine doar un pat, o toaleta si un dus. Farid va putea fi observat de o audienta pe intreaga durata a experimentului.

Descoperirile experimentului Seeing-I vor fi adunate si prezentate intr-un documentar care include opinii si informatii din partea mai multor academicieni, psihiatrii, neurologi, filozofi si artisti.

 

Cele mai importante MMO-uri anunțate pentru console

Jocurile massive multiplayer pentru console au apărut odată cu conexiunile la internet pe console. Adică de prin 2002. Cu toate astea, adevăratele jocuri MMO sunt încă prezente în mod dominant pe PC-uri.

Chiar dacă pare mai natural să joci un MMO pe PC, se pare că am ajuns la momentul în care consolele ar putea avea o șansă reală ca platforme preferate pentru jocurile online.

Așa că v-am pregătit și noi o listă, pornind de la un articol pe această temă al celor de la IGN, articol pe care vi-l recomandăm pentru a afla mai multe detalii despre fiecare titlu în parte.

Între timp, iată și lista noastră, prezentată ca un soi de pseudo-clasament.

  • PlanetSide 2 (PC, PS4)
  • DC Universe Online (PC, PS3, PS4)
  • Final Fantasy IV: A realm reborn (PC, PS3, PS4)
  • Destiny (PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
  • The Division (PS4, Xbox One, PC)
  • The Crew (PC, PS4, Xbox One)
  • Elder Scrolls Online (PC, Mac, PS4, Xbox One)
  • War Thunder
  • Warhammer 40k: Eternal Crusade
  • World of Tanks
  • Phantasy Star Online 2
  • Dragon Quest X

Dintre toate titlurile l-am evidențiat pe PlanetSide2, fiindcă ne aduce aminte de Tribes, un joc căruia i-am rămas fideli după atâția ani, și care reușește să prindă în el toate aspectele care ni se par interesante pentru un joc complet.

23998-video_games_planetside_2_wallpaper