Ramas bun Windows Phone!

In keynote-ul Microsoft Build, prezentatorul foloseste iOS

Conform techcrunch.com, in toate keynote-urile de anul acesta de la Microsoft Build au lipsit noutatile legate de Windows Phone.

„Nu numai ca prezentatorilor Microsoft nu le-a pasat de Windows Phone, nu am vazut nici macar un angajat Windows care sa aiba un telefon cu Windows. Asta, trebuie sa o spun, este o lovitura pentru clientii care au cumparat device-uri Lumia.
Poate ca in sfarsit si-au venit in fire si au invatat o lectie valoroasa de la Amazon: cand vine vorba de mobile, <<leave it to>> iOS si Android, si concentreaza-te pe zonele in care poti aduce cu adevarat valoare. In cazul Microsoft, au reusit niste lucrurir incredibile cu Azur cloud, boti sau Serviciile Cognitive anuntate la Microsoft Build.” scrie 

 

 

 

 

Samsung Galaxy A7 – Un nou octa-core

Samsung A7 - previewIn ianuarie 2014, Samsung anunta ca Galaxy S5 va fi lansat in 2 modele: un quad-core bazat pe SnapDragon 801 la 2.5GHz si un octo-core Exynos Soc la 2.1 Ghz. Un an mai tarziu, Samsung anunta primul telefon dedicat pe octa-core: Galaxy A7. A7 este echipat cu un procesor multicore ce combina 2 procesoare separate quad-core, permitandu-i utilizatorului sa foloseasca taskuri intensive usor si rapid.

A7 este echipat cu 2GB RAM, 16GB memorie interna si o baterie de 2,600mAh. Telefonul ruleaza Android KitKat pe un ecran de 5.5-inch, cel mai mare din seria A de pana acum, si are o carcasa metalica, slim, ceva neobinuist pentru Samsung.
Samsung-Galaxy-A7-Specificatii

 

A7 preview 2Desi nu exista nici o data a lansarii sau a costului telefonului, ne asteptam ca pretul sau sa graviteze in jurul sumei de 1.500RON fara abonament.
Anuntarea si introducerea telefoanelor din seria A indica faptul ca samsung vrea sa diversifice oferta mai departe de „clasicile serii” S si Note. Acesta lucru poate fi datorat faptului ca noile modele din aceste serii: Galaxy S5 si Note 4 nu au inregistrat vanzari la fel de bune ca predecesorii lor.

Lansare: Samsung Gear VR Innovator Edition

InnovatorLogo_104_Oculus_PoweredBy_lightSamsung Gear VR Innovator Edition a fost construit pentru a functiona impreuna cu Note 4 pentru a oferi utilizatorilor experienta virtuala direct pe telefonul lor mobil. Device-ul este construit pe platorfma Ocullus Rift
si foloseste aceeasi tehnologie, doar ca Samsung Gear VR nu are un display integrat, acesta operand numai cu Samsung Galaxy Note 4. Designul este ergonomic, usor si cu foarte putine butoane (back si volum), avand pe laterale 2 touchpad -uri pentru a facilita controlul si navigatia.

Anuntat la inceputul lui Septembrie in cadrul IFA 2014, device-ul este orientat mai mult spre developeri si entuziastilor ai realitatii virtuale. Cu toate acestea, oricine poate cumpara head-set-ul de realitate virtuala la pretul de 200$.

QuickMobile expediază Galaxy S4, n-au aflat?

Dintr-un comunicat de presă (printre puținele primite pe adresa noastră corectă de comunicare) de la QuickMobile aflăm că se expediază deja Samsung Galaxy S4 în România. Ne bucurăm să aflăm că unul din cele mai noi telefoane de pe piață e disponibil în România (probabil tot vreo versiune asiatică, dar cine mai stă să verifice?).
Mă scuzați pentru miștocăreala discretă, dar trebuia să remarc această lansare, chiar dacă QuickMobile par să nu fi aflat încă despre HTC One, care chiar este, după mine, cel mai interesant smartphone al momentului. Asta ca să nu îl punem și pe Sony Xperia Z înaintea lui Galaxy S4 fără să ne gândim de 2 ori…

cover_640x360

Comunicatul de presă integral după reclame:

Citește mai mult

Invitații Ingress

Într-un material de ieri vă vorbeam despre noul joc de Google care face furori și în România.

Se pare că azi avem pentru cititorii noștri un prim cod de activare pe care îl vom oferi celui care ne argumentează dorința lui în comentarii precizând cât mai multe informații legate de joc.

Vrem să știm de ce vrea să joace Ingress, ce device Android are în posesie, ce știe despre joc, dacă mai cunoaște alți jucători, ce facțiune va alege și de ce, care e aria geografică de activitate și cum au de gând să se implice în joc.

Cel care va veni cu cea mai clară argumentație și cele mai multe informații va primi codul de activare și îi vom asigura și un crash-course de introducere în joc împreună cu un jucător activ din cadrul uneia din facțiuni.

Trimiteți-ne poveștile voastre și intrați în detalii, fiindcă suntem siguri că vom putea oferi mai multe invitații cât de curând.

Purple Bridge

Ingress – lumea din jurul tău nu e ceea ce pare…

Sunt sigur că fiecare dintre voi a avut la un moment dat (majoritatea probabil în copilărie), vise despre viața de agent secret, spionaj, lupte de gherilă, infiltrări și contra-spionaj. Unii poate chiar au prins vremea când în fața blocurilor se duceau lupte între indieni și cowboys, hoți și „vardiști” și așa mai departe.

Ei bine, o echipă de la Google, cu numele de cod Niantic Labs, ne-a adus la cunoștință tuturor că scopul pentru care au fost construite telefoanele Android este, printre altele, de a vă permite să participați la o luptă invizibilă care se poartă între 2 facțiuni rivale, „Luminații” și „Rezistența”, codificați în limbajul cunoscătorilor ca „verzii” și „albaștrii”, după culoarea fiecărei facțiuni.

Nu vă voi spune foarte multe despre poveste, fiindcă puteți găsi foarte multe informații pe site-ul oficial Niantic Project sau chiar pe site-ul Ingress, unde puteți dealtfel să și cereți o invitație pentru a primi acces la joc încă din perioada de closed beta.

Pe scurt, jocul este o aplicare a idei de augmented reality, desfășurându-se peste tot în lume pe harta reală a terenului. În diverse puncte importante din fiecare teritoriu există plantate niște obiective (portaluri) care trebuie cucerite de combatanți. Evident, portalurile sunt vizibile doar celor ce accesează jocul, muritorii de rând neavând vreo metodă de a identifica și ataca aceste portaluri. Odată cucerite portalurile, ele pot fi conectate între ele pentru a realiza arii de dominare a populației, arii care contează în clasamentul global dintre cele 2 facțiuni. Dacă nu v-ați prins deja e bine să menționez că jocul nu se poate juca din fotoliu, e un joc gândit specific pentru device-uri MOBILE. Se pare că mulți jucători au reușit să slăbească semnificativ după ce au început să parcurgă zilnic kilometrii întregii în căutarea portalului perfect pentru a fi cucerit.

Ce vă voi spune este că în acest moment denumirea celor două facțiuni nu reflectă prea bine situația reală din România și în particular din București, unde Rezistența domină de fapt fără drept de apel bătălia, iar cei din Enlightened încearcă din răsputeri să pună la cale o strategie de a reveni în cărți. Oricum, se pare că jocul este acum mult mai interesant pentru cei din gruparea verde, care practic sunt singurii care au ceva de distrus pe harta Bucureștiului.

ingress bucuresti 1

Probabil din acest motiv am și fost contactat de unul din liderii Enlightened, care mi-au sugerat să postez un material informativ pe acest site prin care să prezint situația și să vă invit pe toți să vă înscrieți în joc.

Atunci când veți primi invitația, și atenție, poate dura și câteva săptămâni, ar fi bine să fi citit între timp povestea jocului, și să nu vă aruncați în facțiunea rezistenței doar fiindcă e cea implicită și fiindcă „sună mai cool”. Citiți povestea, puneți-vă în temă, și așteptați invitația.

Între timp, dacă sunteți deja activi în lumea Ingress, vă așteptăm cu impresii despre această nouă provocare, povești interesante despre bătăliile de pe frontul românesc, eventual imagini din joc cu realizările voastre.

Aplicații Android recomandate – azi, end of summer sale pe Google Play

Pentru că tot mai mulți deținem un telefon cu Android, voi începe să public mai multe articole despre aplicațiile disponibile pentru Android și descoperirile pe care le facem în acest domeniu.

Azi vă oferim un link către pagina de pe Google Play unde veți găsi mai multe aplicații incluse în promoția de sfârșit de vară de la Android Market.

Pot să vă spun aplicațiile pe care le-am cumpărat eu:

  • Spirits – un joc foarte bine realizat și care e suficient de captivant dar nu obsesiv. Cei care au jucat cândva Lemmings îl vor recunoaște instantaneu.
  • Vignette – o aplicație Android care poate înlocui aplicația standard de captură foto. Nu e ceva extraordinare, dar la 3.88 Ron nu trebuie pierdută.
  • Business Calendar – un program care poate înlocui calendarul Android integrat, dar pe care n-am apucat încă să îl explorez în adâncime
  • Zen Bound 2 – un alt joc Android care pune în evidență capacitățile pentru grafică 3D ale telefonului, un joc relaxant care nu trebuie jucat în grabă

Am mai cumpărat alte câteva aplicații, dar din diferite motive le-am returnat în intervalul de grație de 15 minute. Iată și care au fost:

  • SwiftKey 3 Keyboard – o tastatură alternativă care cică ar fi foarte bună, dar la care nu am reușit să trec de pasul 2 din configurare, nici pentru demo nici pentru aplicația plătită.
  • Star Chart – o aplicație similară Google Sky, dar care nu aduce mare lucru în plus și care se mișca destul de greu pe ICS.
  • iBlast Moki 2 – un joculeț care aduce destul de bine cu Angry Birds, dar e un pic mai complex și necesită un pic mai multă strategie. Nu sunt fan Angry Birds, dar iBM 2 mi-a plăcut. Dintr-un motiv oarecare am avut transaction denied și se pare că nu-l mai am.

Mai sunt și alte aplicații care sunt oferite cu discount, le puteți găsi făcând un search pe Google Play cu „End of summer sale” sau chiar „summer sale”.

Dacă ați mai instalat și alte aplicații interesante aștept păreri.

 

Căutare vocală Google acum în Română

Pentru cei care nu au observat încă, căutarea vocală pe telefoanele Android e disponibilă de mai bine de 2 săptămâni și în limba română. Alături de română au mai primit acces nativ la google search alte 12 limbi, crescând la 42 numărul de limbi în care este disponibil Google Voice Search. Limbile nou introduse sunt:

  • Bască
    Bulgară
    Catalană
    Portugheză europeană
    Finlandeză
    Galiciană
    Maghiară
    Islandeză
    Norvegiană
    Română
    Sârbă
    Slovacă
    Suedeză

Cu Voice Search, aveți posibilitatea să vorbiți în telefonul dvs. pentru a obține rezultate de căutare rapid și ușor.

Fiecare nou limbaj, de obicei, necesită ca Google să colecteze enunțuri de la sute de mii de voluntari.

În timp ce limba română are niște reguli simple de respectare a regulilor previzibile ale pronunției, altele, cum ar fi suedeză, au necesitat recrutarea de vorbitori nativi pentru a oferi pronunții pentru mii de cuvinte.

Această actualizare este deja aproape finalizată. Cum să începeți cu Google Voice Search depinde de ce tip de telefon aveți. Dacă telefonul execută Android 2.2 sau mai nou, veți vedea pictograma microfon pe widgetul de căutare Google de pe ecranul de start, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pictograma pentru a începe o căutare vocală. În caz contrar, puteți instala aplicația Voice Search de la Google Play. Rețineți că puteți vorbi o singură limbă în aplicație la un moment dat, și este necesar să modificați setările de limbă pentru a utiliza una dintre aceste limbi noi.

Unul din principalele avantaje ale modelului distribuit de căutare vocală este că pe măsură ce crește numărul utilizatorilor, fidelitatea este din ce în ce mai mare. Pot să vă spun că deja erorile de recunoaștere atunci când am folosit noi aplicația au fost aproape inexistente.

Foxconn afirmă că iPhone 5 o să îl facă de rușine pe Galaxy S3

Apple, de la care nu am prea avut vești în ultima perioadă, a ținut să reamintească celor care cumpără (într-un număr foarte mare) noul Samsung Galaxy S III că în curând va apărea pe piață și iPhone 5 și că poate ar fi mai bine să aștepte.

Deși noi suntem într-adevăr adepții răbdării când e vorba de un produs mai bun, cred că aceia care cumpără acum un telefon cu Android știu foarte bine ce vor și nu vor ține cont de un astfel de sfat, care nu vine de la noi ci de la Foxconn.

Iar lucrurile nu arată deloc bine pentru Apple, al cărui iPhone 5 este deocamdată doar în stadiul de zvon și despre care deocamdată nu vorbesc decât cei de la compania mamă a Foxconn, care sunt și cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma vânzărilor de iPhone, presupunând că în acest an ar veni totuși o versiune 5, după ce în toamnă Apple ar putea lansa noua versiune de iOS.

Aplicație pentru GPS și navigare cu facilități sociale

Una din cele mai recente descoperiri pe care le-am făcut pe Google Play (fostul Android App Market) este Waze.

Waze este o aplicație de GPS și navigare pentru Android (2.0+) care adaugă câteva facilități extrem de interesante. E o aplicație de navigare inteligentă, cel puțin dacă face într-adevăr tot ceea ce pretinde că face.

Iată ce ni s-a părut nouă foarte interesant:

  • pe măsură ce parcurgi anumite trasee de mai multe ori, aplicația înregistrează datele relevante pentru fiecare parcurs și încearcă să îți optimizeze traseul.
  • waze îți permite să anunți ceilalți utilizatori de waze despre diverse evenimente care se întâmplă în trafic, inclusiv despre accidente care ar putea bloca șoseaua, despre polițiști ascunși după colțul intersecției, și evident te anunță când ceilalți șoferi se întâlnesc cu astfel de situații și le anunță prin waze.
  • toți cei care folosesc waze trimit informații despre traseul pe care sunt către serverul waze, informații care sunt utilizate apoi pentru a optimiza rutele celor care urmează același traseu și pentru a-i reruta automat.
  • hărți actualizate de comunitate, în timp real

și așa mai departe.

Având în vedere că aplicația e complet gratuită, vă sugerăm să mergeți de îndată pe Google Play și să o testați, fiindcă e cel mai simplu mod de a vă convinge.

Firefox la maxim pentru tablete Android Honeycomb

Mozilla nu a stat degeaba şi a lucrat intens la noua versiune de Firefox Mobile pentru tablete Android. Diferenţele evidente se referă la optimizarea utilizării suprafeţei de ecran, un pic mai mare la tablete şi care permite o plasare interesantă a opţiunilor de navigare, în special a identificatoarelor pentru tab-uri, care sunt poziţionate pe partea stângă atunci când tableta e folosită landscape şi pe zona superioară, într-o formă mult mai compactă, atunci când e folosită în mod portrait.

Cu toate că Firefox foloseşte intens toate facilităţile oferite de UI-ul de Android Honeycomb, elementele clasice de identificare ale Firefox, cum sunt butonul mărit de Back sau bara de adresă, sunt foarte uşor de recunoscut şi au rămas embleme ale browser-ului.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina lui Ian Barlow

Yahoo lansează un telefon Android în Japonia

Deși pare surprinzător ca Yahoo să lanseze un telefon pe platforma celui mai mare concurent al său din domeniul căutării web, lucrurile nu stau chiar așa. Yahoo domină căutările web în Japonia și este cel mai mare site din Japonia.

Având în vedere că sistemul de operare Android capătă o popularitate din ce în ce mai mare, pare chiar o idee foarte bună ca Yahoo să lanseze un telefon propriu bazat pe Android pentru a păstra avansul pe care îl are față de Google pe parte de căutare web și pentru a evita astfel migrare unui utilizator de la Yahoo la Google odată cu achiziționare unui terminal care rulează pe Android.

Telefoanele ce urmează a fi lansate foarte curând vor fi fabricate de Sharp și vor avea ecrane LCD de 4 inch cu rezoluție qHD, versiunea Android 2.3, cameră de 8 megapixeli cu senzor CMOS, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, slot de card microSDHC, un tuner TV digital integrat și funcționalitate de e-wallet plus comunicație prin infraroșu, tehnologii care au o dezvoltare particulară în Japonia.

Telefonul va avea preinstalate câteva servicii Yahoo populare în Japonia, cum ar fi Yahoo Japan Home, Yahoo Japan Auctions, Yahoo Luco și așa mai departe, și va fi disponibil începând cu luna Septembrie 2011.

Deși e puțin probabil ca Yahoo să lanseze acest telefon în România, el ar putea fi disponibil pentru comenzi online la un moment dat, cu aceleași servicii preinstalate dar neparticularizate la un anumit teritoriu geografic.

Hecăreala din câteva clicuri, cu Android Network Toolkit

Ca şi cum nu erau deja suficiente scanări de porturi şi tentative amatoriceşti de penetrare a sistemelor şi reţelelor informatice, tentative care sunt confundate de foarte multe ori cu munca de hacking, cei de la Zimperium au lansat un toolkit pentru aşa zisul hacking la purtător.

E vorba de o aplicaţie de Android denumită pe scurt „Anti”, care permite scanarea reţelelor wireless pentru identificarea unor posibile victime şi apoi permite o scanare rapidă pentru a identifica vulnerabilitatea maşinilor din reţea la anumite probleme de securitate.

Zuk, de la Zimporium, pretinde că e vorba de o unealtă care poate fi folosită pentru scopuri pozitive, dar principala utilitate a aplicaţiei este scanarea reţelelor publice sau necriptate şi exploatarea unor deficienţe ale programelor mai vechi cu probleme cunoscute de securitate, care seamănă un pic pe partea de concept cu Firesheep.

Aplicaţia va fi disponibilă gratuit pe Android Market începând de săptămâna aceasta, cu o versiune „corporate” cu facilităţi mai avansate la un preţ de 10USD.

Aplicaţie Android pentru controlul unui Canon EOS

Vă prezint o aplicaţie disponibilă pentru orice telefon sau tabletă Android, care, împreună cu un cablu USB corect, poate fi utilizată pentru a controla majoritatea funcţiilor unui Canon EOS. Modelele suportate deja sunt: Canon EOS 550D, Canon EOS 50D, Canon EOS 7D, Canon EOS 5D mk II, Canon EOS 1D mk IV.

Aplicaţia este încă în versiune beta, dar se pare că funcţionează deja rezonabil. Cei care vor achiziţiona versiunea BETA vor putea face upgrade la viitoarea versiune 1.0 gratuit, cu toate că prima versiune finală va avea un preţ mai mare.

Printre facilităţile oferite de aplicaţie se numără:

– Live View
– Auto Focus (tap Live View)
– Manual focus adjustments in Auto Focus mode
– Histogram
– Zoom control
– Grid display
– Bulb capture
– Continuous capture
– Extensive modification of settings
– Shutter speed
– Aperture
– Exposure Compensation and Bracket
– Flash Compensation
– ISO speed
– Auto-Focus Mode
– Focus and Zoom area (tap-and-hold Live View)
– Picture Style
– Drive Mode
– White Balance
– Color Temperature
– Auto-Lighting Optimizer
– Metering Mode

Aplicaţia este gândită specific pentru modul de utilizare al unui touch-screen şi oferă acces atât la funcţiunile fiecărui buton fizic cât şi la configurarea fiecărei opţiuni care este modificabilă.

Chiar dacă aplicaţia nu include încă facilităţi avansate cum ar fi suport pentru filmare, timelapse, scripting sau transfer al imaginilor, aceste features sunt pe lista de priorităţi a dezvoltatorilor.

Înainte să cumpăraţi aplicaţia de pe Android Market asiguraţi-vă că funcţionează pentru aparatul vostru, că aveţi un telefon Android cu suport pentru USB Host (în general tabletele) şi că aveţi cablul corect de conectare pentru aparatul foto.

Android 2.2 Froyo în continuare cel mai utilizat

Conform datelor publicate de Google la finalul lui Iulie 2011, versiunea 2.2 continuă să domine peisajul sistemelor de operare pentru terminale mobile Android. Android 2.2, cu numele de cod Froyo, rulează  în acest moment pe mai mult de jumătate din numărul terminalelor mobile în folosinţă astăzi, la mai mult de un an după lansarea din Iunie 2010.

Statisticile  raportate de Google se bazează pe informaţiile complete despre device-urile care accesează Android Market pe o perioadă de 2 săptămâni, cifre care chiar dacă nu dau o estimare precisă, pot oferi informaţii destul de corecte, mai ales cu privire la terminalele care sunt chiar folosite activ.

Deşi a fost lansat în Decembrie 2010, ramura Gingerbread a lui Android, cu numere de versiune 2.3.x, rulează totuşi pe aproape un sfert din terminalele active în aceaşi perioadă. Ramura Android 2.1 Eclair a scăzut în statistici, de la 21% cu 2 luni în urmă până la 15% la începutul lui August.

Statistica include şi informaţii despre tabletele bazate pe Android, însă aici lucrurile nu sunt la fel de vesele. Totuşi, având în vedere că următoarea versiune de Android, Ice Cream Sandwhich, va rula atât pe telefoane cât şi pe tablete cu aceaşi versiune, cifrele vor arăta probabil foarte diferit la finalul acestui an.