Ramas bun Windows Phone!

In keynote-ul Microsoft Build, prezentatorul foloseste iOS

Conform techcrunch.com, in toate keynote-urile de anul acesta de la Microsoft Build au lipsit noutatile legate de Windows Phone.

„Nu numai ca prezentatorilor Microsoft nu le-a pasat de Windows Phone, nu am vazut nici macar un angajat Windows care sa aiba un telefon cu Windows. Asta, trebuie sa o spun, este o lovitura pentru clientii care au cumparat device-uri Lumia.
Poate ca in sfarsit si-au venit in fire si au invatat o lectie valoroasa de la Amazon: cand vine vorba de mobile, <<leave it to>> iOS si Android, si concentreaza-te pe zonele in care poti aduce cu adevarat valoare. In cazul Microsoft, au reusit niste lucrurir incredibile cu Azur cloud, boti sau Serviciile Cognitive anuntate la Microsoft Build.” scrie 

 

 

 

 

Samsung Galaxy A7 – Un nou octa-core

Samsung A7 - previewIn ianuarie 2014, Samsung anunta ca Galaxy S5 va fi lansat in 2 modele: un quad-core bazat pe SnapDragon 801 la 2.5GHz si un octo-core Exynos Soc la 2.1 Ghz. Un an mai tarziu, Samsung anunta primul telefon dedicat pe octa-core: Galaxy A7. A7 este echipat cu un procesor multicore ce combina 2 procesoare separate quad-core, permitandu-i utilizatorului sa foloseasca taskuri intensive usor si rapid.

A7 este echipat cu 2GB RAM, 16GB memorie interna si o baterie de 2,600mAh. Telefonul ruleaza Android KitKat pe un ecran de 5.5-inch, cel mai mare din seria A de pana acum, si are o carcasa metalica, slim, ceva neobinuist pentru Samsung.
Samsung-Galaxy-A7-Specificatii

 

A7 preview 2Desi nu exista nici o data a lansarii sau a costului telefonului, ne asteptam ca pretul sau sa graviteze in jurul sumei de 1.500RON fara abonament.
Anuntarea si introducerea telefoanelor din seria A indica faptul ca samsung vrea sa diversifice oferta mai departe de „clasicile serii” S si Note. Acesta lucru poate fi datorat faptului ca noile modele din aceste serii: Galaxy S5 si Note 4 nu au inregistrat vanzari la fel de bune ca predecesorii lor.

Lansare: Samsung Gear VR Innovator Edition

InnovatorLogo_104_Oculus_PoweredBy_lightSamsung Gear VR Innovator Edition a fost construit pentru a functiona impreuna cu Note 4 pentru a oferi utilizatorilor experienta virtuala direct pe telefonul lor mobil. Device-ul este construit pe platorfma Ocullus Rift
si foloseste aceeasi tehnologie, doar ca Samsung Gear VR nu are un display integrat, acesta operand numai cu Samsung Galaxy Note 4. Designul este ergonomic, usor si cu foarte putine butoane (back si volum), avand pe laterale 2 touchpad -uri pentru a facilita controlul si navigatia.

Anuntat la inceputul lui Septembrie in cadrul IFA 2014, device-ul este orientat mai mult spre developeri si entuziastilor ai realitatii virtuale. Cu toate acestea, oricine poate cumpara head-set-ul de realitate virtuala la pretul de 200$.

QuickMobile expediază Galaxy S4, n-au aflat?

Dintr-un comunicat de presă (printre puținele primite pe adresa noastră corectă de comunicare) de la QuickMobile aflăm că se expediază deja Samsung Galaxy S4 în România. Ne bucurăm să aflăm că unul din cele mai noi telefoane de pe piață e disponibil în România (probabil tot vreo versiune asiatică, dar cine mai stă să verifice?).
Mă scuzați pentru miștocăreala discretă, dar trebuia să remarc această lansare, chiar dacă QuickMobile par să nu fi aflat încă despre HTC One, care chiar este, după mine, cel mai interesant smartphone al momentului. Asta ca să nu îl punem și pe Sony Xperia Z înaintea lui Galaxy S4 fără să ne gândim de 2 ori…

cover_640x360

Comunicatul de presă integral după reclame:

Citește mai mult

Cursuri interesante la Black Hat USA 2013

index-reg-now-imageMai sunt încă 4 luni până la Black Hat USA 2013 dar o păsărică ne-a șoptit că nu mai sunt prea multe locuri libere, așa că vă prezint câteva cursuri pe care le consider mai interesante de la conferință ca să vă fie mai ușor să vă hotărâți dacă mergeți sau nu:

  • Jim Manico vine cu „Building Secure Web, Mobile and Webservice Application„, un bootcamp foarte intens în care veți primi un training esențial în ceea ce înseamnă securitate în zona aplicațiilor web și mobile.
  • SensePost vine cu „Hacking By Numbers: Mobile„, o abordare practică și completă cu privire la metodele utilizate pentru atacul platformelor mobile, utilă celor ce se ocupă cu Penetration Testing și sunt mai noi în domeniul securității aplicațiilor mobile
  • Foundstone prezintă „Ultimate Hacking: Mobile„, un curs care va parcurge metodologii de hacking utile atât pentru Android cât și pentru iOS.

După cum vedeți, lucrurile se orientează către zona de web și în special mobile web, așa că dacă sunteți în urmă în domeniul ăsta poate ar fi bine să investiți într-o plimbare de vară la Las Vegas.

hotel-caesars1

Invitații Ingress

Într-un material de ieri vă vorbeam despre noul joc de Google care face furori și în România.

Se pare că azi avem pentru cititorii noștri un prim cod de activare pe care îl vom oferi celui care ne argumentează dorința lui în comentarii precizând cât mai multe informații legate de joc.

Vrem să știm de ce vrea să joace Ingress, ce device Android are în posesie, ce știe despre joc, dacă mai cunoaște alți jucători, ce facțiune va alege și de ce, care e aria geografică de activitate și cum au de gând să se implice în joc.

Cel care va veni cu cea mai clară argumentație și cele mai multe informații va primi codul de activare și îi vom asigura și un crash-course de introducere în joc împreună cu un jucător activ din cadrul uneia din facțiuni.

Trimiteți-ne poveștile voastre și intrați în detalii, fiindcă suntem siguri că vom putea oferi mai multe invitații cât de curând.

Purple Bridge

Ingress – lumea din jurul tău nu e ceea ce pare…

Sunt sigur că fiecare dintre voi a avut la un moment dat (majoritatea probabil în copilărie), vise despre viața de agent secret, spionaj, lupte de gherilă, infiltrări și contra-spionaj. Unii poate chiar au prins vremea când în fața blocurilor se duceau lupte între indieni și cowboys, hoți și „vardiști” și așa mai departe.

Ei bine, o echipă de la Google, cu numele de cod Niantic Labs, ne-a adus la cunoștință tuturor că scopul pentru care au fost construite telefoanele Android este, printre altele, de a vă permite să participați la o luptă invizibilă care se poartă între 2 facțiuni rivale, „Luminații” și „Rezistența”, codificați în limbajul cunoscătorilor ca „verzii” și „albaștrii”, după culoarea fiecărei facțiuni.

Nu vă voi spune foarte multe despre poveste, fiindcă puteți găsi foarte multe informații pe site-ul oficial Niantic Project sau chiar pe site-ul Ingress, unde puteți dealtfel să și cereți o invitație pentru a primi acces la joc încă din perioada de closed beta.

Pe scurt, jocul este o aplicare a idei de augmented reality, desfășurându-se peste tot în lume pe harta reală a terenului. În diverse puncte importante din fiecare teritoriu există plantate niște obiective (portaluri) care trebuie cucerite de combatanți. Evident, portalurile sunt vizibile doar celor ce accesează jocul, muritorii de rând neavând vreo metodă de a identifica și ataca aceste portaluri. Odată cucerite portalurile, ele pot fi conectate între ele pentru a realiza arii de dominare a populației, arii care contează în clasamentul global dintre cele 2 facțiuni. Dacă nu v-ați prins deja e bine să menționez că jocul nu se poate juca din fotoliu, e un joc gândit specific pentru device-uri MOBILE. Se pare că mulți jucători au reușit să slăbească semnificativ după ce au început să parcurgă zilnic kilometrii întregii în căutarea portalului perfect pentru a fi cucerit.

Ce vă voi spune este că în acest moment denumirea celor două facțiuni nu reflectă prea bine situația reală din România și în particular din București, unde Rezistența domină de fapt fără drept de apel bătălia, iar cei din Enlightened încearcă din răsputeri să pună la cale o strategie de a reveni în cărți. Oricum, se pare că jocul este acum mult mai interesant pentru cei din gruparea verde, care practic sunt singurii care au ceva de distrus pe harta Bucureștiului.

ingress bucuresti 1

Probabil din acest motiv am și fost contactat de unul din liderii Enlightened, care mi-au sugerat să postez un material informativ pe acest site prin care să prezint situația și să vă invit pe toți să vă înscrieți în joc.

Atunci când veți primi invitația, și atenție, poate dura și câteva săptămâni, ar fi bine să fi citit între timp povestea jocului, și să nu vă aruncați în facțiunea rezistenței doar fiindcă e cea implicită și fiindcă „sună mai cool”. Citiți povestea, puneți-vă în temă, și așteptați invitația.

Între timp, dacă sunteți deja activi în lumea Ingress, vă așteptăm cu impresii despre această nouă provocare, povești interesante despre bătăliile de pe frontul românesc, eventual imagini din joc cu realizările voastre.

Secretul de la Lacul Morii, de la Vodafone

În mod sigur nici marketing-ul nu mai e ce-a fost. Spun asta fiindcă nici o companie mare cum e Vodafone nu pare să mai fie în stare să își gestioneze campaniile de promovare.

Am ajuns azi prin intermediul unei reclame pe site-ul Vodafone, unde, după câteva click-uri, aflu că pot să îmi cumpăr un modem Vodafone 4G LTE și să mă conectez la net mobil cu „viteză maximă de transfer de până la 10 ori mai mare”. Super, mai ales că așteptam ceva de genul ăsta pentru a mă conecta mobil într-o locație fixă!

Plus că sunt în București și dacă undeva merge LTE-ul, ar trebui să meargă în București, nu? Pagina pe care am ajuns e aici: https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/alege-vodafone/4g-lte/index.htm

vodafone 4g lte

Ca să fiu sigur, înainte să încep să mă interesez cum fac rost de un abonament și modem LTE, mă duc să verific „zona de acoperire”, printr-un link pus la dispoziție în aceeași pagină (și încercuit în captura de mai sus).

Și așa ajung aici https://www.vodafone.ro/acoperire . Selectez conștiincios Acoperire Date 4G LTE și prima impresie este că nu există nicio zonă cu LTE. Mă uit mai atent și descopăr o mâzgă galbenă suprapusă peste hartă, care sugerează că totuși există acoperire 4g/LTE în zona Bucureștiului. De ce spun „în zona” Bucureștiului? Fiindcă nu e în București.

Se pare că Vodafone s-a hotârât să facă disponibilă rețeaua 4G doar în Otopeni, pe niște câmpuri din apropierea Bucureștiului înspre Chitila și Săbăreni și pe mici fâșii de teren între Chiajna și Bolintin Deal.

vf acoperire 4g lte

Sunt sigur că acolo sunt aglomerați toți clienții Vodafone amatori de senzații tari pe net, deși recunosc că ajung și eu deseori în zona Bolintin Vale și abia dacă am semnal de voce, ca să nu vorbim de date. Într-adevăr, e Bolintin Vale, nu e Bolintin Deal!

Ca să nu public un rant aiurea, mă uit cu și mai mare atenție pe un zoom mai aproape de București.

vf acoperire 4g lte 2

Surpriză! Există 4G și în București, dar numai dacă te plimbi cu barca pe Lacul Morii sau pe salba de lacuri din nordul Bucureștiului. Acum se explică și ce căuta acel nene de l-am văzut la teve că alerga disperat pe gheața de pe lacul Morii: semnalul 4G de la Vodafone!

foto credits: ziare.com

foto credits: ziare.com

MyShoebox, un startup cool cu o soluție utilă

MyShoebox este un startup recent care a venit cu o idee interesantă. Nu nouă, nu extraordinară, nu gratis, dar e combinație de factori din care a ieșit o soluție practică pentru anumite nevoi.

MyShoebox oferă o soluție de stocare pentru toate pozele tale. Aplicație e utilizabilă pe Android, Windows, Mac sau iPhone, și este practic o interfață pentru un motor de stocare în cloud.

Ce face MyShoebox special? Îți permite să stochezi toate pozele, în număr nelimitat, prin sincronizare cu orice device pe care-l deții, și ți le pune apoi la dispoziție într-o interfață simplă, care oferă câteva idei noi dar care pare să fie încă în dezvoltare. Am uitat să menționez că aplicația este într-un pseudo-closed beta.

Să vedem și ce nu face? Pentru versiunea gratuită nu îți permite să stochezi decât poze screen-size, nu la rezoluție maximă, deci dacă te gândești să îl folosești ca sistem de backup e ok, cu condiția să scoți cam 60 de dolari pe an sau să te mulțumești cu o variantă redusă a fiecărei poze, disponibilă pe MyShoebox în cazul în care ți-ai pierdut colecția de fotografii din cauza unui rateu de hard-disk.

Ce ne-a plăcut? Grupează pozele pe luni, pe anotimpuri, pe evenimente (nefuncțional) și chiar și în funcție de camera cu care a fost făcută poza, un feature super deștept. Așteptăm posibilitatea de tagging, ca să putem face gruparea pe evenimente.

Nu mi-a fost clar dacă în cazul în care folosești varianta gratuită și la un moment faci upgrade la varianta Pro vei găsi pozele stocate la rezoluția originală sau trebuie să le resincronizezi?!

Concluzia: un serviciu foarte util dacă vrei să ai mereu la îndemână o copie redusă a fiecărei fotografii pe care ai făcut-o vreodată, sau extrem de util dacă ești dispus să dai 60USD pe lună ca să ai un backup complet, securizat, al tuturor pozelor pe care le deții, cu condiția să nu fie mai mari de 20Mb, dar mă aștept ca această limită să fie crescută odată cu evoluția aparelor foto profesionale.

Ce mi-a plăcut în mod special a fost că poza demonstrativă utilizată în exemplu este o poză de pe Transfăgărașan, din România. Way to go guys!

Puteți să vă înscrieți pentru a testa deja varianta beta, care nu ne-a creat probleme. Invitația a venit în mai puțin de 24 de ore de la cerere.

Lansare iPhone 5, iOS 6, iPod nou, ce e nou?

Ieri a avut loc lansarea noilor gadget-uri de la Apple. Ocupat fiind să îmi configurez noul meu Android, am refuzat invitația de a participa la eveniment, așa că a trebuit să mă uit astăzi un pic prin presa străină și prin specificații ca să îmi fac o idee și să vă spun cum văd eu lucrurile.

Înainte de a intra în subiect trebuie să recunosc că nu eram un fan Apple, dar asta era valabil înainte ca aceștia să înceapă războiul împotriva oricărei concurențe, mizând în principal pe logica anti-non-americană a justiției americane. Acum sunt un contestatar (hater?) împătimit.

Să începem cu părțile bune și să începem cu iPhone 5, care era de fapt cel mai așteptat între produsele lansate ieri. iPhone 5 a venit cu 4G/LTE, a venit cu un ecran mai mare, a venit mai subțire, a venit cu un sistem de operare nou și îmbunătățit, a venit cu o cameră foto/video mai bună. Adică exact cu ce vă așteptați. Ceva în plus? Greu de depistat. Ceva în minus? NFC? Tocmai când părea că tehnologia care ne-ar putea permite să renunțăm la cele5 carduri de credit din buzunar începea să prindă contur, Apple rămâne din nou în urmă amânând impementarea până la iPhone 6. Iar asta pot doar să bănuiesc, fiindcă dacă Apple vine cu alt standard pentru Near Field Communication nici nu mai are rost să intru în vreo polemică despre Apple ca companie (pun intended).

Altceva m-a surprins. Presa online vorbește în majoritate de bine despre noul iPhone 5. Și asta cu toate că iPhone 5 nu face altceva decât să ajungă din urmă, într-o oarecare măsură, pe unii dintre competitori. Am amintit deja NFC, care lipsește, aduc acum în discuție și bateria. Da, merge mai mult, dar n-au apucat inginerii și designerii de la Apple să țină în mână un Motorola RAZR MAXX? Eu nu mai pot concepe un telefon care să nu facă față unei utilizări normale, nu extensive, măcar de dimineață până la miezul nopții fără să aibă nevoie de altă încărcare. Iar RAZR MAXX s-a lansat acum un an?! Între timp s-a lansat Motorola RAZR MAXX HD, și Apple încă mai lansează telefoane cu care trebuie să stai în priză?

Ceea ce-mi aduce aminte de un mare alt „Atu” cu care vine iPhone 5. Noul conector! Sunteți fani Apple? V-ați umplut cumva casa cu dock-uri și device-uri conectabile. Țeapă! Ori vă cumpărați câte un adaptor pentru fiecare, pentru suma modică de 29 USD dacă aveți un drum în state, ori luați un singur adaptor, și ca să nu vă plimbați de la un dock la altul îl țineți înfipt în iPhone 5 în permanență. Asta dacă nu cumva o sa aveți nevoie de spațiul respectiv ca să îl țineți în priză?! Deși aș bănui că o dată plasat într-un dock, iPhone 5 se și incarcă, right?

Așadar, cu scuzele de rigoare pentru această mostră de jurnalism incorect, aștept și de la voi păreri la rece despre iPhone 5, până când cineva îl va avea în mână și vom primi păreri la cald… Chiar, oare se încălzește?

Aplicații Android recomandate – azi, end of summer sale pe Google Play

Pentru că tot mai mulți deținem un telefon cu Android, voi începe să public mai multe articole despre aplicațiile disponibile pentru Android și descoperirile pe care le facem în acest domeniu.

Azi vă oferim un link către pagina de pe Google Play unde veți găsi mai multe aplicații incluse în promoția de sfârșit de vară de la Android Market.

Pot să vă spun aplicațiile pe care le-am cumpărat eu:

  • Spirits – un joc foarte bine realizat și care e suficient de captivant dar nu obsesiv. Cei care au jucat cândva Lemmings îl vor recunoaște instantaneu.
  • Vignette – o aplicație Android care poate înlocui aplicația standard de captură foto. Nu e ceva extraordinare, dar la 3.88 Ron nu trebuie pierdută.
  • Business Calendar – un program care poate înlocui calendarul Android integrat, dar pe care n-am apucat încă să îl explorez în adâncime
  • Zen Bound 2 – un alt joc Android care pune în evidență capacitățile pentru grafică 3D ale telefonului, un joc relaxant care nu trebuie jucat în grabă

Am mai cumpărat alte câteva aplicații, dar din diferite motive le-am returnat în intervalul de grație de 15 minute. Iată și care au fost:

  • SwiftKey 3 Keyboard – o tastatură alternativă care cică ar fi foarte bună, dar la care nu am reușit să trec de pasul 2 din configurare, nici pentru demo nici pentru aplicația plătită.
  • Star Chart – o aplicație similară Google Sky, dar care nu aduce mare lucru în plus și care se mișca destul de greu pe ICS.
  • iBlast Moki 2 – un joculeț care aduce destul de bine cu Angry Birds, dar e un pic mai complex și necesită un pic mai multă strategie. Nu sunt fan Angry Birds, dar iBM 2 mi-a plăcut. Dintr-un motiv oarecare am avut transaction denied și se pare că nu-l mai am.

Mai sunt și alte aplicații care sunt oferite cu discount, le puteți găsi făcând un search pe Google Play cu „End of summer sale” sau chiar „summer sale”.

Dacă ați mai instalat și alte aplicații interesante aștept păreri.

 

Căutare vocală Google acum în Română

Pentru cei care nu au observat încă, căutarea vocală pe telefoanele Android e disponibilă de mai bine de 2 săptămâni și în limba română. Alături de română au mai primit acces nativ la google search alte 12 limbi, crescând la 42 numărul de limbi în care este disponibil Google Voice Search. Limbile nou introduse sunt:

  • Bască
    Bulgară
    Catalană
    Portugheză europeană
    Finlandeză
    Galiciană
    Maghiară
    Islandeză
    Norvegiană
    Română
    Sârbă
    Slovacă
    Suedeză

Cu Voice Search, aveți posibilitatea să vorbiți în telefonul dvs. pentru a obține rezultate de căutare rapid și ușor.

Fiecare nou limbaj, de obicei, necesită ca Google să colecteze enunțuri de la sute de mii de voluntari.

În timp ce limba română are niște reguli simple de respectare a regulilor previzibile ale pronunției, altele, cum ar fi suedeză, au necesitat recrutarea de vorbitori nativi pentru a oferi pronunții pentru mii de cuvinte.

Această actualizare este deja aproape finalizată. Cum să începeți cu Google Voice Search depinde de ce tip de telefon aveți. Dacă telefonul execută Android 2.2 sau mai nou, veți vedea pictograma microfon pe widgetul de căutare Google de pe ecranul de start, tot ce trebuie să faceți este să atingeți pictograma pentru a începe o căutare vocală. În caz contrar, puteți instala aplicația Voice Search de la Google Play. Rețineți că puteți vorbi o singură limbă în aplicație la un moment dat, și este necesar să modificați setările de limbă pentru a utiliza una dintre aceste limbi noi.

Unul din principalele avantaje ale modelului distribuit de căutare vocală este că pe măsură ce crește numărul utilizatorilor, fidelitatea este din ce în ce mai mare. Pot să vă spun că deja erorile de recunoaștere atunci când am folosit noi aplicația au fost aproape inexistente.

Foxconn afirmă că iPhone 5 o să îl facă de rușine pe Galaxy S3

Apple, de la care nu am prea avut vești în ultima perioadă, a ținut să reamintească celor care cumpără (într-un număr foarte mare) noul Samsung Galaxy S III că în curând va apărea pe piață și iPhone 5 și că poate ar fi mai bine să aștepte.

Deși noi suntem într-adevăr adepții răbdării când e vorba de un produs mai bun, cred că aceia care cumpără acum un telefon cu Android știu foarte bine ce vor și nu vor ține cont de un astfel de sfat, care nu vine de la noi ci de la Foxconn.

Iar lucrurile nu arată deloc bine pentru Apple, al cărui iPhone 5 este deocamdată doar în stadiul de zvon și despre care deocamdată nu vorbesc decât cei de la compania mamă a Foxconn, care sunt și cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma vânzărilor de iPhone, presupunând că în acest an ar veni totuși o versiune 5, după ce în toamnă Apple ar putea lansa noua versiune de iOS.

Aplicație pentru GPS și navigare cu facilități sociale

Una din cele mai recente descoperiri pe care le-am făcut pe Google Play (fostul Android App Market) este Waze.

Waze este o aplicație de GPS și navigare pentru Android (2.0+) care adaugă câteva facilități extrem de interesante. E o aplicație de navigare inteligentă, cel puțin dacă face într-adevăr tot ceea ce pretinde că face.

Iată ce ni s-a părut nouă foarte interesant:

  • pe măsură ce parcurgi anumite trasee de mai multe ori, aplicația înregistrează datele relevante pentru fiecare parcurs și încearcă să îți optimizeze traseul.
  • waze îți permite să anunți ceilalți utilizatori de waze despre diverse evenimente care se întâmplă în trafic, inclusiv despre accidente care ar putea bloca șoseaua, despre polițiști ascunși după colțul intersecției, și evident te anunță când ceilalți șoferi se întâlnesc cu astfel de situații și le anunță prin waze.
  • toți cei care folosesc waze trimit informații despre traseul pe care sunt către serverul waze, informații care sunt utilizate apoi pentru a optimiza rutele celor care urmează același traseu și pentru a-i reruta automat.
  • hărți actualizate de comunitate, în timp real

și așa mai departe.

Având în vedere că aplicația e complet gratuită, vă sugerăm să mergeți de îndată pe Google Play și să o testați, fiindcă e cel mai simplu mod de a vă convinge.

PC Asus Transformer cu Ivy Bridge şi Windows 8

Dacă vă număraţi şi voi printre cei care se uită cu jind la Asus Transformer, şi vă gândeaţi cumva că ar fi interesant să fie un pic mai mare şi să ruleze Windows, preferabil Windows 8, iată că visele devin realitate.

Asus a anunţat un nou Asus Transformer Book, care va veni cu o gamă largă de procesoare Ivy Bridge Core i3/5/7 şi cu grafică Nvidia integrată. Ca şi predecesorul său ce rulează Android, Transformer Book va avea touch-screen şi va putea fi combinat cu un docking-station creat special pentru el şi care va fi de fapt în principal suportul pentru tastatură, devenind astfel un laptop.

În ce priveşte specificaţiile, modelele vor veni cu ecrane de 11.6, 13 şi 14 inch, cu stocare pe SSD sau HDD şi cu până la 4 Gb de RAM. Toate modelele vor fi capabile să ruleze video în full-hd (1920×1080).

Partea proastă apare când facem o estimare cu privire la cât va ţine bateria. Cu procesorul grafic integrat în procesor calculele specialiştilor prevăd cam o oră de utilizare, iar pentru funcţionarea în regim fără accelerare grafică ne putem aştepta la 2 ore. E adevărat că procesorul va fi mult mai puternic decât cel de pe iPad de exemplu, iar capacităţile grafice sunt de zeci sau chiar sute de ori mai puternice, dar nu putem să uităm că iPad 3 vine cu 9 ore de baterie.

Nu se cunoaşte data exactă a lansării, dar având în vedere că vorbim de un laptop ce va rula Windows 8 nu va fi foarte greu să ne prindem singuri când va deveni disponibil.