Articole

Transformă boxele vechi în receptor bluetooth

Până de curând nu exista o soluţie rezonabilă ca preţ prin care să îţi poţi transforma boxele tale mari şi maro, de sute de waţi, din sufragerie, pe care nu ai vrea să le înlocuieşti cu nişte chilipiruri de la supermarket, în nişte device-uri conectate, sau mai bine zis conectabile, pe care să poţi trimite muzică rapid şi uşor, de pe telefon sau de pe orice sculă care ştie bluetooth.

Acum există, şi se cheamă Logitech Bluetooth Audio Adapter. Pe scurt, e suficient să îţi instalezi un astfel de device lângă boxe şi să bagi cablul de audio în ieşirea audio a acestui gadget, ca apoi, după un proces rapid de matching pe bluetooth cu smartphone-ul sau tableta, să poţi transmite muzica de pe telefon direct în boxe, de la o distanţă de până la 15 metri în spaţii deschise.

wireless-speakers-inline

Iată şi cum funcţionează procesul, aşa cum e descris pe pagina de produs.

Stream music to your speakers with Bluetooth technology

Stream music from smartphone or tablet

Pair your smartphone and tablet simultaneously with multipoint Bluetooth® wireless technology. Stream audio from either device to your speakers.

Easy pairing

Pair your device with one press of the convenient pairing button. The re-pairing is automatic for hassle-free experience.

 

 

Your speakers, your choice

Connect powered speakers with RCA or 3.5mm inputs. You can use your PC speakers, a home stereo system or A/V receiver.

Noi am depistat acest gadget prima dată pe rafturile unuia din hyper-market-urile de la noi, dar din păcate nu mai ştim exact care (Cora, Carefour sau Auchan), dar am descoperit între timp că îl puteţi găsi deja online pe cel.ro şi dc-shop.ro.

Samsung Galaxy R anunţat oficial

Samsung Galaxy R este fratele mai mic al lui Samsung Galaxy SII şi se află deja în vânzare în Europa, chiar dacă în România nu se ştiu prea multe lucruri despre el. Fiindcă încă nu l-am testat nu vă putem spune decât că e vorba de terminalul care se zvonea că se va chema Galaxy Z, că e un pic mai gros decât S2, având o carcasă metalică, şi că are un procesor Tegra 2 şi o cameră video cu senzor ceva mai mic.

În ce priveşte preţul, Samsung Galaxy R ar trebui să se vândă şi în România sub preţul unui Galaxy SII

Specificaţiile sunt următoarele:

  • 4.2″ SC-LCD capacitive touchscreen @ 480 x 800 pixels
  • Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 processor
  • Nvidia GeForce GPU, Tegra 2 chipset
  • 1GB RAM, 2GB ROM
  • 8GB storage
  • up to 32GB via microSD card
  • 5MP auto-focus camera with LED flash
  • 1.3MP front-facing camera
  • 720p video recording
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 2.1 with A2DP
  • GPS with aGPS support
  • FM radio
  • Li-Ion 1650mAh battery
  • Android 2.3.3 Gingerbread

 

Prima tabletă Android 3.2 vine de la Huawei

Iată că tabletele bazate pe Android 3.2 încep să apară. Prima este Huawei MediaPad, o tabletă de 7inch cu procesor dual-core Qualcomm de 1.2GHz. Huawei spune că Honeycomb 3.2 este în esenţă cam de acelaşi calibru cu Honeycomb 3.1, doar cu numeroase customizări specifice pentru tabletele de 7inch, în loc de 10 inch.

Tableta Huawei, a cărei grosime este de 10.5 mm, vine cu un touch pad capacitiv cu 217 pixeli per inch, GPS, cameră frontală de 1.3 Mpixeli, cameră normală de 5 Mpixeli, WiFi 802.11n, o baterie cu o capacitate de circa 6 ore şi, aşa cum am menţionat un procesor de cursă lungă sub forma CPU-ului de 1.2GHz dual-core de la Qualcomm.

Mai merită menţionate o parte din caracteristici: 390gr masă corporală, playback video 1080p, suport pentru HSPA+ (14.4Mbps) pe 3G, 8GB de spaţiu intern de stocare şi un slot microSD. Printre aplicaţiile pre-încărcate se află Facebook, Twitter, Let’s Golf şi Documents To Go. Gadget-ul vine şi cu un modul Bluetooth, port HDMI şi Flash Player 10.3.

Chiar dacă deocamdată nu există informaţii legate de preţ, aşteptările sunt ca tableta să fie disponibilă pe toate continentele din trimestrul 3 al lui 2011, adică oricând în următoarele luni.

Primul mouse Wi-Fi vine de la HP

La prima vedere nu prea e clar ce e nou aici. Ei bine, noul mouse wireless de la HP funcţionează prin Wi-Fi aşa cum îl ştim de la conectarea wireless a computerului. Mouse-ul foloseşte reţeaua wireless pe care o foloseşti deja ca să te legi la internet ca să elimine necesitatea acelui mic dongle USB pe care îl bagi acum în fundul calculatorului ca să conectezi un mouse wireless.

În plus, HP pretinde că acest mouse are o durată de viaţă a bateriei de 9 luni, adică mult mai mult decât mouşii actuali bazaţi pe bluetooth sau wireless USB.

Mouse nu vine cu nimic special în rest faţă de un mouse HP anterior, dar noutăţile deja menţionate, la un preţ decent, ar putea face acest mouse câştigător.

Tastatura?

Laptop pentru Jocuri: Asus ROG G73Jh

Laptopul Asus ROG G73Jh, anunţat de Asus în Ianuarie, este un laptop gândit pentru jocuri care vine cu un ecran de 17inch şi specificaţii hardware destul de interesante. Asus spune că design-ul acestui laptop a fost inspirat de avionul de luptă  Lockheed F117A, dar din poze nu reiese foarte clar care sunt aspectele comune.

Specificaţiile acestui laptop, conform producătorului, sunt următoarele:

Asus ROG G73Jh Gaming Laptop
17.3 inch full HD display @ 1920×1080 pixels
Intel Core i7 720QM @ 1.6GHz (4 cores, 8 threads) Turbo Boost up to 3.33GHz
8GB DDR3 RAM (4 x 2GB)
ATI Radeon HD 5870 1GB RAM
1 TB SATA HDD (2x500GB)
Blu-Ray Drive
DVD Super Multi
Bluetooth 2.1
WiFi 802.11 b/g/n
4 USB 2.0 ports
HDMI port
SD card reader
2MP webcam
8-cell 5200mAh Li-Ion battery
Windows 7 Ultimate

Denumirea ROG este alocată gamei de device-uri Republic of Gamers, un sub-brand dedicat împătimiţilor de jocuri pe calculator, dar nu ne e este foarte clar de ce un gamer ar alege să plătească semnificativ mai mulţi bani pentru a avea un laptop de 17inch, care nu e foarte portabil, în loc de un desktop ceva mai configurabil şi cu siguranţă mai ieftin la aceleaşi caracteristici.

Acer Iconia Tab A100 se lansează pe 20 Aprilie

Chiar dacă data lansării în UK nu va coincide cu lansarea în România, care probabil nu va fi de fapt o lansare ci apariţia discretă pe piaţă, această tabletă de 7 inch de la Acer este o veste bună pentru amatorii de tablete bazate pe Android Honeycomb.

Acer Iconia Tab A100 vine Android 3.0 rulat pe o platformă hardware cu dual-core Tegra 2, RAM de 512MB, 8GB capacitate de stocare, conectivitate WiFi şi Bluetooth.

Veţi remarca pe ilustraţia pe care am folosit-o că Amazon a listat acest produs cu descrierea 512KB RAM, dar vă asigurăm că tableta vine cu 512MB de RAM, iar noi am folosit această poză ca să îi supărăm pe toţi redactorii de la Amazon care ne citesc articolul.

Cum să foloseşti controlerul PS3 ca joystick pe PC

PS3 controllerAmicii de la HowToGeek au publicat un howto interesant în care explică cu multe detalii cum trebuie să procedezi ca să foloseşti un controller de consolă Sony PS3 ca şi joystick pentru PC. Materialul ni se pare foarte util, în condiţiile în care mulţi dintre voi au deja o consolă şi s-au obişnuit cu folosirea acesteia în jocuri, aşa că pare destul de natural să folosiţi acelaşi controler şi pentru jocurile pe care le jucaţi pe PC.

Articolul conţine informaţii complete şi un tutorial pas cu pas care include:

  • instalarea driverelor necesare de pe site-ul MotionInJoy, atât pentru windows 32bit cât şi pentru windows pe 64 de biţi.
  • accesarea control panel, a aplicaţiei asociate controlerului PS3 şi toate dialogurile pe care le deschide Windows pentru finalizarea instalării.
  • instalarea unui profil de controler şi calibrarea acesteia
  • asignarea butoanelor şi a tuturor opţiunilor disponibile pentru controler
  • instalarea şi configurarea (folosind acelaşi driver) a unui controler USB dar şi a unui eventual controller BlueTooth

Driverele de la MotionInJoy sunt făcute să faciliteze folosirea controlerelor de PlayStation în orice joc care este prevăzut să funcţioneze cu Joystick, şi a fost testat cu nenumărate jocuri care funcţionează ireproşabil.

Dacă reuşiţi să efectuaţi instalarea, sau dacă aveţi probleme cu driverele sau cu utilizarea controlerului pe PC lăsaţi-ne un mesaj şi vom încerca să vă ajutăm cu sfaturi.

N550, GPS Evolio proaspăt pe platforma Centrality Atlas V

Evolio vine din nou cu noutăţi pentru pasionaţi de tehnologie. Recent s-a lansat pe piaţa din România N550, ultimul model de GPS de la Evolio, bazat pe platforma Centrality Atlas V, o realizare tehnologică nouă la nivel mondial, conform comunicatului de presă de la Evolio.

Noul GPS N550 aduce ca noutate o viteza mărită în exploatare, datorata frecventei de 533 Mhz a procesorului Dual Core ATLAS V, încercând astfel să ofere utilizatorilor o experienta de utilizare la superlativ. Dispozitivul are un timp foarte scurt de pornire si o precizie superioara de localizare, gratie noului set de algoritmi optimizati de procesare a semnalului satelitar, algoritmi integrati in noua platforma Centrality.

Evolio N550 are o autonomie sporita datorata sistemului de eficientizare a consumului de energie implementat in acest produs.  Astfel, perioada de utilizare fara a fi alimentat ar trebui să fie cu 30% mai mare fata de cea a GPS-urilor precedente.

Mai mult, cu ajutorul noului GPS exista posibilitatea de navigare pe internet, prin conectare Bluetooth cu telefonul mobil.

Chiar dacă nu am avut ocazia să testăm încă acest nou GPS, specificaţiile tehnice şi mai ales posibilitatea de utilizare ca browser împreună cu un plan de acces la internet pe l-aţi putea avea pe telefonul dvs mobil, face acest nou gadget o alternativă bună pentru cei care vor să-şi actualizeze GPS-ul actual.

O altă functie inedita a Evolio N550 consta in transferul agendei de contacte a telefonului mobil in memoria GPS-ului, iar prin functia Car Kit se pot efectua apeluri telefonice utilizand ecranul si sistemul audio al GPS-ului. Dotarile multimedia ale noului GPS sunt la inaltimea gamei Evolio, permitand o experienta diversa de entertainment pentru utilizatori prin consola de jocuri, player-ul video, cititorul de e-book-uri (carti electronice) si aplicatia de vizualizare si management al fotografiilor.
N550 dispune de cea mai noua si completa harta a Romaniei si Europei: Evomap2011, softul interactiv permitand actualizare gratuita online a hartilor, descarcare de informatii (ex: puncte de interes, camere radar, etc.) precum si configurarea acestora dupa preferintele utilizatorului.
La un preţ de vanzare pentru noul GPS de doar 699 RON, produsul ni se pare o investiţie bună. Gadget-ul este disponibil de astazi pentru comenzi on-line si incepand cu 1 Martie si in retelele de retail.

Preţuri IPAD 64Gb în România – Street Price

IPad-ul de 9.7 inch cu 64 GB şi modul 3G integrat şi-a făcut apariţia şi în România. Gadgetul este ultraslim, la numai 1.3 cm grosime, are o greutate de 730 grame şi până la 10 ore autonomie. Procesorul este un Apple A4 1 Ghz care oferă o putere bună de calcul şi un consum de energie redus.

Displayul este de 9.7″ LED Touchscreen glossy cu 1024 x 768 rezolutie şi vine cu tehnologia IPS (in-plane switching) care permite unghiuri bune de vizualizare chiar şi la 178 grade înclinaţie, imaginea fiind clară indiferent de poziţia în care este ţinut device-ul.

Acest model de IPad are difuzoare şi microfon încorporate discret, conectivitate wireless 802.11 a/b/g/n şi Bluetooth v2.1 + EDR. Porturile disponibile sunt clasicul Jack de 3.5mm şi un Conector Dock. Pe partea de senzori acest gadget vine cu binecunoscutul deja Accelerometru şi un senzor de lumină ambientală. Acumulatorul este un Li – Polimer cu o autonomie bunicică.

În ciuda facilităţile care rivalizează cu un netbook decent, nu prea înţelegem de ce şi-ar dori cineva să cheltuiască 725 de Euro pe un astfel de Gadget, acesta fiind preţul „de stradă” la care poate fi achizionat în acest moment acest device.