Articole

Cel mai bun smartphone

Titlul nu e întâmplător, şi nu voi pierde prea mult timp ca să vă conving că e corect, fiindcă fiecare dintre voi e capabil să facă un pic de cercetare şi să se convingă singur. Eu doar vă vând pontul, ca să nu faceţi greşeala să cumpăraţi, într-un buget similar, vreo altă chinezărie oribilă.

Aşadar, pe scurt, de ce recomand fără ezitare acest telefon:

  • singurul telefon cu Gorilla Glass 3 sub 800 de lei
  • quad-core, sub 800 de lei
  • hardware de calitate, în special la senzori, de la wifi până la GPS sau senzorul de lumină, sau chiar unitatea GPRS-3G-4G
  • de ieri, update OTA la Android Lollipop 5.0.2 care se mişcă perfect pe acest telefon
  • spaţiu suficient intern şi cloud
  • dual-sim perfect funcţional
  • baterie suficientă pentru întreaga zi

MarketOnline

Vă garantez că nu puteţi găsi un telefon mai bun în acest buget, şi o să vă placă să nu mai staţi cu folie pe ecran, să nu mai întindeţi telefonul pe geam ca să aveţi localizare GPS sau semnal wifi sau 3G.

Am verificat şi există în stoc la MarketOnline, la un preţ bun, link pe banerul din articol.

Lansare iPhone 5, iOS 6, iPod nou, ce e nou?

Ieri a avut loc lansarea noilor gadget-uri de la Apple. Ocupat fiind să îmi configurez noul meu Android, am refuzat invitația de a participa la eveniment, așa că a trebuit să mă uit astăzi un pic prin presa străină și prin specificații ca să îmi fac o idee și să vă spun cum văd eu lucrurile.

Înainte de a intra în subiect trebuie să recunosc că nu eram un fan Apple, dar asta era valabil înainte ca aceștia să înceapă războiul împotriva oricărei concurențe, mizând în principal pe logica anti-non-americană a justiției americane. Acum sunt un contestatar (hater?) împătimit.

Să începem cu părțile bune și să începem cu iPhone 5, care era de fapt cel mai așteptat între produsele lansate ieri. iPhone 5 a venit cu 4G/LTE, a venit cu un ecran mai mare, a venit mai subțire, a venit cu un sistem de operare nou și îmbunătățit, a venit cu o cameră foto/video mai bună. Adică exact cu ce vă așteptați. Ceva în plus? Greu de depistat. Ceva în minus? NFC? Tocmai când părea că tehnologia care ne-ar putea permite să renunțăm la cele5 carduri de credit din buzunar începea să prindă contur, Apple rămâne din nou în urmă amânând impementarea până la iPhone 6. Iar asta pot doar să bănuiesc, fiindcă dacă Apple vine cu alt standard pentru Near Field Communication nici nu mai are rost să intru în vreo polemică despre Apple ca companie (pun intended).

Altceva m-a surprins. Presa online vorbește în majoritate de bine despre noul iPhone 5. Și asta cu toate că iPhone 5 nu face altceva decât să ajungă din urmă, într-o oarecare măsură, pe unii dintre competitori. Am amintit deja NFC, care lipsește, aduc acum în discuție și bateria. Da, merge mai mult, dar n-au apucat inginerii și designerii de la Apple să țină în mână un Motorola RAZR MAXX? Eu nu mai pot concepe un telefon care să nu facă față unei utilizări normale, nu extensive, măcar de dimineață până la miezul nopții fără să aibă nevoie de altă încărcare. Iar RAZR MAXX s-a lansat acum un an?! Între timp s-a lansat Motorola RAZR MAXX HD, și Apple încă mai lansează telefoane cu care trebuie să stai în priză?

Ceea ce-mi aduce aminte de un mare alt „Atu” cu care vine iPhone 5. Noul conector! Sunteți fani Apple? V-ați umplut cumva casa cu dock-uri și device-uri conectabile. Țeapă! Ori vă cumpărați câte un adaptor pentru fiecare, pentru suma modică de 29 USD dacă aveți un drum în state, ori luați un singur adaptor, și ca să nu vă plimbați de la un dock la altul îl țineți înfipt în iPhone 5 în permanență. Asta dacă nu cumva o sa aveți nevoie de spațiul respectiv ca să îl țineți în priză?! Deși aș bănui că o dată plasat într-un dock, iPhone 5 se și incarcă, right?

Așadar, cu scuzele de rigoare pentru această mostră de jurnalism incorect, aștept și de la voi păreri la rece despre iPhone 5, până când cineva îl va avea în mână și vom primi păreri la cald… Chiar, oare se încălzește?

Motorola Xoom 2, mai aproape de lansare

Pe internet au început să apară articole şi poze cu ceea ce pare să fie într-adevăr noul Motoral Xoom 2. Cel puţin în pozele care au apărut pe net, pare să fie vorba de o tabletă cu colţuri rotunjite, cu porturi micro-USB şi HDMI, un slot de care SIM şi câteva butoane flush pe spate. Tot în poze se poate remarca inscripţionarea HD pe camera dorsală.

E foarte posibil ca imaginile apărute pe net să fie doar metoda prin care cei de la Motorola testează reacţiile la aspectul carcasei, mai ales că nu există nicio poză cu Motoral Xoom 2 în funcţiune.

Android 2.3 Gingerbread vine pe Motorola Atrix 4G

Iată că Motorola s-a ţinut de cuvânt şi a dat drumul la Android 2.3 pe terminalele Motorola Atrix 4G. Update-ul este disponibil deja pe site-ul Motorola. Printre update-urile specifice  se află o aplicaţie actualizată de galerie foto care permite agregarea tuturor pozelor din reţelele sociale, un doc pentru iconiţe la baza ecranului şi posibilitatea de a organiza aplicaţiile în grupuri, recomandări pe baza locaţiei geografice de la Yelp şi Facebook, Firefox 4.0 pentru o navigare mai rapidă, suport pentru playback video în 1080p şi multe alte facilităţi interesante.

Una din cele mai importante îmbunătăţiri pentru cei pasionaţi de tehnica de calcul este posibilitatea de a încărca aplicaţii prin metoda „sideload”, adică transferarea locală de aplicaţii către telefon şi instalarea acestora prin marcarea lor cu „sursă necunoscută” în meniul de setări al telefonului.

Aşteptăm confirmarea voastră că acest update poate fi descărcat şi OTA (over the air) direct pe telefon, nu numai prin intermediul site-ului Motorola.

De la CATV la IPTV cu Motorola Televation

Televation, descrisă ca un „Live Streaming Device” este un produs nou lansat de Motorola pentru a uşura vizionarea programelor TV recepţionate prin cablu pe toate calculatoarele din casă. Practic Motorola Televation preia semnalul TV digital, recepţionat ca MPEG-2 şi îl transformă în stream-uri IP de tip MPEG-4 pe care le pune la dispoziţie celorlalte device-uri din reţeaua locală, cum ar fi tablete Android sau iOS, televizoare conectate prin ethernet sau calculatoare personale.

Nu vom intra în foarte multe detalii despre acest produs fiindcă el nu este disponibil încă pe piaţa din România, singurele rezultate obţinute la o căutare pe domenii .ro cu termenii cheie fiind câteva rezultate spam-ate de nişte pseudo-bloguri de IT care nu sunt altceva decât site-uri fantomă.

Vom mai menţiona că înainte de a vă aventura să achiziţionaţi un asftel de gadget ar trebui să verificaţi cu operatorul vostru de cablu că veţi putea înlocui settop box-ul vostru existent cu o sculă de acest gen.

Pe pagina următoare puteţi citi, în engleză, comunicatul de presă complet al celor de la Motorola.

Citește mai mult

Motorola Xoom WiFi va fi disponibilă din Aprilie

Motorola a anunţat că noua tabletă Xoom HoneyComb va fi disponibilă de la începutul lui Aprilie în Canada la preţul de aproximativ 600 de dolari. Site-urile care permit deja pre-comandă pentru această tabletă anunţă data lansării ca fiind 7 Aprilie 2011. Motorola mai estimează că versiunea cu conexiune mobilă 3G va fi disponibilă undeva în jur de jumătatea lui 2011.

Tableta poate fi găsită pe site-urile Best-Buy, Future Shop şi Telus.

Motorola Xoom Wi-Fi la vânzare din 27 Martie

motorola xoom 2

Motorola s-a decis să confirme zvonurile şi să anunţe oficial că noul Motorola Xoom cu Wi-Fi va fi disponibil în magazine la $599 USD începând cu 27 Martie 2011.  Anunţul vine la scurt timp după succesul relativ mare pe care l-a avut lansarea iPad 2, iar Motorola a decis să lucreze mai bine la capitolul disponibilitate aşa că această tabletă va fi disponibilă în multe reţele de vânzare, inclusiv Amazon, Best Buy, Costco, RadioShack, Staples şi Walmart.

Tableta de la Motorola bazată pe Android 3 – Honeycomb are o singură facilitate lipsă, posibilitatea de conectare 3G sau 4G pe care Xoom-ul original le avea, iar în rest avem practic de-a face cu aceaşi platformă hardware: microprocesor Tegra 2 de la NVIDIA de 1GHz, 1GB de RAM, 32GB storage, o cameră cu autofocus de 5 megapixeli, toate sub un display de 10.1 inch cu rezoluţie de 1280 x 800.  Cu toate acestea, lipsa conectivităţii mobile scade preţul tabletei cu câteva sute de dolari, deci pentru cei care pot să împartă conexiunea pe care o au deja pe telefonul mobil, sau care frecventează zone cu disponibilitate mare wi-fi, acesta e mai degrabă un avantaj decât o problemă.

Ne bucurăm să vedem o rezoluţie atât de mare la această tabletă, mai ales că unul din jocurile noastre preferate, Vendetta-Online, este deja disponibil pe Android Market dar avea nevoie de o tableta Android cu o rezoluţie minimă de 600 de pixeli pentru a fi cu adevărat jucabil. Evident cu Xoom rezoluţia nu va mai fi un impediment.

Aşteptăm părerile voastre despre concurenţa tabletelor şi vrem să ştim ce v-a convins să cumpăraţi o tabletă sau alta.

În continuare puteţi accesa comunicatul de presă în limba engleză al celor de la Motorola.

Citește mai mult

iPad2, un plus pentru fani, nu destul pentru business

Unul din cele mai fierbinţi subiecte ale momentului în industria gadget-urilor este desigur iPad2, care deşi încă nu e disponibil în magazine, fiind programat pentru 11 martie, a stârnit multe discuţii cu privire la valoarea pe care o aduc modificările faţă de prima versiune. Cam toată lumea e de acord că iPad 2 va atrage mulţi clienţi care anetior s-ar fi îndreptat către competitori cum ar fi Motorola Xoom, dar aici se încadrează în principal consumatorii „casnici”.

În ce priveşte zona de business, se pare că la acest nivel aşteptarea va trebui să continue, fiindca Apple iPad2 nu nive cu aproape nimic nou care să convingă companiile să adopte platforma în activităţi profesionale la nivelul unei afaceri, decât ca gadget mai degrabă decât ca unealtă performantă de lucru.

Ariile în care companiile aşteptau îmbunătăţiri erau pe zona de securitate şi de uşurinţă în administrare, fiindcă orice nouă tehnologie trebuie să se integreze cât mai bine în peisajul tehnologic al unei organizaţii fără să fie nevoie ca organizaţia să se adapteze la noua tehnologie, ci mai degrabă tehnica de calcul trebuie să vină pregătită pentru a fi integrată cât mai lin în infrastructura IT a oricărei organizaţii.

Apple a acordat totuşi o atenţie sporită integrării de business, prin includerea în iOS a unor facilităţi care cresc aderenţa lui iPad la un context de business, incluzând wireless printing şi o securitate îmbunătăţită. În plus pe lângă tabletele bazate pe Android, iPad-ul are o competiţie suplimentară în acest domeniu de la tableta PlayBook de la Research In Motion (producătorul binecunoscutului BlackBerry), programată şi ea pentru lansare în curând, ca şi de la gadgeturile  bazate pe webOS de la HP care sunt programate de asemenea pentru acest an.

Trebuie să ţinem cont totuşi că Apple a declarat că nu-şi propune să creeze cu iPad o tabletă pentru business, deşi afirmaţia s-ar putea să se refere mai degrabă la faptul că iOS mai degrabă nu e prea pregătit pentru business decât la faptul că Apple nu-şi doreşte deloc să atace acest segment.