Generația 2014 pentru protecție de la G Data security e aici

Problema principală pe care eu, ca om calificat în ale calculatoarelor, o am atunci când folosesc un antivirus, este viteza. Sau mai bine zis lipsa acesteia. În acest moment nu folosesc nicio soluție antivirus pe niciunul din cele 3 sisteme Windows din „gospodărie”.

Și asta pentru că de câte ori am un anvitirus „rezident” în calculatoarele mele, simt inevitabil cum descrește puterea de concentrare a sistemului. Și cum nu sunt dispus să upgradez 3 sisteme de două ori pe an pentru a fi la zi cu puterea de procesare necesară tuturor înfloriturilor software de care am nevoie când și când, antivirusul, care este destul de bine înfipt în tot ce înseamnă activități de sistem, este primul care dispare.

Am avut o introducere foarte lungă, dar importantă, pentru că atunci când propoziția de prezentare a unui antivirus este „faster protection” nu pot decât să mă bucur.

Am testat în trecut soluțiile de protecție de la G Data Security, și n-am apucat să fiu nemulțumit de ele, așa că îmi face plăcere să vă anunț că firma germană de securitate informatică a prezentat la CeBIT 2013 o soluție nouă de protecție pentru utilizatorii „casnici” care vine să satisfacă dorințele mele atunci când vine vorba de un program software.

CloseGap_Schaubild2_ActiveHybrid_05

Odată cu generația 2014, G Data vin cu o tehno0logie hibridă de protecție activă, denumită G Data CloseGap. Pe scurt, sistemul este gândit să ofere protecție folosind o metodă suplimentară de detecție proactivă care te protejează de troienii care vizează aplicațiile bancare, spre exemplu. Noua metodă te ajută să respiri în voie atunci când ești ținta unui atac, indiferent dacă e vorba de un program mallware vechi de o zi, o oră, sau o secundă, atunci când ai norocul să fii prima sau unica țintă a unui atac.

Interfața de administrare este și ea simplificată, indiferent că e vorba de scanare anti-virus, backup sau setările pentru noul AutostartManager. O altă noutate este sistemul de control al device-ului, care vizează proturile USB, DVD-urile și alte device-uri externe ce intră în contact cu sistemul tău.

G Data AntiVirus 2014, G Data InternetSecurity 2014 și G Data TotalProtection 2014 vor fi disponibile pentru public din luna Aprilie 2013.

GDRTP2014_EN_1PC_KM37_1F67C_01

Codec open-format 4k de la Sony

Odată cu vânzările camerelor mari de 4K (gama ”CineAlta”), Sony s-a gândit că aceste 2000 de camere (F5 și F55s) ar putea beneficia de un codec nou gândit pentru această rezoluție mare.

Codec-ul este gândit să fie consumer friendly, XAVC S a renunțat la containerul MXF în favoarea lui MPEG4. El este bazat pe familiarul h.264, care ar trebui să asigure compatibilitate foarte bună odată ce aplicațiile vor începe să suporte și formatul XAVC S.

35mm_family_3F65-F55-F5-F3-FDTimes-640x199

Asta înseamnă probabil că Sony se gândește să lanseze o gamă lungă de camere consumer și prosumer de 4K.

XAVC este prezentat ca un format open, iar Sony a propus și altor producători licențierea codec-ului, și se pare că peste 60 de producători sunt interesați.

Iată și descrierea tehnică a code-ului așa cum e prezentat chiar de Sony:

sony xavc Codec“XAVC S” profile
Resolution: 4K (3840 x 2160), HD, and Proxy
Compression: MPEG-4 AVC/H.264
Wrapping format: MP4
Audio: Linear PCM and AAC
Note: Each manufacturer will decide which profile and operating point of XAVC they will implement in their products.

Suporterii acestui format sunt destul de mulți:

Abekas, Incorporated / Adobe® / Assimilate Inc. / ASTRODESIGN, Inc. / Avid Technology, Inc. / Blackmagic Design Pty. Ltd. / Cinegy LLC. / Codex Digital / Colorfront / CyberLink Corp. / Digital Vision / EVS Broadcast Equipment / FairlightAU Pty Ltd. / FilmLight Ltd. / Final Cut Pro X / Firefly Cinema /
Grass Valley / Harris Broadcast / IBEX Technology Co.,Ltd. / Imagination Technologies Limited/
Matrox Electronic Systems Ltd. / MTI Film / Pegasys Inc. / Quantel Ltd. /Rohde & Schwarz DVS GmbH / Rovi’s MainConcept / SAKURA EIKI Co.,Ltd. / Sobey Digital Technology Co.Ltd. / Sony Vegas ™ Pro 12 / YoYotta Ltd. / Zaxel Systems Incorporated

 

ABBYY FineReader Touch pentru Windows 8

Iată că încep să apară aplicații specifice pentru platforma Windows 8 care beneficiază de avantajele touch-screen native ale platformei.

ABBYY Finereader e un nume cu care s-ar putea să fiți familiari, iar ABBY FineReader Touch este un soft de recunoaștere optică a caracterelor dedicat pentru tablete și desktop-uri ce rulează Windows 8 cu interfață touch.

Acum câteva luni aplicația era singura de acest gen în Win 8 Store. Modul în car e funcționează de fapt aplicația este în cloud, apelând la FineReader Online care este serviciul online de la ABBYY pe care îl puteți depista și utiliza separat.

Pentru curioși, aplicația este disponibilă la http://finereader.abbyy.com/touch/ și da, funcționează în 42 de limbi între care și limba română.

 

 

 

GData TotalProtection 2013, Test Antivirus

E greu să faci un test de antivirus, sau de pachet de securitate, și să vii cu niște concluzii relevante încă de pe parcursul testelor. Așa că voi face o evaluarea foarte simplă, o evaluare din punctul meu de vedere, iar voi veți vedea dacă vă regăsiți în criteriile pe care le voi utiliza eu și veți decide dacă e un program pe care vreți să îl încercați și voi.

Voi lua deci pas cu pas toată experiența mea și vă voi împărtăși impresiile mele. Despre teste comparative poate vorbim, dar la final. Așadar:

Primul contact: Descărcarea

Prima impresie oarecum pe minus: pachetul software are peste 800 mega. Nu l-ai putea pune pe un CD. Totuși, nimeni nu mai folosește CD-uri, nu? Descărcarea a durat câteva secunde probabil fiindcă s-a făcut de pe un server din Germania, nu din China sau de aiurea. Putea fi și mai rău, deci până aici notă de trecere.

Pasul 2: Instalarea

După lansarea instalării se face întâi o dezarhivare a pachetului din arhiva compactă. Dezarhivarea s-a făcut extrem de repede, ceea ce mă face să cred că dimensiunea pachetului se datorează în parte și faptului că arhivarea s-a făcut fără o compresie agresivă.

Totuși, o problema: după ce începe instalarea efectivă sunt anunțat că am deja un alt anti-virus pe care trebuie sa il dezinstalez. Dar avand in vedere ca am Microsoft Security Essentials, mi se pare neplacut ca trebuie sa il dezinstalez, mai ales ca nu-l consider un antivirus „adevărat”…

Mă așteptam ca atunci când apăs pe next să îmi dezinstaleze automat sau măcar să îmi lanseze dezinstalarea celuilalt antivirus. Din păcate trebuie să o fac singur, și în etapa asta mă întreb dacă MS Security Essentials poate fi intr-adevăr dezinstalat.

Dar se pare că vom încerca… Ei bine nu… După ce am apăsat pe End, se pare că pot totuși să instalez în continuare pachetul GData, fiindcă procesul continuă cu un ecran obișnuit de instalare…

Am ales ca orice utilizator avansat opțiunea Custom și am ajuns la ecranul de selecție folder, unde am constatat oarecum indirect că e vorba de o aplicație pe 32 de biți.

Ajuns la opțiunile ce pot fi selectate pentru a fi instalate, am ales să instalez tot, pentru a putea testa componentele.

Veștile bune?

  • poți crea un cd bootabil cu care să scanezi fără să fii sub influența vreunui virus
  • un Shredder pe care în mod normal nu l-aș folosi, dar alții l-ar putea considera foarte util dacă lucrează cu informații sensibile, și un modul conex pentru encriptarea informațiilor ce trebuie protejate.
  • un modul de control parental pentru cei care configurează calculatorul copiilor.
  • un modul interesant (sper) pentru optimizare sistem, pe care am început să îl apreciez când l-am văzut la KingSoft PC Doctor.
  • module pentru AntiSpam, Backup, Firewall

La pasul următor am putut bifa:

  • Download virus signatures hourly
  • Provide weekly backup

dar sper să le pot configura ulterior din interfață.

Instalarea efectivă ce a urmat a durat 2 minute, dar ești prevenit că ar putea dura „câteva” minute. Apoi am introdus licența și am instrodus niște date, cu care am fost înregistrat, și am putut debifa înscrierea la oferte publicitare.

Înainte să apeși pe Finish mai poți debifa și „Restart computer now (recommended)”. Să sperăm că va funcționa, altfel e posibil să pierd tot ce am scris până acum. Ajungem deci la pasul

3. Actualizarea

Totul a mers ok, programul s-a dus cuminte în zona de iconițe, de unde l-am adus în prim-plan ca să discutăm.

Actualizarea definițiilor se face foarte simplu cu un click pe data ultimei actualizări, care era roșie, deci atractivă. Actualizarea a durat relativ mult (2 minute, download + instalare efectivă), dar probabil fiindcă e vorba de primul update. S-au actualizat pe rând Engine A, Engine B și Whitelist. Scria undeva în descriere că e dual-engine, vom reveni poate mai târziu să studiem ce înseamnă acest lucru.

4. Utilizarea

Interfața e foarte intuitivă și toate setările și opțiunile disponibile pot fi accesate în doar câteva clickuri. Am putut lansa antivirusul, configura firewall-ul, seta ce opțiuni am dorit pentru protecția web, antispam și așa mai departe.

Am lansat și Tuner-ul, care optimizează sistemul, din fericire doar după ce am intrat în setări și am ales ce mi se părea că trebuie făcut, sau mai bine zis după ce am exclus din optimizare lucruri care nu vreau să fie „optimizate”, adică șterse, cum sunt parolele pe care cu multă trudă le-am adunat în Google Chrome.

Acestea fiind spuse, interfața e foarte prietenoasă, încărcarea sistemului mai mult decât decentă, opțiunile pentru toate modulele, de la AntiSpam la Firewall foarte configurabile, și nu-mi mai rămâne decât să revin în câteva zile după ce îl voi lăsa să își facă treaba și voi vedea cât de bine se achită de sarcinile pentru care a fost construit.

 

Noutăți software gratuit de la freecode, fost freshmeat

Astăzi o să vă prezint câteva progrămele interesante, cât mai variate cu putință, lansate săptămâna aceasta prin intermediul freecode.net.

  1. NolaPro 5.0.9248 este un pachet de contabilitate bazat pe cloud care iti ofera cam toate modulele de care ai nevoie pentru a putea rola contabilitatea unei companii, de la firme mici până la gestiuni medii și complicate.
  2. Kigo Video Converter Pro for Mac 6.0.0 este un convertor video pentru Mac care știe destul de multe: DVD Ripping, Creare DVD, Video conversie si descarcare de video de pe diverse servicii online
  3. Electric 9.03 este un program pentru design de circuite electronice, care se adresează unei nișe specifice, dar care se poate dovedi foarte util electroniștilor
  4. Conquests 1.2 este o clonă a celebrului Civilization, si nu cred ca e nevoie sa va spun mai multe. Jocul e matur, drăguț, turn-based multi-player, merită încercat.
  5. Vendetta Online 1.8.228 este un MMORPG pe care îl puteți juca destul de mult timp pe un cont demo și vă asigur că vă va plăcea. Jocul este jucabil pe Windows, Linux, Mac și mai nou și pe Android, inclusiv pe telefoane cu ecran relativ mare.

OpenSource de calitate pentru Windows

În pregătirile pentru Software Freedom Day a fost lansată recent versiunea 12.09 pentru OpenDisc, o compilație de programe opensource gratuite pentru Microsoft Windows.

Versiunea curentă cuprinde 27 de actualizări de versiune, printre care numeroase utilitare pe care vă doriți să le aveți la îndemână, dar și jocuri gratuite pentru windows: Audacity 2.0.2, Blender 2.63a, ClamWin 0.97.5, Dia 0.97.2-2, DjVuLibre 3.5.25+4.9, Firefox 15.0, Freeciv 2.3.2, GanttProject 2.5.5, GIMP 2.8.2, GnuCash 2.4.11, HTTrack3.46.1, Maxima 5.28.0-2, Miro 5.0.2, LibreOffice 3.6.1, Pidgin 2.10.6, PokerTH 0.9.5, RSSOwl 2.1.4, Scribus 1.4.1, SeaMonkey 2.12, Sokoban YASC 1.577, Songbird 2.0.0,Stellarium 0.11.4, SumatraPDF 2.1.1, Thunderbird 15.0, TightVNC 2.5.2, TuxMath 2.0.3, VLC 2.0.3, Battle for Wesnoth 1.10.4

Printre utilitarele pe care noi le folosim cu succes aș menționa: Audacity, Firefox, GIMP, HTTrack, Miro, Pdigin, Scribus, SeaMonkey, SumatraPDF, TightVNC și VLC. Ne-am jucat și cu Freeciv, un joc super interesant care sigur vă e cunoscut.

Pentru oricare din aceste programe e suficient să accesați site-ul și să descărcați gratuit pachetul, sau le puteți căuta pe net și descărca individual pe cele de care aveți nevoie.

Aplicație pentru GPS și navigare cu facilități sociale

Una din cele mai recente descoperiri pe care le-am făcut pe Google Play (fostul Android App Market) este Waze.

Waze este o aplicație de GPS și navigare pentru Android (2.0+) care adaugă câteva facilități extrem de interesante. E o aplicație de navigare inteligentă, cel puțin dacă face într-adevăr tot ceea ce pretinde că face.

Iată ce ni s-a părut nouă foarte interesant:

  • pe măsură ce parcurgi anumite trasee de mai multe ori, aplicația înregistrează datele relevante pentru fiecare parcurs și încearcă să îți optimizeze traseul.
  • waze îți permite să anunți ceilalți utilizatori de waze despre diverse evenimente care se întâmplă în trafic, inclusiv despre accidente care ar putea bloca șoseaua, despre polițiști ascunși după colțul intersecției, și evident te anunță când ceilalți șoferi se întâlnesc cu astfel de situații și le anunță prin waze.
  • toți cei care folosesc waze trimit informații despre traseul pe care sunt către serverul waze, informații care sunt utilizate apoi pentru a optimiza rutele celor care urmează același traseu și pentru a-i reruta automat.
  • hărți actualizate de comunitate, în timp real

și așa mai departe.

Având în vedere că aplicația e complet gratuită, vă sugerăm să mergeți de îndată pe Google Play și să o testați, fiindcă e cel mai simplu mod de a vă convinge.

Secunia PSI – scanare gratuită a vulnerabilităţilor

Secunia a anunţat lansarea versiunii Secunia PSI 3.0 a aplicaţiei gratuite de scanare a vulnerabilităţilor prezente pe un calculator Windows la nivelul aplicaţiilor instalate, chiar şi pentru aplicaţiile non-Microsoft.

Mai precis, Secunia PSI scanează sistemul şi identifică toate programele instalate şi apoi verifică dacă respectivele programe au probleme cunoscute de securitate şi îţi oferă posibilitatea de a le actualiza sau de a le dezinstala.

Secunia PSI poate fi folosit în completarea unui software antivirus şi este o aplicaţie pe care vă recomandăm să o folosiţi constant pentru a evita problemele pe care vi le poate crea un software mai vechi pe care îl aveţi instalat pe calculator.

Pagina de download pentru Secunia PSI 3.0 este aici.

Soluţii gratuite de securitate: Microsoft Security Scanner

Revenim aşa cum am promis cu mai multe detalii despre Microsoft Security Scanner, disponibil pentru download gratuit pe site-ul Microsoft, la http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx.

Iată mai jos prezentarea Microsoft a acestui program gratuit de scanare ocazională a sistemului de operare Windows, pe care vi-l recomandăm cu căldură, ca soluţie de securitate suplimentară antivirusului vostru preferat.

Microsoft Safety Scanner

Credeţi că PC-ul dvs. conţine un virus?

Microsoft Safety Scanner este un instrument de securitate care poate fi descărcat gratuit şi care oferă scanare la cerere şi contribuie la eliminarea viruşilor, programelor spion şi altor software-uri rău intenţionate. Acesta funcţionează împreună cu software-ul dvs. antivirus existent.

Notă: Microsoft Safety Scanner expiră în 10 zile de la descărcare. Pentru a executa din nou o scanare utilizând cele mai recente definiţii pentru software-uri rău intenţionate, descărcaţi şi executaţi din nou Microsoft Safety Scanner.

Microsoft Safety Scanner nu suplineşte software-urile antivirus care oferă protecţie permanentă.

Pentru o protecţie în timp real care să contribuie la protejarea PC-urilor personale sau destinate întreprinderilor mici împotriva viruşilor, programelor spion sau altor programe rău intenţionate, descărcaţi Microsoft Security Essentials.


Protejaţi-vă mai bine PC-ul şi navigarea pe Web

Microsoft Security Essentials
Clienţii cu Windows original primesc un abonament suplimentar la Microsoft Security Essentials, software-ul antivirus premiat care vă ajută să vă protejaţi PC-ul.

Internet Explorer
Obţineţi cea mai recentă versiune a browserului Microsoft; securitatea acestuia este îmbunătăţită de filtrul SmartScreen, care vă ajută să evitaţi site-urile Web înşelătoare ce conţin software-uri rău intenţionate, de piraterie prin manipulare, şi fraudele online atunci când navigaţi pe Web.

Windows Live
Cu Windows Live Family Safety, puteţi contribui la protejarea suplimentară a copiilor dvs. pe Internet, stabilind reguli personalizate. De asemenea, puteţi obţine instrumente care să vă ajute să monitorizaţi activităţile online ale copiilor.

77 Tips & Tricks pentru Windows 7

Pe pagina technet a celor de la Microsoft puteti gasi o lista cu tips & tricks care va vor face viata mai usoara sau poate chiar va vor conginge sa renuntati la Windows XP si sa faceti pasul urmator. Windows 7 a fost construit pe o platforma care pastra doar ce era mai bun din Windows Vista, adaugand o functionalitati noi – totul intr-un pachet care consuma mai putine resurse decat predecesorul sau. Si fie ca faceti upgrade-ul de la Vista sau veniti direct de la Windows XP, va trebui sa stiti cum sa folositi calculatorul dumneavoastra la potential maxim. Puteti gasi cele 77 tips & tricks aici.

Firefox la maxim pentru tablete Android Honeycomb

Mozilla nu a stat degeaba şi a lucrat intens la noua versiune de Firefox Mobile pentru tablete Android. Diferenţele evidente se referă la optimizarea utilizării suprafeţei de ecran, un pic mai mare la tablete şi care permite o plasare interesantă a opţiunilor de navigare, în special a identificatoarelor pentru tab-uri, care sunt poziţionate pe partea stângă atunci când tableta e folosită landscape şi pe zona superioară, într-o formă mult mai compactă, atunci când e folosită în mod portrait.

Cu toate că Firefox foloseşte intens toate facilităţile oferite de UI-ul de Android Honeycomb, elementele clasice de identificare ale Firefox, cum sunt butonul mărit de Back sau bara de adresă, sunt foarte uşor de recunoscut şi au rămas embleme ale browser-ului.

Mai multe detalii găsiţi pe pagina lui Ian Barlow

Driverele OpenGL 4.2 pentru nVidia disponibile pentru download

Aproape simultan cu lansarea specificaţiilor pentru OpenGL 4.2 şi GLSL 4.20 de către Khronos Group, cei de la nVidia au publicat driverele necesare pentru utilizarea OpenGL 4.2, disponibile la download direct pe site-ul lor atât pentru Windows cât şi pentru Linux, pentru GPU-uri noi dar şi pentru altele mai vechi care fac faţă specificaţiilor OpenGL 4.2.

Driverele OpenGL 4.2 necesită plăci grafice bazate pe Fermi GPU, lista fiind destul de lungă:

  • Quadro Plex 7000, Quadro 6000, Quadro 5000, Quadro 4000, Quadro 2000, Quadro 600
  • GeForce 500 series (GTX 590, GTX 580, GTX 570, GTX 560 Ti, GTX 560, GTX 550 Ti, GT 545, GT 530, GT 520)
  • GeForce 400 series (GTX 480, GTX 470, GTX 465, GTX 460 SE v2, GTX 460 SE, GTX 460, GTS 450, GT 440, GT 430, GT 420, 405)

Ca atare, OpenGL 4.2 nu va fi suportat pe generaţiile NV3x, NV4x, G7x, G8x sau GT2xx.

Pe Windows există driverele nVidia specifice pentru Windows 7, Windows Vista şi Windows XP, separat pentru versiunile 32-bit şi 64-bit.

Pentru Linux există pachete prefabricate pentru Solaris, FreeBSD 32-bit şi 64-bit şi pachete generice pentru Linux 32-bit şi Linux 64-bit.

AMD a anunţat de asemenea că va pune la dispoziţie drivere beta pentru plăcile ATI.

CoreTemp: Utilitar gratuit de monitorizare a temperaturii procesorului

Fiindcă vine weekendul şi veţi avea mai mult timp la dispoziţie, m-am gândit să vă sugerez un mic utilitar gratuit care ocupă foarte puţin atât pe disc cât şi în memorie şi care vă monitorizează temperatura fiecărui core al procesorului.

Aplicaţia se cheamă CoreTemp şi poate fi descărcată gratuit, şi apoi rulată chiar şi fără să fie instalată, având în plus versiuni separate pentru windows pe 32 şi pe 64 de biţi (x86 respectiv x64). Mai mult, aplicaţia funcţionează pe orice sistem indiferent de placa de bază, atâta vreme cât este rulată sub Windows. Pentru o listă completă a procesoarelor suportate puteţi merge direct aici.

Folosind acest mic progrămel puteţi vedea cum variază temperatura fiecărui core al procesorului în funcţie de task-urile la care supuneţi calculatorul. Un alt rezultat util este că pentru laptop-uri, pe baza rezultatelor vă puteţi da seama dacă calculatorul necesită o binemeritată curăţare internă, mai ales că laptopurile au tendinţa să se încingă din ce în ce mai tare pe măsură ce acumulează praf între diverse componente interne, în special în zona ventilatorului.

Aplicaţia are şi facilitatea de logging, astfel încât puteţi vedea şi cum se comportă sistemul pe o perioadă mai îndelungată, identificând astfel şi valorile minime la care poate fi adus procesorul.

O facilitate nou lansată pentru posesorii de Windows 7 şi Windows Vista este Gadgetul disponibil pentru desktop-ul acestor versiuni de sisteme de operare.

Economisiţi baterie în Linux cu Powertop 2.0

Utilizatorii de Linux sunt familiarizaţi probabil cu Powertop, un utilitar pentru Linux care urmăreşte identificarea scurgerilor de putere pe portabile care rulează Linux şi minimizarea acestor pierderi pentru a extinde viaţa durata de utilizare a bateriei.

Powertop se află acum la versiunea 2.0 şi vine cu opţiuni îmbunătăţite de diagnosticare şi o interfaţă utilizator regândită. Accesul la diverse opţiuni de power-saving a fost mult simplificat, permiţând setarea rapidă şi eficientă a acestor pentru a permite o utilizare cât mai lungă a fiecărei sesiuni de lucru la laptop.

Powertop se află acum la versiunea beta 1.98 care anunţă că Powertop 2.0 urmează să fie lansat în curând.

Printre modificările de strategie incluse în noua versiune se numără şi reorientarea către specialişti şi utilizatori experimentaţi, care sunt interesaţi de facilităţile ce permit optimizarea sistemelor, însă asta nu înseamnă că utilizatorii obişnuiţi nu mai sunt în centrul atenţiei. Din contră, multe din opţiunile de salvare a bateriei sunt activate automat şi implicit pentru aceştia.

O recenzie cu mai multe detalii asupra acestei noi versiuni poate fi citită în engleză la H Online.

MSI Afterburner pe Android pentru GPU overclocking

În ultima perioadă MSI s-a concentrat destul de tare pe simplificarea operaţiunilor de overclocking la produsele pe care le-a lansat pe piaţă. Nu numai că operaţiunea de overclocking nu mai necesită niciun pic de tupeu, dar în momentul în care producătorul îţi pune la dispoziţie o unealtă de overclocking, cam dispar orice fel de riscuri. Ani în care discutam de „prăjit” procesorul au cam trecut, iar acum poţi să faci operaţiunea cât se poate de „casual” între două reboot-uri sau chiar fără.

MSI a lansat în anii trecuţii OC Genie (Overclocking Genie) şi un update la BIOS-ul Wind, exact cu scopul de a facilita accesul la opţiunile de overclocking.

Săptămâna trecută, cei de la MSI au mers un pas mai departe şi au lansat aplicaţia pentru Android denumită Afterburner. Scopul ei este să permită monitorizarea temperaturii, a voltajului şi a vitezei ventilatorului pentru GPU printr-o conexiune WiFi de pe un PC, şi dacă aveţi nervi tari, inclusiv modificarea acestor parametrii pentru a mai stoarce un pic de viteză din procesorul grafic.

Nu numai că MSI se gândeşte să facă aplicaţia funcţională şi pe procesoare grafice de la alţi vendori, dar se pare că există şi o versiune pentru iOS în lucru.